Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keusoten aluehallitus laadun ja turvallisuuden äärellä

Jaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) aluehallituksen kokouksen 26.9.2023 aiheina olivat muun muassa hyvinvointialueen palveluiden laatu ja asiakas- ja potilasturvallisuus sekä niin sanottujen erityisryhmien asuntojen valintaperusteet.

Laatu ja turvallisuus Keusoten tärkeimpiä periaatteita

Aluehallitus hyväksyi kokouksessaan Keusoten laadun, asiakas- ja potilasturvallisuuden osavuosikatsauksen ja omavalvontaohjelman. Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaki edellyttää hyvinvointialueita tekemään omavalvontaohjelman, jossa kuvataan, miten sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen turvallisuutta ja laatua seurataan sekä miten havaitut puutteet korjataan.

Keusoten laadun sekä asiakas- ja potilasturvallisuuden edistämiseksi on tehty monialaista kehittämistyötä. Kehittämistyön tuloksia ja raportointitietoja hyödynnetään kaikissa toiminnoissa sekä laadun ja turvallisuuden jatkuvassa parantamisessa.

Turvallinen ja laadukas asiakas- ja potilastyö ovat Keusoten tärkeimpiä periaatteita. Suunnitelmallinen sote-palvelujen omavalvonta laadun ja turvallisuuden kehittämiseksi jatkuu jatkuvan parantamisen periaatteita noudattaen, aktiivisesti osana jokaisen ammattilaisen perustehtävää.

ARA-kohteiden valvonta

Kunta on tähän saakka valvonut valtion tuella rakennettujen vuokra- ja osaomistusasuntojen eli ns. ARA-kohteiden asukkaiden valintaperusteiden noudattamista. 1.9.2023 voimaan tulleen lainmuutoksen mukaisesti jatkossa hyvinvointialue valvoo niiden asuntojen asukasvalintoja, joiden asumispalveluiden järjestämisestä hyvinvointialue vastaa. Keusotessa on tällä hetkellä 32 tällaista kohdetta (esim. ikäihmisten ja vammaisten asumispalvelut).  
 
Keusoten aluehallitus hyväksyi kokouksessaan Keusoten valvontatapaohjeen, jossa määritellään, miten Keusoten ARA-kohteiden asukkaiden valintaperusteita noudatetaan. Keusotessa asukasvalintojen valvonnasta vastaa tilahallinto.  

Lisäksi Keusoten aluehallitus valitsi kokouksessaan mm. kokousedustajat HUS-yhtymän yhtymäkokoukseen ja Hyvinvointialueyhtiö Hyvil Oy:n yhtiökokoukseen. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helinä Perttualuehallituksen puheenjohtajaKeski-Uudenmaan hyvinvointialue

Puh:040 315 2490

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Hyvinvointialueen investointisuunnitelma vuosille 2025–28 aluevaltuustoon1.12.2023 16:24:21 EET | Tiedote

Keski-Uudenmaan aluehallitus käsitteli kokouksessaan 28.11.23 hyvinvointialueen investointisuunnitelmaa. Hyvinvointialueen on vuosittain laadittava investointisuunnitelma, mikä sisältää tiedot seuraavaa tilikautta seuraavien neljän vuoden aikana aloitettavista investoinneista ja investointeja vastaavista sopimuksista. Aluehallitus päätti esittää, että aluevaltuusto hyväksyy investointisuunnitelman.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme