Minerva Kustannus

Sotavankina Neuvostoliitossa

Jaa

Tervetuloa tilaisuuteen, jossa julkistetaan Ariela Säkkisen kirjoittama teos
Pahinta oli kylmyys – Paavo Yli-Vakkurin vuodet sotavankina Neuvostoliitossa.

Julkistustilaisuus järjestetään torstaina 5.10. klo 13.00 alkaen Werner Söderströmin Pohjantähti-paviljongissa osoitteessa Lönnrotinkatu 18, Helsinki.
Käynti Pohjantähteen Werner Söderström Oy:n toimitalon sisäpihalta.

ilmoittautumiset sähköpostitse: kustannus@minervakustannus.fi

Ariela Säkkisen teos perustuu professori Paavo Yli-Vakkurin aiemmin julkaisemattomiin muistiinpanoihin sotavankiajaltaan. Kirja kertoo karua tarinaa Neuvostoliiton vankileirien järkyttävistä olosuhteista. Samalla se on tarina periksiantamattomuudesta, toivosta ja selviytymisestä.

Paavo Yli-Vakkuri jäi venäläisten vangiksi elokuussa 1941. Väkivaltaisten kuulustelujen jälkeen hänet lukittiin vankeja täynnä olevaan junanvaunuun liki kuukauden kestäneelle matkalle tuntemattomaan. Yhä kauemmas itään kuljetettavat vangit viruivat välillä kokonaan vailla ruokaa ja vettä, haavoittuneiden vammat mätänivät, sairaat kuolivat ja haju oli hirveä. Pahinta oli kuitenkin jopa 52 pakkasasteeseen hiipivä kylmyys. Leireillä eivät olosuhteet olleet sen paremmat.

Kaksi vankilaa, seitsemän vankileiriä ja 1234 päivää helvetissä, josta vain ihmeen kaupalla saattoi selvitä hengissä. Yli-Vakkuri kirjoitti kokemuksensa muistiin, mutta kielsi kuitenkin julkaisemasta niitä ennen kuolemaansa.

Säkkinen on taustoittanut muistiinpanoja monipuolisesti. Kuvitettu teos kertoo myös muiden suomalaisten sotavankien traagisista kohtaloista ja kauheuksista, joista ei ole Suomessa aiemmin kerrottu.

Ariela Säkkinen on Helsingissä asuva kirjailija, toimittaja ja kuvaaja, jolta on aikaisemmin ilmestynyt kirja Andalusian Auringossa – kulinaristiretkiä Jerezistä Jerusalemiin. Säkkinen työskentelee viestinnässä sotahistorian parissa, missä häntä erityisesti kiehtovat henkilötarinat ja ihmiskohtalot.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Minerva Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye