Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Henkilökohtaista apua hyvällä asenteella Keusoten uudesta yksiköstä

Jaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella (Keusote) on luotu kokonaan uusi yksikkö: henkilökohtaisen avun palvelua tarjoava hyvinvointialueen oma avustajapalvelu polkaistiin käyntiin lokakuussa. Uudistuksen taustalla on muun muassa henkilökohtaisen avun lisääntynyt tarve.

Henkilökohtaisella avulla mahdollistetaan vammaisen henkilön mahdollisimman itsenäinen ja omannäköinen elämä ja sujuva arki. Henkilökohtainen avustaja auttaa vammaista henkilöä sellaisissa toimissa, joita hän tekisi ilman vammaansa itsenäisesti. 

Henkilökohtaisen avun palvelua myönnetään Keusotessa jatkossakin tuttuun tapaan myös työnantajamallilla, palvelusetelillä ja ostopalveluna. Keusoten oma avustajapalvelu täydentää aiempaa palveluvalikoimaa, jotta voidaan varmistaa, että henkilökohtaista apua on saatavilla erilaisiin tarpeisiin ja tilanteisiin. 

– Henkilökohtaisen avun tuottaminen hyvinvointialueen omana palvelutuotantona on vielä melko harvinaista. Meillä se koetaan tärkeänä, jotta voidaan vastata lisääntyneeseen avun tarpeeseen ja kustannusten kasvuun. Henkilökohtaista apua täytyy olla saatavilla sitä tarvitseville tilanteessa kuin tilanteessa, täsmentää Sami Niemi-Ruuth, yksiköstä vastaava esihenkilö.  

Hyvä tekemisen kulttuuri ja myönteinen asenne 

Keusoten henkilökohtaisen avun yksikössä työskentelee tällä hetkellä 9 henkilökohtaista avustajaa sekä esihenkilö ja henkilökohtaisen avun kartoitustoiminnasta vastaava lähihoitaja. Henkilökohtaisen avustajan työ sopii monen ikäisille ja monenlaisiin elämäntilanteisiin. Keskeistä siinä on myönteinen asenne ja luotettavuus. Keusoten omassa avustajatoiminnassa kaikki avustajat saavat kattavan perehdytyskoulutuksen, joten avustajaksi voivat hakeutua myös henkilöt, joilla ei ole alalta aiempaa työkokemusta. Yksi heistä on Sami Lehto

Lehtoa houkutti uudessa yksikössä erityisesti ajatus siitä, että voi olla alusta asti mukana luomassa sellaista työkulttuuria, jossa on hyvä työskennellä. Sähköasentajaksi valmistunut ja muun muassa myyntityössä ja jäteautonkuljettajana aiemmin työskennellyt Lehto on ollut tyytyväinen tekemäänsä ratkaisuun.  

– Odotukseni ovat ylittyneet. Työyhteisössämme on todella hyvä tekemisen kulttuuri ja hommat toimivat. Joka kerta asiakkaan luo mennessä tulee tunne, että on odotettu ja tarpeellinen. Onhan se hienoa tehdä työtä, jolla on niin suuri merkitys asiakkaille, Lehto kiittelee.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sami Niemi-Ruuth 
esihenkilö, henkilökohtaisen avun oma palvelutuotanto 
p. 050 497 2610 
sami.niemi-ruuth@keusote.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Ravitsemushoitoa tehostamalla ja vajaaravitsemuksen riskiä seulomalla haetaan kustannussäästöjä hyvinvointialueille27.2.2024 09:54:59 EET | Tiedote

Valtion ravitsemusneuvottelukunta (VRN) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ovat julkaisseet uudistetun ravitsemushoitosuosituksen. Suosituksen tavoitteena on tehostaa ravitsemushoitoa ja -ohjausta osana potilaan kokonaisvaltaista hoitoa sekä edistää kansalaisten ravitsemusterveyttä. Keski-Uudenmaan alueellinen ravitsemuskoulutuspäivä järjestetään 6.3.2024 Hyvinkään sairaalalla ja etänä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye