Gigantti

Gigantin marraskuun myydyimmät puhelimet TOP 10 – Black Friday vilkastutti premium-puhelinten myyntiä, Google on puhelinkaupan nouseva tähti

Jaa

Gigantin myydyimpien puhelimien lista koostui marraskuussa Black Friday -kampanjan alennuslaitteista. Kuukauden myydyin puhelin on Samsung Galaxy A54, mutta listalle ylsivät myös Samsungin ja Applen premium-mallit sekä kampanjan edullisin puhelin Motorola E13. Puhelinkaupan nouseva tähti on TOP 10 -listan ulkopuolelle jäänyt Google. Joululahjaksi toivotaan tänä vuonna äly- ja urheilukelloja.

Black Friday kohdensi hankintoja tänä vuonna erityisesti premium-malleihin. Samsung Galaxy S23 Ultra älypuhelin nousi kampanjan avulla listan sijalle 10.
Black Friday kohdensi hankintoja tänä vuonna erityisesti premium-malleihin. Samsung Galaxy S23 Ultra älypuhelin nousi kampanjan avulla listan sijalle 10. Kuva: Gigantti Oy / Samir Abya.

Gigantin marraskuun myydyimpien puhelimien listalla näkyivät Black Friday -alennuskampanjassa 13.11.–27.11. mukana olleet, pääosin keskihintaiset puhelimet. Marraskuun myydyin puhelin oli pitkään suosiota nauttinut Samsung Galaxy A54. Kuukauden listayllättäjä oli sijalle viisi yltänyt alennuskampanjan edullisin puhelin Motorola E13. 

Listalle nousivat Black Fridayn myötä myös Samsungin ja Applen premium-mallit. Samsung Galaxy S23+ ja Galaxy S23 Ultra pitävät listan perää, kun taas iPhone 15 löytyy listan sijalta neljä. Premium-mallien myynnin kasvu kertoo kuluttajien halusta keskittää arvokkaampia hankintoja alennuskampanjoihin. Puhelinmarkkina ei yltänyt marraskuussa viime vuoden tasolle, mutta Black Friday on yhä koko vuoden merkittävin alennusmyyntitapahtuma. 

“Vaikka määrällisesti puhelimia myytiin tänä vuonna Black Friday -kampanjassa vähemmän, ostettujen laitteiden keskihinta nousi. Ihmiset arvostavat selkeästi puhelinkaupoilla laatua, ja ovat valmiita keskittämään ostoksiaan alennuskausiin saadakseen laitteet sopivaan hintaan. ”, Gigantin telecom-tuotteiden myyntipäällikkö Jyri Helistö kertoo. 

Google-puhelimien kauppa piristyi marraskuussa huomattavasti, vaikka merkin laitteet eivät TOP 10 -listalle yltäneetkään. Juuri ennen Black Friday -kampanjaviikkoa myyntiin tulleen Google Pixel 7A:n suosio oli Gigantissa positiivinen yllätys. Tuore Pixel 7A -malli kävi kaupaksi vauhdikkaammin kuin edeltäjänsä, Pixel 6A -malli sen julkaisun aikaan vuosi sitten. Googlen puhelintarjonta on Suomen markkinalla vielä kapea, mutta merkistä voidaan ennakoida puhelinkaupan seuraavaa suosikkia. 

Tänä jouluna yhä useamman pukinkontista löytyy äly- tai urheilukello 

Alennuskampanjoita hyödynnetään hyvissä ajoin myös joululahjahankinnoissa. Iso osa Black Friday -ostoksista päätyykin pukinkonttiin.  

Tämän vuoden joululahjatrendit noudattelevat pienelektroniikan osalta viime vuosien kaavaa. Joululahjaksi toivotaan etenkin tunnettujen brändien äly- ja urheilukelloja. 

“Samsungin ja Applen älykellot sekä Polarin ja Garminin urheilukellot ovat tänä jouluna suosittuja lahjoja. Puhelimista Samsungin A54 ja OnePlus Nord CE 3 Lite ovat sopivan hintansa ja laajan käyttäjäkunnan vuoksi myös kovassa kysynnässä joululahjakaupoilla. Ne ovat jo valmiiksi suosittuja malleja ja sopivat myös lasten ja nuorten käyttöön”, Helistö toteaa. 

Top 10 -lista 

(suluissa sijoitus syyskuussa)

  1. Samsung Galaxy A54 (2.) 
  2. OnePlus Nord CE 3 Lite (1.) 
  3. Apple iPhone 13 (9.) 
  4. Apple iPhone 15 (-) 
  5. Motorola E13 (-) 
  6. Samsung Galaxy A14 (5.) 
  7. Samsung Galaxy A14 5G (6.) 
  8. Apple iPhone 11 (8.) 
  9. Samsung Galaxy S23+ (-) 
  10. Samsung Galaxy S23 Ultra (-) 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Gigantti on Suomen suurin elektroniikan ja kodinkoneiden jälleenmyyjä.

Meillä on Suomessa 42 myymälää ja yrityksemme palveluksessa työskentelee yli 1 500 giganttilaista - myymälöiden ohella netti- ja yritysmyynnissä, sekä asiakaspalvelu- että jakelukeskuksissa. Pääkonttorimme sijaitsee Helsingin Sanomatalossa.

Liikevaihtomme tilikaudella 2022/2023 oli 525 miljoonaa euroa. Olemme osa Norjassa toimivaa Elkjøp-konsernia, joka kuuluu englantilaisen kodinelektroniikkaketjun, Currys plc:n, omistukseen.

Lisätietoa meistä löydät kotisivuilta osoitteesta: gigantti.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gigantti

Gigantin joulukuun ja koko vuoden 2023 myydyin puhelin oli Samsung Galaxy A14, tänä vuonna markkinoita ohjaa tekoälyn kehitys2.1.2024 07:45:00 EET | Tiedote

Gigantin myydyimpien puhelimien lista koostui joulukuussa pääosin Applen ja Samsungin laitteista. Sekä joulukuun että koko vuoden myydyimmäksi puhelimeksi ylsi monikäyttöinen ja edullinen Samsung Galaxy A14. Suojakalvot sekä Screensmart-palvelu nousivat joulukaupan suosikeiksi. Tänä vuonna puhelinmarkkinoilla kilpaillaan tekoälyllä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye