Hankkija parantaa rehutuotannon tehokkuutta – investoi Kotkaan

Jaa

Hankkija tehostaa rehuvalmistustaan siirtämällä hevosrehujen, energiarehujen ja rakeisten kivennäisten valmistuksen Säkylän tehtaasta Kotkaan. Suurin osa, kaksi kolmasosaa Säkylän tuotannosta siirretään Kotkaan. Tuotannon keskittämisellä haetaan kustannussäästöjä ja tuotannon tehostamista. Kotkassa hyödynnetään olemassa olevia tuotantolinjoja ja sinne investoidaan noin 1,5 miljoonaa euroa mm. raaka-ainesiiloihin ja säkityslinjaan. Päätös vahvistaa Kotkan asemaa Hankkijan kolmantena merkittävänä rehutehtaana. Säkylässä tuotetut jauheiset kivennäiset valmistaa jatkossa konserniin kuuluva Vilomix Baltic.

Hankkijan Kotkan rehutehdas
Hankkijan Kotkan rehutehdas Hankkija Oy

Kotkan rakennustyöt alkavat marraskuussa ja niiden arvioidaan kestävän noin kuusi kuukautta. Tuotantolinjaston laitteista osa saadaan Säkylästä. Tuotteita alkaa valmistua kesään mennessä. Muutosneuvottelut päättyivät 6.11. Työsuhteita päättyi Säkylässä 17 ja uusia syntyy Kotkaan neljä. Tuotanto päättyy Säkylässä kesällä 2024.

Muutoksen kohteena olevat rehut ovat pakattuja tuotteita, jotka on tähänkin asti toimitettu Lahden keskusvaraston kautta, joten toimitusaikoihin, kuljetuskustannuksiin tai saatavuuteen ei tule muutoksia. Myös tuotevalikoima säilyy ennallaan.

Säkylän alueen viljan tuottajille muutoksella ei ole vaikutusta, sillä Hankkija jatkaa viljan ostoa ja hankintaa kuten ennenkin. Erikoisrehutehtaana Säkylässä on käytetty viljaa varsin vähän, sen osuus Hankkijan rehutehtaiden viljankäytöstä on alle prosentin.

Hankkija on ainoa rehuvalmistaja, jolla on omaa merkittävää tutkimusta ja tuotekehitystä Suomessa. Hankkijalla on rehutehtaat Kotkan lisäksi Seinäjoella, Turussa ja Säkylässä vielä puoli vuotta. Nykyisellään Kotkassa valmistetaan nautojen rehuseosten lisäksi kaikki Hankkijan luomurehut.

Investoinneilla ja tuotannon tehostamisella saavutetaan kustannustehokkuutta, joka vahvistaa Hankkijan kilpailukykyä ja markkina-asemaa tulevaisuudessa.

Yhteyshenkilöt

Jyrki Lepistö, toimitusjohtaja, Hankkija Oy, p. 010 763 3084, sp. jyrki.lepisto@hankkija.fi

Henrik Willberg, rehuliiketoiminnan johtaja, Hankkija Oy, p. 010 402 7980, sp. henrik.willberg@hankkija.fi

Kuvat

Hankkijan Kotkan rehutehdas
Hankkijan Kotkan rehutehdas
Lataa

Liitteet

Linkit

Hankkija

Hankkija

Hankkija Oy on Suomen johtava maatalous- ja konekauppa. Hankkija on myös Suomen suurin teollisten eläinrehujen valmistaja. Hankkijalla on 53 myymälää sekä alan laajin verkkokauppa.

Hankkija on lisäksi aktiivisen harrastajan kauppa, jonka myymälöissä on kattavat ja monipuoliset valikoimat puutarha-, hevos-, lemmikkieläin-, metsänhoito- ja metsästystuotteita. Hankkijan palveluksessa työskentelee yli 1000 työntekijää ja yrityksen liikevaihto vuonna 2022 oli 958 miljoonaa euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hankkija Oy

Takaisinveto: USG- ratsastuskypärä, malli USG Comfort Training Z13, erä 20/42922.12.2023 15:06:04 EET | Tiedote

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on havainnut USG United Sportproducts Germany GmbH- ratsastuskypärässä turvallisuutta vaarantavan puutteen. Turvallisuutta vaarantava puute on, että tuotetta käytettäessä on vaara, että ratsastuskypärä ei suojaa onnettomuustilanteessa kypärille asetettujen EU-normien mukaisella tavalla. Tuotteen käyttö tulee lopettaa välittömästi.

Uudet ruokintapalvelut muuttavat perinteisen rehuyhtiön lähes täyden palvelun asiantuntijataloksi8.11.2023 14:40:00 EET | Tiedote

Hankkijan uudet ruokintapalvelut mahdollistavat maitotilojen ja Hankkijan ruokintatiimin entistä tiiviimmän ja tavoitteellisemman yhteistyön maidontuotannon kehittämisessä. Kolme uutta ruokintapalvelua Online-Onnikki, Tulos-Tuulikki ja Muutos-Mustikki sekä Raaka-ainemarkkinat-palvelu ovat tuotantoeläinrehuja valmistavien yritysten toimialalla täysin uusia palvelukokonaisuuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye