Pohjois-Savon ELY-keskus

Lokakuussa 11 076 työtöntä työnhakijaa Pohjois-Savossa

Jaa

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Pohjois-Savossa oli lokakuussa 9,9 %, mikä on yksi prosenttiyksikkö viime vuotta korkeampi. Koko maan työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli lokakuussa 9,7 %.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa lokakuussa 2023.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa lokakuussa 2023.

Pohjois-Savossa oli lokakuun lopussa 11 076 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 047 työtöntä työnhakijaa enemmän kuin vuosi sitten (10,4 %). Näistä lomautettuja oli 1 146, mikä on 648 lomautettua enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan (130,1 %).

Työttömien työnhakijoiden määrä ilman lomautettuja oli lokakuun lopussa 9 930, mikä on 399 työtöntä työnhakijaa enemmän kuin vuosi sitten.

Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli lokakuun lopussa 1 262, mikä on 45 työtöntä työnhakijaa enemmän kuin vuosi sitten.

Pitkäaikaistyöttömiä eli yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita oli Pohjois-Savossa lokakuun lopussa 3 834 henkilöä, mikä on 7,4 % viime vuotta vähemmän.

Seutukunnittain tarkasteltuna työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi lokakuussa kaikilla Pohjois-Savon seuduilla.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimistoon lokakuun aikana 2 545, mikä on 1 191 työpaikkaa vähemmän kuin vuosi sitten (-31,9 %).

Nähdäksesi tämän sisällön lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.
Pohjois-Savon lokakuussa 11 076 työtöntä työnhakijaa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye