Vappuna herkutellaan - kokeile helppoa ja herkullista itse tehtyä majoneesia kotimaisesta Apetit-rypsiöljystä
Apetit Oyj, lehdistötiedote 19.4.2022 klo 12.00
Vappuna herkutellaan! Useassa kodissa grillikauden avaavaan vappuun kuuluvat olennaisesti munkit ja tippaleivät, mutta myös erilaiset herkkuplatterit ja naposteltavat. Vappukokin paras kaveri voikin olla kotimainen rypsiöljy, jota voi hyödyntää paitsi maustamiseen ja uppopaistamiseen, myös uskomattoman helpon ja maukkaan itse tehdyn majoneesin valmistamiseen.

Itse tehty majoneesi kruunaa herkullisen dippiplatterin
Vappupöydän tai -piknikin kohokohta on ehdottomasti monipuolinen dippiplatteri. Tarjolle sopivat tietysti Apetitin suositut Kukkakaali- ja Parsakaaliwingsit sekä kasvipohjaiset Ringsit. Kevään uutuustuotteista myös Apetit Tex Mex Siemen-kasvispyörykkä on oivallinen herkku naposteluun. Kotimaisesta Apetit-rypsiöljystä valmistettu majoneesi on puolestaan maistuva valinta dipiksi.
”Majoneesi on kätevä valmistaa itse ja se onnistuu takuuvarmasti tällä maailman helpoimmalla ja nopeimmalla reseptillä. Valitsemalla maustetun rypsiöljyn, voit muovata majoneesin makua mieleiseesi suuntaan. Majoneesin maustamisessa on myös helppo hifistellä erilaisilla mausteilla tai kasviksilla”, vinkkaa Apetitin kasvisruokamestari Teemu Hursti.
Neito- ja Apetit rypsiöljyistä löytyy myös maustetut vaihtoehdot, esim. Apetit valkosipuli-basilika rypsiöljy, Apetit sitruuna-basilika rypsiöljy tai Neito sitruunanmakuinen rypsiöljy.
Kotimainen rypsiöljy soveltuu hyvin friteeraukseen
Vapun dippiplatterin kylkeen istuvat itse valmistetut kevätkääryleet. Helpoksi kevätkääryleiden valmistamisen tekee se, että käytännössä tähän tarvitaan vain kolme tuotetta: täytteeksi kevään pakasteuutuus Apetit Kotimainen maustettu Wok Chili Inkivääri -sekoitus, filotaikina sekä uppopaistamiseen ja voiteluun Apetit rypsiöljy.
”Rypsiöljyssä on hyvin mieto ja tasapainoinen maku, joten se sopii mainiosti kevätkääryleiden sekä muiden tuotteiden friteeraukseen. Öljyn kautta voi myös lisätä makua vaikka munkkeihin, lämmittämällä rypsiöljyn ensiksi esimerkiksi vaniljatankojen kanssa”, vinkkaa Hursti.
Apetit-rypsiöljyt on valmistettu Kirkkonummen kasviöljypuristamolla täysin kotimaisesta rypsistä ja rapsista. Rypsiöljy sisältää pääosin pehmeää rasvaa. Apetit Kotimainen maustettu Wok Chili Inkivääri on puolestaan valmiiksi maustettu vihannessekoitus, joka ei vaadi maustamiseltakaan ponnisteluja.
Uppopaistaminen kuuluu vappuun - ota vinkit talteen!
Sään salliessa voi friteerauspisteen siirtää vaikka pihalle. Näin sisätilat säästyvät rasvan tuoksulta ja voi samalla nauttia keväästä. Uppopaistaminen onnistuu esimerkiksi kaasugrillin sivupolttimon tai siirrettävän keittolevyn avulla ulkotiloissa.
Friteeraatpa sitten sisällä tai ulkona, muista huolehtia turvallisuudesta. Valitse tarpeeksi iso kattila ja pidä kattilan kansi aina lähettyvillä, jotta vaaratilanteessa voit peittää kattilan nopeasti. Pidä myös sammutuspeite kaiken varalta lähellä. Öljyn lämpötilan tarkkailuun kannattaa hyödyntää lämpömittaria, jotta lopputulos on optimaalinen.
Uppopaistamiseen käytetyn öljyn voi käyttää uudelleen. Paistorasva soveltuu mainiosti esimerkiksi lettujen paistamiseen. Paistorasvaa suositellaan käytettäväksi maksimissaan vain kaksi kertaa, ja silloinkin toisella käyttökerralla paistamiseen. Muista aina öljyn oikeanlainen hävittäminen: viilennettynä muovipullossa sekajätteen joukossa, ei koskaan viemäriin.
Lisää majoneesireseptejä löydät Apetitin verkkosivuilta:
Hauskaa vappua, toivottaa Apetitin väki!
Lisätietoja:
Sanna Väisänen, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja, puh. 010 402 4041
Kuvat
Apetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jolla on vahva integraatio kotimaiseen alkutuotantoon. Perustamme toimintamme ainutlaatuiseen ja kestävään arvoketjuun: luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja. Lisäksi jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä ja rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi sekä käymme viljakauppaa kansainvälisesti. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 284 miljoonaa euroa. Lue lisää: apetit.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Apetit Oyj
Sipuli mukaan Apetitin sopimusviljelyyn - pakasteherneen viljelyala ennätyssuuri8.5.2025 10:30:00 EEST | Tiedote
Apetit viljelyttää alkaneella satokaudella ensimmäistä kertaa sopimusviljelykasvina kotimaista sipulia. Sipuli on merkittävässä roolissa useassa pakastealtaan suosikkituotteessa. Kevään kylvöt käynnistyivät huhtikuun lopussa pinaatilla. Pakastehernettä viljellään ennätyssuurella pinta-alalla.
Näin valmistat herkulliset munkkirinkilät – lue apetitlaisten vinkit uppopaistoon24.4.2025 10:30:00 EEST | Tiedote
Vapun ehdottomiin herkkuihin kuuluvat munkkirinkilät. Apetitilaiset kertovat, kuinka täydelliset vappumunkit syntyvät turvallisesti. Myös tutut tippaleivät valmistuvat kotikeittiössä vaikka vegaanisena ja saavat raikkaaksi kaverikseen passionhedelmädipin. Miedon ja tasapainoisen makunsa ansiosta rypsi- ja rapsiöljy sopii loistavasti ruonlaittoon, leivontaan ja uppopaistamiseen.
Apetit Oyj:n tammi-maaliskuun 2025 liiketoimintakatsauksen julkistaminen22.4.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Apetit Oyj:n liiketoimintakatsaus tammi-maaliskuulta 2025 julkaistaan perjantaina 25.4.2025 klo 8.30. Liiketoimintakatsaukseen liittyen ei järjestetä erillistä tiedotustilaisuutta. Apetit Oyj
Publishing of Apetit Plc’s Business Review for January-March 202522.4.2025 08:00:00 EEST | Press release
Apetit Plc will publish its Business Review for January-March 2025 on Friday 25 April 2025 at 8.30 a.m. A separate press conference in relation to the Business Review will not be arranged. Apetit Plc
Pääsiäisen juhlapöytään aitoja makuja kotimaisista raaka-aineista16.4.2025 10:30:00 EEST | Tiedote
Pakastealtaasta löytyvät Apetit gratiinit ja kermaperunat sopivat pääsiäisen juhlapöytään herkulliseksi lisukkeeksi. Gratiinien ja kermaperunoiden valmistus on helppoa ja vaivatonta jättäen juhlakokin kädet vapaaksi muihin järjestelyihin. Tuotteet sisältävät runsaasti kotimaisia raaka-aineita.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme