Podimo

Uusi Podimo Relfect paljastaa: Sana on Vapaa, Aki Linnanahde Talk Show ja Paritellen Podimon suosituimmat podcastit vuonna 2023

Jaa

Viime vuonna Suomessa aloittanut tanskalainen podcast- ja äänikirjapalvelu Podimo julkisti tänään uuden Reflect-toiminnon, joka kokoaa palvelun käyttäjien podcast- ja äänikirjavuoden yhteen helppoon näkymään. Tänä vuonna suomalaiset kuuntelivat Podimon sisältöjä 6,7 miljoonaa tuntia ja suosituimmat podcastit olivat Sointu Borgin ja Janni Hussin Sana on vapaa, Aki Linnanahde Talk Show sekä Desire Nymarkin ja Viivi Rintasen Paritellen

Podimo

Podimon uusi Reflect-toiminnallisuus on tarjolla kansainvälisesti kuudella eri kielellä ja se antaa kaikille podcastien ja äänikirjojen ystäville henkilökohtaisen näkymän omiin suosituimpiin audiosisältöihin tämän vuoden ajalta. Podimo Reflect löytyy helposti Podimo-sovelluksen etusivulta ja vähintään 15 tuntia audiosisältöjä kuluttaneet saavat sen kautta tarkkaa tietoa mm. omista vuoden kuunteluminuuteista sekä suosituimmista podcasteista ja äänikirjoista. Helposti sosiaalisessa mediassa jaettavaksi suunniteltu Reflect on saatavilla Podimon sovelluksessa tammikuun 2024 loppuun asti.   

”Reflect syntyi käyttäjien palautteesta, jota saimme, kun aiemmin jaoimme kuunteluvuositietoa uutiskirjeiden kautta”, kertoo Christina Urban, Podimon Lifecycle Marketingin johtaja. “Podimon kuuntelijat ovat olleet pitkään innokkaita jakamaan ja juhlistamaan omia kuunteluminuuttejaan ja halusimme toteuttaa tähän tarpeeseen henkilökohtaisen ominaisuuden, joka kokoaa oman kuunteluvuoden. Toiminto myös tuo kuulijoita ja podcastien ja äänikirjojen tekijöitä lähemmäs toisiaan, joka on yksi Podimon tärkeimmistä arvoista.”  

Suomessa Podimoa kuunneltiin tänä vuonna 6,7 miljoonaa tuntia

Viime vuonna Suomessa lanseerannut Podimo on kasvattanut asiakasmääräänsä ja kuunteluminuutteja tasaisesti: toukokuun ja marraskuun 2023 välillä kuuntelutuntien kokonaismäärä kasvoi 35 % ja yksittäisten käyttäjien kuuntelemien podcastien määrä lisääntyi samalla ajanjaksolla 18 %.

Kokonaisuudessaan Podimon sisältöjä kulutettiin Suomessa vuoden 2023 aikana yhteensä 6,7 miljoonaa tuntia, joka vastaa 764 vuotta. Play-nappia painettiin yhteensä lähes 39 miljoonaa kertaa.

”Podcast-markkina Suomessa kasvaa hyvää vauhtia ja Podimolle oli kotimaassamme selkeä tilaus: tilastojen mukaan Podimo on ensimmäisen Suomen vuotensa aikana kasvattanut asiakaskuntaansa nopeammin kuin mikään muu Podimon markkina maailmassa”, kertoo Podimon Suomen johtaja Johannes Saukko. ”Tulevana vuonna haluamme tarjota asiakkaillemme entistä laadukkaampia sisältöjä ja sisältöjen tekijöille parhaimmat mahdolliset puitteet sisältöjen tekemiseen.”

Podimon Suomen ensimmäisen kokonaisen toimintavuoden kuunnelluimmat genret olivat: 

  • Henkilökohtaiset tarinat 
  • Terveys ja hyvinvointi
  • Kulttuuri ja vapaa-aika

Suosituimmat podcastit tänä vuonna olivat: 

  • Sana on vapaa - Sointu Borg ja Janni Hussi
  • Aki Linnanahde Talk Show 
  • Paritellen - Desire Nymark ja Viivi Rintanen

Podimon 106 821 äänikirjan joukosta suosituimpia olivat:

  • Jäljillä 2 – Tilda Laaksonen
  • Jäljillä – Tilda Laaksonen
  • Naisvankilan pomo – Kaisa Tammi 

Kansainvälisesti Podimon kuuntelijat pitivät lähes samoista kategorioista kuin Suomessa: henkilökohtaiset tarinat (84 %), terveys ja hyvinvointi (43 %) ja True Crime (40 %) olivat kuunnelluimpia. Keskiarvollisesti kuulijat kuluttivat Podimon parissa noin 20 tuntia kuussa ja viikottain kuuntelussa oli 2–3 podcastia. Pohjoismaissa äänikirjat ovat suositumpia kuin muualla: yksi neljästä vain podcasteja kuuntelemaan kirjautuneista aloittaa täällä myös äänikirjojen kuuntelun.  

Podimo on tällä hetkellä aktiivinen seuraavissa maissa: Tanska, Saksa, Espanja, Alankomaat, Suomi, Norja ja Meksiko. 

Katso lyhyt Reflect-esittelyvideo täältä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Podimo

Tutkimus: yhä useampi suomalainen on valmis maksamaan podcasteista, joita kuunnellaan kotiaskareiden lomassa ja jopa saunassa14.3.2024 08:00:01 EET | Tiedote

Podimon Norstatilla teettämän tuoreen tutkimuksen mukaan podcastien ammattimaisuudelle annetaan koko ajan enemmän arvoa, sillä 62 % podcasteja kuuntelevista suomalaisista olisi valmis maksamaan niistä (2023: 49 %). Viihde- ja ajankohtaisaiheet kiinnostavat yhä enemmän ja podasteja kuunnellaan kodin ja ulkoilun ohella jopa saunassa, suihkussa ja nukkumaan mennessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye