Springvest Oyj

Verge Motorcycles kiihdyttää moottoripyöräliikenteen sähköistymistä autoteollisuuden konkareiden voimin

Jaa

Applen ja Teslan vähittäiskauppastrategiat kehittänyt Vergen tulosjohtaja George Blankenship näkee Vergessä saman potentiaalin kuin aikanaan Applessa ja Teslassa. Päitä kääntäviä Verge-myymälöitä on tulossa ensi kesään mennessä sekä isoihin Euroopan kaupunkeihin että Yhdysvaltoihin.

Vauhdittaakseen kansainvälistä kasvua ja teknologista kehitystyötä Verge on aloittanut rahoituskierroksen kasvusijoituspalvelu Springvest Oyj:n kanssa, tavoitteenaan kerätä jopa 12 miljoonaa euroa.

Verge Motorcyclesin sähkömoottoripyörä liikenteessä
Verge Motorcycles on kehittänyt sähkömoottoripyöränsä avainteknologiat itse ja käytännössä suunnitellut moottoripyörän uudelleen. Vasta julkistetun Starmatter-alustan myötä Verge tuo myös erilaiset sensorit ja koneoppimismallit osaksi sarjatuotannossa olevien moottoripyörien toimintaa. Verge Motorcycles Verge Motorcycles

Liikenteen sähköistymiselle on asetettu kovat tavoitteet niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. 

Vuoteen 2030 mennessä Suomen tavoitteena on puolittaa liikenteen kasvihuonekaasupäästöt. Tämä vaatii koko tieliikenteen nopeaa sähköistymistä – käytännössä jo reilun 5 vuoden kuluttua joka kolmannen tieliikenteen kilometrin tulee olla sähköinen, koskien myös kaksipyöräisiä.

Muutos on ollutkin nopeaa automarkkinoilla. Ohiajava Tesla ei ole kääntänyt katseita enää pitkään aikaan, ja joka ruokakaupan parkkipaikalla sähköautoja on koko ajan enemmän. Ilmiö on sama kaikkialla. Euroopan autonvalmistajien liiton rekisteröintitietojen mukaan akkusähköautot nousivat tänä vuonna uusien autojen ostajien keskuudessa kolmanneksi suosituimmaksi vaihtoehdoksi, ohittaen ensimmäistä kertaa dieselautot.

Sähkömooottoripyörävalmistaja Verge Motorcyclesin teknologiajohtaja Marko Lehtimäki uskoo sähköistyvän liikenteen megatrendin näkyvän pian myös moottoripyörämarkkinoilla.

– Tesla aloitti pioneerityön sähköautomarkkinoilla ja dominoefekti pakotti muut autovalmistajat seuraamaan perässä. Sähkömoottoripyörien markkinat ovat autoja muutaman vuoden jäljessä, mutta kasvu tulee olemaan nopeaa, koska latausverkosto on jo rakennettu valmiiksi.

Verge%20Motorcyclesin%20teknologiajohtaja%20Marko%20Lehtim%E4ki
Vergen sähkömoottoripyörä rakentuu patentoidun vannemoottorin ympärille, jonka ansiosta pyörän painopiste on saatu hyvin matalalle. – Alhainen painopiste tekee moottoripyörästä vakaan, turvallisen ja helposti ohjattavan, Verge Motorcyclesin teknologiajohtaja Marko Lehtimäki summaa. Verge Motorcycles Verge Motorcycles

Moottoripyöräilijät ovat jo muutokseen valmiita, sillä tutkimusten mukaan puolet moottoripyöräilijöistä on kiinnostuneita siirtymään sähkökäyttöiseen pyörään. 

Tieliikenteen sähköistymistä kiihdyttää myös sääntely. Esimerkiksi EU:ssa on tavoitteena kieltää kaikkien polttomoottoreiden myynti vuoteen 2035 mennessä ja sähkökäyttöisiin ajoneuvoihin siirtymistä vauhditetaan globaalisti myös erilaisten kannustimien avulla.

– Kaliforniassa sähkömoottoripyörien ostajat voivat saada huomattavia avustuksia, jotka alentavat hankintakustannuksia jopa 7 500 dollarilla. Pariisissa puolestaan sähkömoottoripyörän pysäköinti on ilmaista, kun muuten moottoripyörällä parkkimaksut voivat olla 500 euroa kuukaudessa, Lehtimäki kertoo.

Teslan, Applen ja McLarenin kokeneet johtajat uskovat suomalaisen Verge Motorcyclesin kasvupotentiaaliin

Suomalaisen Verge Motorcyclesin tavoitteena on nousta maailman johtavaksi sähkömoottoripyörävalmistajaksi ja saavuttaa lähivuosina yli 10 000 moottoripyörän vuosimyynti.

Kivijalkamyymälöillä tulee olemaan kasvumatkalla tärkeä rooli. Applen ja Teslan vähittäiskauppastrategiat kehittänyt George Blankenship vastaa tulosjohtajana Vergen showroom-myymälöistä ja ostopolun kehittämisestä. Ensimmäinen Verge-myymälä näki päivänvalon Monacossa aikaisemmin tänä vuonna.

– Näen Vergessä saman potentiaalin kuin aikanaan Applessa ja Teslassa, kun otimme yhtiöiden kanssa ensimmäiset askeleet määrittääksemme toimialan uudestaan. Tavoitteena on avata päitä kääntäviä Verge-myymälöitä ensi kesään mennessä sekä isoihin Euroopan kaupunkeihin että Yhdysvaltoihin, Blankenship kertoo.

Vergen tiimistä löytyy useita muitakin autoteollisuuden huippunimiä, joiden tehtävänä on nostaa suomalainen sähkömoottoripyörävalmistaja maailman ykkösnimeksi. 

Operatiivinen johtaja Alan Foster on työskennellyt yli neljä vuosikymmentä autoteollisuuden parissa, josta yli 15 vuotta hän toimi McLaren Automotivella erilaisissa johtotehtävissä. Vergessä Fosteria kiehtoi ennen kaikkea uniikki teknologia.

– Yhtiö on erittäin jännittävässä kasvun vaiheessa, ja potentiaali on valtava, Foster toteaa.

Saman aikaan Fosterin kanssa aloittanut Vergen ohjelmajohtajana Haydn Baker toimi liki 10 vuotta eri johtotehtävissä McLaren Automotivella ja on työskennellyt lisäksi sähköautovalmistaja Rivianilla. Hänen vastuullaan on yhtiön osaamisen ja tuotekehityksen prosessien skaalaaminen.

Verge%20TS%20Pro%20California%20Edition%20-s%E4hk%F6moottoripy%F6r%E4
Lähtölaukauksena Yhdysvaltojen markkinan avaamiselle lähikuukausina Verge lanseerasi viime viikolla LA Auto Shown yhteydessä Verge TS Pro California Edition -mallin. Verge Motorcycles Verge Motorcycles

Fosterilla ja Bakerilla tulee olemaan keskeinen rooli Verge Motorcyclesin laajentumisessa kansainvälisesti. Yhtiön tarkoituksena on avata Yhdysvaltojen markkinat alkuvuodesta 2024.

Vergen talousjohtaja Mark Wilson toteaa, että Vergellä on nyt käänteentekevä hetki, kun se lähtee skaalaamaan toimintaansa vastatakseen maailmanlaajuisesti kasvaneeseen kysyntään. Wilson on toiminut aiemmin mm. Aston Martin Lagonda Plc:n varatoimitusjohtajana ja talousjohtajana sekä McLaren Automotiven talousjohtajana.

– Tilauksia on jo nyt pitkälle ensi vuoteen ja Verge on valmis nappaamaan johtajuuden sähköisten superpyörien kategoriassa, Wilson kertoo.

Vauhdittaakseen kansainvälistä kasvua ja teknologista kehitystyötä Verge on aloittanut suomalaisille sijoittajille suunnatun rahoituskierroksen kasvusijoituspalvelu Springvest Oyj:n kanssa, tavoitteenaan kerätä jopa 12 miljoonaa euroa. Rahoituskierros on myös Springvestin kaikkien aikojen suurin ja merkittävä lisäys kasvusijoitusyhtiön asiakasportfolioon vihreän siirtymän näkökulmasta. 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

press@vergemotorcycles.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Verge TS Pro California Edition -sähkömoottoripyörä
Lähtölaukauksena Yhdysvaltojen markkinan avaamiselle lähikuukausina Verge lanseerasi viime viikolla LA Auto Shown yhteydessä Verge TS Pro California Edition -mallin.
Lataa
Verge Motorcyclesin teknologiajohtaja Marko Lehtimäki
Vergen sähkömoottoripyörä rakentuu patentoidun vannemoottorin ympärille, jonka ansiosta pyörän painopiste on saatu hyvin matalalle. – Alhainen painopiste tekee moottoripyörästä vakaan, turvallisen ja helposti ohjattavan, Verge Motorcyclesin teknologiajohtaja Marko Lehtimäki summaa.
Lataa
Verge Motorcyclesin sähkömoottoripyörä liikenteessä
Verge Motorcycles on kehittänyt sähkömoottoripyöränsä avainteknologiat itse ja käytännössä suunnitellut moottoripyörän uudelleen. Vasta julkistetun Starmatter-alustan myötä Verge tuo myös erilaiset sensorit ja koneoppimismallit osaksi sarjatuotannossa olevien moottoripyörien toimintaa.
Lataa
Verge Motorcycles
Vergen sähkömoottoripyörä rakentuu patentoidun vannemoottorin ympärille, jonka ansiosta pyörän painopiste on saatu hyvin matalalle.
Lataa
Tutkimusten mukaan puolet moottoripyöräilijöistä on kiinnostuneita siirtymään sähkökäyttöiseen pyörään.
Tutkimusten mukaan puolet moottoripyöräilijöistä on kiinnostuneita siirtymään sähkökäyttöiseen pyörään.
Lataa

Linkit

Springvest Oyj

Kasvusijoitusyhtiö Springvest Oyj on suomalaisten menestystarinoiden mahdollistaja. Springvest on kasvuyhtiön ja kohdeyhtiösijoittajan luotettu kumppani, joka tarjoaa kasvurahoitusta ja mahdollisuuden sijoittaa listaamattomiin osakkeisiin.

Springvest on Suomen johtava listaamattomien kasvuyhtiöiden osakeantien järjestäjä. Yhtiö on historiansa aikana järjestänyt yli 80 onnistunutta rahoituskierrosta ja välittänyt rahoitusta yli 200 miljoonaa euroa. Springvest on kohdeyhtiöidensä vähemmistöomistaja, ja sen portfolioon kuuluu tällä hetkellä osakkeita noin 40 yhtiöstä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Springvest Oyj

Muokattu flunssavirus voi olla avuksi pitkälle edenneen syövän hoidossa – suomalaisyhtiöllä lupaavia tutkimustuloksia28.5.2024 10:00:00 EEST | Tiedote

Pystyykö tutusta flunssaviruksesta muokatulla lääkkeellä hoitamaan syöpää, johon muut hoidot eivät enää tehoa – ja vieläpä ilman vakavia haittavaikutuksia? Lääkekehitysyhtiö TILT Biotherapeuticsin tähänastisten tulosten perusteella näyttää siltä. Tulevan kehitystyön mahdollistamiseksi TILT Biotherapeuticsilla on alkanut 12 miljoonan euron osakeanti yhteistyössä kasvusijoituspalvelu Springvest Oyj:n kanssa.

Solar Foodsin tehdas käynnistynyt – Ilmasta tuotettava proteiini voi olla tulevaisuudessa yhä useampien lautasilla15.4.2024 13:05:00 EEST | Tiedote

Suomessa on otettu askel solumaatalouden hyödyntämiseksi ruoantuotannossa: teknologiayritys Solar Foods on aloittanut ilmasta valmistettavan Solein-proteiinin koetuotannon uudella Factory 01 -tehtaallaan. Tarkoituksena on todistaa, että tuotanto on sovitettavissa teolliseen mittakaavaan. Kasvun vauhdittamiseksi Solar Foodsilla on juuri alkanut suomalaisille sijoittajille suunnattu 8 miljoonan euron osakeanti kasvusijoituspalvelu Springvest Oyj:n kanssa.

Munasarjasyöpä voitaisiin todeta nopeasti gynekologikäynnin jälkeen Uniogenin kehittämän testin avulla29.2.2024 11:19:21 EET | Tiedote

Syöpädiagnoosin saaminen voi vaatia jopa kuukausien tuskallisen odotuksen. Entä jos tuloksen saisi muutamassa tunnissa tai jopa lääkärikäynnin yhteydessä yksinkertaisella verikokeella? Suomalainen terveysteknologiayhtiö Uniogen Oy kehittää menetelmää, joka voi nopeuttaa ja helpottaa eri syöpien diagnosointia. Vauhdittaakseen tuotekehitystyötä Uniogenilla on parhaillaan meneillään 5 miljoonan euron osakeanti kasvusijoituspalvelu Springvest Oyj:n kanssa.

Arviolta puolet eurooppalaisista on pian allergikkoja – suomalainen biolääkeyritys Desentum haluaa mullistaa allergian hoidon uudenlaisilla allergiarokotteilla19.1.2024 08:46:10 EET | Tiedote

Allergiat lisääntyvät nopeasti ja lähes kaikki allergioiden hoitomuodot keskittyvät vain oireiden hallitsemiseen tai allergeenien välttämiseen. Suomalainen biolääkeyhtiö Desentum haluaa mullistaa allergioiden siedätyshoidon itse sairautta hoitavilla allergiarokotteilla. Yhtiö on edennyt jo toiseen kliiniseen tutkimukseen koivun siitepölyn allergiarokotteella ja tehnyt tieteellisen läpimurron maapähkinäallergian tutkimuksessa. Vauhdittaakseen kasvua Desentumilla on parhaillaan meneillään 12 miljoonan euron osakeanti kasvusijoituspalvelu Springvest Oyj:n kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye