Hankkija Oy

Uudet ruokintapalvelut muuttavat perinteisen rehuyhtiön lähes täyden palvelun asiantuntijataloksi

Jaa

Hankkijan uudet ruokintapalvelut mahdollistavat maitotilojen ja Hankkijan ruokintatiimin entistä tiiviimmän ja tavoitteellisemman yhteistyön maidontuotannon kehittämisessä. Kolme uutta ruokintapalvelua Online-Onnikki, Tulos-Tuulikki ja Muutos-Mustikki sekä Raaka-ainemarkkinat-palvelu ovat tuotantoeläinrehuja valmistavien yritysten toimialalla täysin uusia palvelukokonaisuuksia.

Hankkija Oy

Online-Onnikki – dataälykäs ruokintapalvelu

Robottilypsytiloille suunnattu Online-Onnikki-ruokintapalvelu avaa uuden ulottuvuuden Hankkijan rehujen ja ruokintasuunnitelmien käyttäjille. Online-Onnikki -ruokintapalvelu perustuu maitotilan ja Hankkijan ruokintatiimin välisen ammattimaisen yhteistyön tiivistämiseen ja rikastamiseen tuotos- ja ruokintadatalla. Palvelu mahdollistaa Hankkijan ruokinta-asiantuntijan nopean reagoinnin ruokinnallista huomiota vaativiin  muutoksiin, entistä paremmat ruokintasuunnitelmat ja paremman mahdollisuuden ruokinnan yhteiseen kehittämiseen. Online-Onnikki säästää parhaimmillaan maitotilayrittäjien työaikaa ja parantaa ruokinnan tuottavuutta.

Tulos-Tuulikki – ruokinnan tehokkuuden ja tuloksellisuuden kehittämiseen

Tulos-Tuulikki-ruokintapalvelun avulla kehitetään maitotilojen ruokinnan tehokkuutta, tarkkuutta sekä tärkeimpiä ruokinnan taloudellisen kannattavuuden tunnuslukuja. Tulos-Tuulikin avulla seurataan helposti tavoitteiden toteutumista, erilaisten ruokintaratkaisujen toimivuutta ja löydetään kehityskohteita tilojen ruokinnan hiomiseeni.

Muutos-Mustikki – miten EKM-tuotoksesi voisi kehittyä Hankkijan rehuratkaisuilla?

Muutos-Mustikki-ruokintapalvelu antaa arvion, miten maitotilan EKM-tuotos voisi kehittyä Hankkijan rehuratkaisuilla. Muutos-Mustikki perustuu tieteellisiin ruokintatutkimuksiin ja suomalaisista ruokintakokeista tehtyihin mallinnuksiin. Näiden pohjalta on luotu laskentamalli,  Muutos-Mustikki. Muutos-Mustikkiin on valjastettu Hankkijan tuotekehityksen osaaminen ja ammattitaito tukemaan maitotilallisten päätöksentekoa rehuvaihdostilanteissa, jolloin pelkät tuotteen etikettiarvot, mm. energia ja valkuainen, eivät kerro rehun todellista tehoa ruokinnassa.

 

Raaka-ainemarkkinat -palvelu – seuraa raaka-aineiden hintakehitystä helposti

Rehujen tuotantovaikutusten lisäksi raaka-ainemarkkinoiden rajut heilahdukset vaikuttavat maidontuotannon kannattavuuteen. Hankkija on avannut Raaka-ainemarkkinat -palvelun www.hankkija.fi -verkkosivuille. Palvelun avulla asiakkaat näkevät, miltä rehuraaka-aineiden kansainväliset pörssimarkkinat kehittyvät eri toimitusajoille ja miten pörssit reagoivat erilaisiin uutisiin. Näiden tietojen perusteella Hankkijan asiakkailla on hyvät työkalut rehujen budjetointia helpottavien termiinikaupan tekemiseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Teemu Seppälä, osastopäällikkö, Hankkija Oy, p. 010 76 83050, sp. teemu.seppala@hankkija.fi

Pirjo Hissa, kehityspäällikkö, Hankkija Oy, p. 010 402 7175, sp. pirjo.hissa@hankkija.fi

Kuvat

Hankkija

Hankkija

Hankkija Oy on Suomen johtava maatalous- ja konekauppa. Hankkija on myös Suomen suurin teollisten eläinrehujen valmistaja. Hankkijalla on 53 myymälää sekä alan laajin verkkokauppa.

Hankkija on lisäksi aktiivisen harrastajan kauppa, jonka myymälöissä on kattavat ja monipuoliset valikoimat puutarha-, hevos-, lemmikkieläin-, metsänhoito- ja metsästystuotteita. Hankkijan palveluksessa työskentelee yli 1000 työntekijää ja yrityksen liikevaihto vuonna 2022 oli 958 miljoonaa euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hankkija Oy

Takaisinveto: USG- ratsastuskypärä, malli USG Comfort Training Z13, erä 20/42922.12.2023 15:06:04 EET | Tiedote

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on havainnut USG United Sportproducts Germany GmbH- ratsastuskypärässä turvallisuutta vaarantavan puutteen. Turvallisuutta vaarantava puute on, että tuotetta käytettäessä on vaara, että ratsastuskypärä ei suojaa onnettomuustilanteessa kypärille asetettujen EU-normien mukaisella tavalla. Tuotteen käyttö tulee lopettaa välittömästi.

Hankkija parantaa rehutuotannon tehokkuutta – investoi Kotkaan14.11.2023 09:00:26 EET | Tiedote

Hankkija tehostaa rehuvalmistustaan siirtämällä hevosrehujen, energiarehujen ja rakeisten kivennäisten valmistuksen Säkylän tehtaasta Kotkaan. Suurin osa, kaksi kolmasosaa Säkylän tuotannosta siirretään Kotkaan. Tuotannon keskittämisellä haetaan kustannussäästöjä ja tuotannon tehostamista. Kotkassa hyödynnetään olemassa olevia tuotantolinjoja ja sinne investoidaan noin 1,5 miljoonaa euroa mm. raaka-ainesiiloihin ja säkityslinjaan. Päätös vahvistaa Kotkan asemaa Hankkijan kolmantena merkittävänä rehutehtaana. Säkylässä tuotetut jauheiset kivennäiset valmistaa jatkossa konserniin kuuluva Vilomix Baltic.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye