Ylemmät Toimihenkilöt YTN

Keskustelut työmarkkinamallista päättyivät tuloksettomina

Jaa

Marraskuun lopulla työmarkkinaosapuolien kesken käynnistyneet keskustelut uudesta työmarkkinamallista päättyivät tänään keskiviikkona 13. joulukuuta tuloksettomina. Keskusteluja oli tällä erää ylivoimaista jatkaa tilanteessa, jossa hallitus samaan aikaan vie eteenpäin uudistuksia, jotka rapauttavat työehtosopimusjärjestelmää ja järjestäytymistä.

- On harmillista, ettei keskusteluja voitu jatkaa ja työstää uutta työmarkkinamallia, sanoo puheenjohtaja Teemu Hankamäki. - Karille ajoa ei valitettavasti voitu välttää, kun samalle pöydälle kasautui laajemminkin hallitusohjelmakysymyksiä.

- Tämän takaiskun jälkeen asioiden ratkaiseminen menee entistä vaikeampaan suuntaan ja tilanne varmasti heijastuu myös ensi syksyn työehtosopimusneuvotteluihin, jos ratkaisuja sitä ennen ei saada aikaan, Hankamäki arvioi. - Me YTN:ssä näemme, että edelleenkin neuvottelemalla ja sopimalla saavutettavalle työmarkkinamallille on tilausta ja se olisi suorastaan välttämätöntäkin, summaa Hankamäki.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Ylemmät Toimihenkilöt YTN on Akavan yksityisen sektorin neuvottelujärjestö. Vastaamme ylempien toimihenkilöiden sopimustoiminnasta teollisuudessa, palvelualoilla ja järjestöissä. Jäseninämme on 20 akavalaista liittoa, joiden kautta edustamme lähes 178 000 asiantuntija- ja esihenkilötyötä tekevää eri toimialoilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ylemmät Toimihenkilöt YTN

Suomi ansaitsee kestävän ja toimivan työmarkkinamallin12.10.2023 10:22:49 EEST | Tiedote

Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n 50-vuotispäivänä työ ylempien toimihenkilöiden työsuhteen ehtojen ja ansioiden kehittämiseksi on ajankohtaisempaa kuin pitkiin aikoihin. Työlainsäädäntöön ja sopimusjärjestelmään ajetaan muutoksia, jotka heikentävät suomalaisille tärkeää sopimisen kulttuuria. Vaikka kaikki hallitusohjelman työelämäuudistukset eivät välittömästi näkyisi ylempien toimihenkilöiden arjessa, tulevaisuudessa niiden vaikutukset ansio- ja työsuhteen ehtojen kehittymiseen olisivat merkittäviä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye