Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Pommisuojan lukupiiri on historiallinen romaani kirjojen parantavasta voimasta – kirjailija vierailee kirjamessuilla

Jaa

Annie Lyonsin Pommisuojan lukupiiri on toisen maailmansodan aikaiseen Lontooseen sijoittuva sydämellinen romaani, jossa pommisuojaan paenneet ihmiset perustavat lukupiirin. Toiseen maailmansotaan ja kirjakauppoihin sijoittuvat romaanit trendaavat Englannissa, ja tämä romaani yhdistää nämä trendit. Annie Lyons vierailee Helsingin kirjamessuilla la 28.10. klo 17.30.

Pommisuojan lukupiiri sijoittuu toiseen maailmansotaan. Syyskuussa 1940 Hitlerin Saksa aloitti Lontoon pommitukset, ja pian pommisuojien ahtaus tuli ihmisille tutuksi. Pientä kirjakauppaa pitävä Gertie Bingham päättää perustaa lukupiirin pommisuojaan. Nalle Puh ja Humiseva harju tulevat tutuiksi lukupiiriläisille samalla kun maailma ympärillä palaa. 

Yksi pommi muuttaa kuitenkin kaiken. Surun ja menetysten keskellä ystävyyden ja tarinoiden voima osoittautuu kuitenkin sotaakin väkevämmäksi.

Pommisuojan lukupiirin kaltaiset, toiseen maailmansotaan ja kirjakauppoihin sijoittuvat romaanit ovat olleet Englannissa jo jonkin aika hyvin suosittuja. 

Annie Lyons on brittiläinen bestseller-kirjailija ja luovan kirjoittamisen opettaja. Ennen kirjailijanuraansa hän on toiminut kustannusalalla ja kirjakauppiaana. Pommisuojan lukupiiri on hänen ensimmäinen suomennettu kirjansa.

Lyonsin läpimurtoteos oli Eudora Honeysettille kuuluu ihan hyvää. Kirjassa kahdeksankymppinen Eudora ei halua viettää viimeisiä päiviään sairaalassa vaan aikoo valita kuolinpäivänsä ja -tapansa. Hän kuitenkin tutustuu naapuriin muuttavaan Rosa-tyttöön, jonka mielestä Eudorasta tulisi hänelle erinomainen seikkailukaveri.

Eudora Honeysettille kuuluu ihan hyvää muistuttaa Fredrik Backmanin menestysteosta Mies, joka rakasti järjestystä, josta tehtiin myös Hollywood-elokuva A Man Called Otto, mutta se on valoisampi. Aula & Co julkaisee Lyonsin läpimurtoromaanin suomeksi toukokuussa 2024.

Annie Lyons vierailee Helsingin kirjamessuilla la 28.10. klo 17.30. Hän on yleisön tavattavissa myös sunnuntaina 29.10.

Annie Lyons: Pommisuojan lukupiiri
Kirjan on suomentanut Anna-Mari Raaska
Äänikirjan lukee Outi Vuoriranta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, materiaalit, haastattelupyynnöt
Nora Varjama
Aula & Co, viestintä ja markkinointi
Puh: 050 547 6868
nora.varjama@aulakustannus.fi
Pelkät arvostelukappalepyynnöt: info@aulakustannus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Aula & Co on kasvava keskisuuri kirjankustantamo. Nuoren kustantamon hittikirjoja ovat muun muassa Heather Morrisin Auschwitzin tatuoija, maailman tunnetuimman tähtitieteilijän Neil DeGrasse Tysonin Tähtitiedettä kiireisille, Ison-Britannian tunnetuimman nykykirjailijan Matt Haigin teokset sekä kulttimaineeseen noussut Lucia Berlinin Siivoojan käsikirja. Sami Tissarin romaani Krysa oli Finlandia-ehdokas vuonna 2022.

Aula & Co:n omistaa nykyään Storytel Books, mutta yhtiö on itsenäinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Iain M. Banks, maailman paras scifikirjailija - Ville Keynäs kertoo suurprojektista to 9.11. klo 166.11.2023 16:18:05 EET | Kutsu

Iain M. Banksin Kulttuuri-sarjan (Muista Flebasta, Pelaaja, Aseiden käyttö) voi sanoa aloittaneen avaruusoopperoiden uuden tulemisen kirjallisuudessa. Aula & Co julkaisee Kulttuuri-sarjan kolme ensimmäistä kirjaa lyhyen ajan sisällä. Ville Keynäs on huolellisesti käynyt läpi omat suomennoksensa. Mikään helppo työ se ei ollut, sen verran paljon teossarjassa on kosmologisia termejä. Kustantaja Niko Aula ja suomentaja Ville Keynäs keskustelevat Banksista Rosebudin Sivullinen-kirjakaupassa torstaina 9.11. klo 16-17. Sivullinen sijaitsee Kaisa-talossa Helsingissä osoitteessa Kaisaniemenkatu 5 Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tapahtuma myös lähetetään suorana Rosebudin Youtube-kanavalla.

Kirjamessujen päävierat Paolo Giordano (Italia), Annie Lyons (UK) ja Martin Österdahl (Ruotsi) – Aula & Co Helsingin kirjamessuilla24.10.2023 12:10:03 EEST | Tiedote

Aula & Co:n ulkomaiset kirjailijavieraat Helsingin kirjamessuilla ovat italialainen Paolo Giordano (Tasmania, la 28.10. klo 11), brittikirjailija Annie Lyons (Pommisuojan lukupiiri, la klo ) ja Martin Österdahl (Uudenvuodenjuhlat). Muita teemoja ja aiheita ovat isän sairastuminen sydämen tuhoavaan sairauteen, suomalaisnero Eric Tigerstedt, rescuekissat, elintarvikkeiden historia, ihmisen elimistön toiminta, mainosmaailma, valta fantasiakirjallisuudessa ja Turun linnan Katariina -nimiset valtiattaret.

Vehka Kurjenmiekka kirjoitti esikoisromaaniaan Kellopelisydän 12 vuotta20.10.2023 10:30:31 EEST | Tiedote

Vehka Kurjenmiekka aloitti esikoisromaaninsa Kellopelisydän kirjoittamisen 12 vuotta sitten. "Kirjoitin kymmeniä toisistaan paljon poikkeavia aloituksia, joissa samaa oli oikeastaan lähinnä aloituslause ja pohjaidea." Lopputuloksena on romaani, joka on saanut poikkeuksellisen paljon huomiota etenkin Instagramissa. Kirjamessujen teema on tänä vuonna valta, ja Kurjenmiekka sekä Niklas Ahnberg (Poika joka paransi haavat) kertovat valta-teeman pohjalta kirjoistaan Helsingin kirjamessuilla lauantaina 28.10. klo 13.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme