Palvelujen verkostosuunnitelman kuulemiskierroksen tulokset aluehallituksen käsittelyssä
Aluehallitus kuuli tiistain kokouksessaan 21.11.23 iltakouluaiheena palvelujen verkostosuunnitelmasta tehdyn kuulemiskierroksen tuloksia. Kuulemiskierros tuotti runsaasti ehdotuksia ja palautteita, joiden käsittelyyn virkamiesvalmistelussa tullaan panostamaan.

Kuulemiskierros järjestettiin kuntalaisille, kunnille ja muille sidosryhmille 25.10.–14.11.23. Kunnille ja sidosryhmille jätetty lausuntopyyntö tuotti yhteensä 22 lausuntoa. Kuntalaisten kuuleminen toteutettiin sähköisellä ja paperisella kyselyllä, johon saatiin 501 kuntalaisvastausta. Vastauksia kyselyyn tuli eniten hyvinkääläisiltä, toiseksi eniten tuusulalaisilta ja kolmanneksi nurmijärveläisiltä. Kyselyn vastanneista suurin osa (57,6 %) oli 60 vuotta täyttäneitä tai sitä vanhempia.
Digipalveluiden kehittäminen ja lähipalveluiden säilyminen tärkeää
Kuntalaiskyselyyn vastanneiden mielestä suunnitelmassa positiivisia asioita olivat digi-, etä- ja sähköisten palvelujen kehittäminen, liikkuvien ja kotiin tuotavien palveluiden lisääminen, hoitoon pääsyn varmistaminen ja lähipalveluiden säilyttäminen. Omalääkäri ja -hoitajajärjestelmä koettiin toimivaksi.
Se, miten suunnitelma toteutuu, aiheutti vastanneissa huolta. Huolenaiheiksi nousivat muun muassa hoitoon pääsy ja yhteydensaaminen terveyspalveluihin, terveysasemien lakkauttamiset, pitkät matkat palveluihin, ikäihmisten palveluiden huomioiminen ja resurssien, kuten talouden riittävyys. Suurimmat toiveet toimeenpanossa kohdentuivatkin näihin huolenaiheisiin.
Kuntien ja sidosryhmien lausunnot ja kyselyn tulokset huomioidaan jatkovalmistelussa ennen lopullisia päätöksiä. Palvelujen verkostosuunnitelman tekstiin tullaan tekemään laajoja lisäyksiä ja selvennyksiä vielä ennen päätöksenteon käynnistymistä.
Keusote tiedottikin aiemmin viime viikolla, että palvelujen verkostosuunnitelman päätöksentekoa siirretään, jotta kuulemisesta saatuja palautteiden ja lausuntojen merkitystä suunnitelmaan ehditään arvioimaan riittävästi.
- Aluehallitus halusi ottaa vielä aikalisän ennen palveluverkostosuunnitelman käsittelyä, jotta ehdimme huolellisesti käydä läpi palautteiden sisällöt ja ehdotukset. Saimme todella valtavan määrän kehittämisessä hyödynnettävää tietoa ja yleistä palautetta sote-palveluista, josta lämmin kiitos kaikille kyselyyn vastanneille ja lausuntojen lähettäjille, toteaa Helinä Perttu, aluehallituksen puheenjohtaja.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Helinä Perttualuehallituksen puheenjohtajaKeski-Uudenmaan hyvinvointialue
Puh:040 315 2490Linkit
Tietoja julkaisijasta
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Keusoten tuottavuus- ja taloudellisuusohjelma viitoittaa tietä kohti talouden tasapainoa21.3.2025 14:38:07 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusoten) tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman valmistelu vuosille 2025–2027 on käynnistynyt. Ohjelma tarvitaan, jotta valtiohallinnon vaatimus talouden tasapainosta ja syntyneiden alijäämien kattamisesta toteutuu vuoden 2027 loppuun mennessä.
Vuoden Terveydenhoitaja 2025 on keusotelainen Kati Lehikoinen20.3.2025 13:10:51 EET | Tiedote
Vuoden Terveydenhoitajaksi 2025 on valittu terveydenhoitaja Kati Lehikoinen, joka työskentelee Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella Keusotella neuvottelujärjestö JUKOn päätoimisena terveydenhoitajaliittolaisena pääluottamusmiehenä.
Aluehallitus esittää aluehallituksen jäsenmäärän pienentämistä14.3.2025 11:19:18 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti kokouksessaan, että se esittää aluevaltuustolle muutoksia 1.6.25 alkavan uuden valtuustokauden toimielinrakenteeseen. Muutoksia esitetään niin aluevaltuuston, aluehallituksen kuin lautakuntien rakenteisiin. Muutokset sekä vähentävät jaostojen määrä että jäsenten lukumäärää eri toimielimissä.
Nelisenkymmentä keskiuusimaalaista pääsee puntaroimaan Keusoten taloutta11.3.2025 14:31:02 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) järjestää toukokuussa kolmannen puntaroivan asukaspaneelinsa. Panelistit saavat tarttua isoon haasteeseen: asukkaat pääsevät pohtimaan hyvinvointialueen taloutta.
OmaKeusote-mobiilisovellus tuo sote-palvelut taskuusi11.3.2025 13:36:17 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) OmaKeusote-mobiilisovellus tuo sote-palvelut käden ulottuvillesi. Maalis-huhtikuun vaihteessa julkaistavassa mobiilisovelluksessa saa yhteyden suoraan sote-ammattilaiseen Keusoten omissa chat-palveluissa. Tulevaisuudessa valikoimaan tulee muun muassa ajanvarausten hallinta ja itse- ja omahoidon digivalmennuksia.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme