Vappuna herkutellaan - kokeile helppoa ja herkullista itse tehtyä majoneesia kotimaisesta Apetit-rypsiöljystä
Apetit Oyj, lehdistötiedote 19.4.2022 klo 12.00
Vappuna herkutellaan! Useassa kodissa grillikauden avaavaan vappuun kuuluvat olennaisesti munkit ja tippaleivät, mutta myös erilaiset herkkuplatterit ja naposteltavat. Vappukokin paras kaveri voikin olla kotimainen rypsiöljy, jota voi hyödyntää paitsi maustamiseen ja uppopaistamiseen, myös uskomattoman helpon ja maukkaan itse tehdyn majoneesin valmistamiseen.

Itse tehty majoneesi kruunaa herkullisen dippiplatterin
Vappupöydän tai -piknikin kohokohta on ehdottomasti monipuolinen dippiplatteri. Tarjolle sopivat tietysti Apetitin suositut Kukkakaali- ja Parsakaaliwingsit sekä kasvipohjaiset Ringsit. Kevään uutuustuotteista myös Apetit Tex Mex Siemen-kasvispyörykkä on oivallinen herkku naposteluun. Kotimaisesta Apetit-rypsiöljystä valmistettu majoneesi on puolestaan maistuva valinta dipiksi.
”Majoneesi on kätevä valmistaa itse ja se onnistuu takuuvarmasti tällä maailman helpoimmalla ja nopeimmalla reseptillä. Valitsemalla maustetun rypsiöljyn, voit muovata majoneesin makua mieleiseesi suuntaan. Majoneesin maustamisessa on myös helppo hifistellä erilaisilla mausteilla tai kasviksilla”, vinkkaa Apetitin kasvisruokamestari Teemu Hursti.
Neito- ja Apetit rypsiöljyistä löytyy myös maustetut vaihtoehdot, esim. Apetit valkosipuli-basilika rypsiöljy, Apetit sitruuna-basilika rypsiöljy tai Neito sitruunanmakuinen rypsiöljy.
Kotimainen rypsiöljy soveltuu hyvin friteeraukseen
Vapun dippiplatterin kylkeen istuvat itse valmistetut kevätkääryleet. Helpoksi kevätkääryleiden valmistamisen tekee se, että käytännössä tähän tarvitaan vain kolme tuotetta: täytteeksi kevään pakasteuutuus Apetit Kotimainen maustettu Wok Chili Inkivääri -sekoitus, filotaikina sekä uppopaistamiseen ja voiteluun Apetit rypsiöljy.
”Rypsiöljyssä on hyvin mieto ja tasapainoinen maku, joten se sopii mainiosti kevätkääryleiden sekä muiden tuotteiden friteeraukseen. Öljyn kautta voi myös lisätä makua vaikka munkkeihin, lämmittämällä rypsiöljyn ensiksi esimerkiksi vaniljatankojen kanssa”, vinkkaa Hursti.
Apetit-rypsiöljyt on valmistettu Kirkkonummen kasviöljypuristamolla täysin kotimaisesta rypsistä ja rapsista. Rypsiöljy sisältää pääosin pehmeää rasvaa. Apetit Kotimainen maustettu Wok Chili Inkivääri on puolestaan valmiiksi maustettu vihannessekoitus, joka ei vaadi maustamiseltakaan ponnisteluja.
Uppopaistaminen kuuluu vappuun - ota vinkit talteen!
Sään salliessa voi friteerauspisteen siirtää vaikka pihalle. Näin sisätilat säästyvät rasvan tuoksulta ja voi samalla nauttia keväästä. Uppopaistaminen onnistuu esimerkiksi kaasugrillin sivupolttimon tai siirrettävän keittolevyn avulla ulkotiloissa.
Friteeraatpa sitten sisällä tai ulkona, muista huolehtia turvallisuudesta. Valitse tarpeeksi iso kattila ja pidä kattilan kansi aina lähettyvillä, jotta vaaratilanteessa voit peittää kattilan nopeasti. Pidä myös sammutuspeite kaiken varalta lähellä. Öljyn lämpötilan tarkkailuun kannattaa hyödyntää lämpömittaria, jotta lopputulos on optimaalinen.
Uppopaistamiseen käytetyn öljyn voi käyttää uudelleen. Paistorasva soveltuu mainiosti esimerkiksi lettujen paistamiseen. Paistorasvaa suositellaan käytettäväksi maksimissaan vain kaksi kertaa, ja silloinkin toisella käyttökerralla paistamiseen. Muista aina öljyn oikeanlainen hävittäminen: viilennettynä muovipullossa sekajätteen joukossa, ei koskaan viemäriin.
Lisää majoneesireseptejä löydät Apetitin verkkosivuilta:
Hauskaa vappua, toivottaa Apetitin väki!
Lisätietoja:
Sanna Väisänen, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja, puh. 010 402 4041
Kuvat
Apetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jolla on vahva integraatio kotimaiseen alkutuotantoon. Perustamme toimintamme ainutlaatuiseen ja kestävään arvoketjuun: luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja. Lisäksi jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä ja rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi sekä käymme viljakauppaa kansainvälisesti. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 284 miljoonaa euroa. Lue lisää: apetit.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Apetit Oyj
Apetit Oyj:n tammi-kesäkuun 2025 puolivuosikatsauksen julkistaminen 22. elokuuta 202515.8.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Apetit Oyj:n puolivuosikatsaus tammi-kesäkuulta 2025 julkistetaan perjantaina 22.8.2025 klo 8.30. Puolivuosikatsaus on luettavissa julkistamisen jälkeen yhtiön verkkosivuilla apetit.fi. Apetit järjestää tiedotustilaisuuden suorana webcast-lähetyksenä 22.8.2025 klo 10.00. Tiedotustilaisuutta voi seurata Apetitin verkkosivuilla osoitteessa apetit.fi/sijoittajille. Esitysmateriaali ja tallenne tiedotustilaisuudesta ovat saatavilla yhtiön kotisivuilla tilaisuuden jälkeen. Apetit Oyj
Publishing of Apetit Plc’s Half-Year Report for January-June 2025 on 22 August 202515.8.2025 08:00:00 EEST | Press release
Apetit Plc will publish its Half-Year Report for January-June 2025 on Friday, 22 August 2025 at 8:30 a.m. The report can be found on the company’s website at apetit.fi after its publishing. A news conference (in Finnish) will be held as a live webcast on 22 August 2025 at 10:00 a.m. The news conference can be followed at apetit.fi/sijoittajille. The presentation material and a recording of the webcast will be available on the company’s website after the news conference. Apetit Plc
Pakasteherneen puinti käynnistynyt18.7.2025 10:30:00 EEST | Tiedote
Apetitin sopimusviljelijät viljelevät pakastehernettä kuluvalla satokaudella ennätyssuurella pinta-alalla. Kotimaisen pakasteherneen puinti ja satokausituotanto ovat Apetitin pakastetehtaan intensiivisin kausi, sillä herneen tie pellolta pakkaseen kestää vain noin kaksi tuntia. Herne on tärkeä kotimainen palkokasvi. Ravitsemussuosituksissa kannustetaan lisäämään palkokasvien syömistä.
Apetit investoi Kantvikin kasviöljypuristamon toimintaan – tukee rapsijauhe BlackGrainin kaupallistamista4.7.2025 10:30:00 EEST | Tiedote
Apetit investoi noin 2 miljoonaa euroa Kantvikin kasviöljypuristamoon. Investoinnilla parannetaan BlackGrain from Yellow Fields® -rapsijauheen raaka-aineen valmistusprosessia. Loppuvuoden 2025 aikana tehtävä investointi tukee vahvasti BlackGrainin kaupallistamista.
Apetit invests in the operations of the Kantvik vegetable oil milling plant – supports the commercialization of rapeseed powder BlackGrain4.7.2025 10:30:00 EEST | Press release
Apetit invests approximately EUR 2 million in the Kantvik vegetable oil milling plant. The investment will improve the raw material manufacturing process for the BlackGrain from Yellow Fields® rapeseed powder. The investment, which will be made during the second half of 2025, will support the commercialization of BlackGrain.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme