re:mount

Remonttipartio voitti loppuvuonna 16 taloyhtiön putkiremontit – arvo 29 miljoonaa euroa

Jaa

Remonttipartio lähtee alkavaan vuoteen vahvalla tilauskannalla. 1970- ja 1980-lukujen asuinkerrostalojen putkiremontteihin erikoistunut yhtiö voitti vuoden 2023 syys-joulukuun aikana 16 uutta kohdetta. Remonttipartio kuuluu Remount-konserniin, joka nousi vuonna 2022 maan viiden suurimman korjausrakennusyhtiön joukkoon.

Madis Mölder, Remonttipartio
Madis Mölder, Remonttipartio Niko Jekkonen

Remonttipartion uudet kohteet sijaitsevat Vantaalla, Keravalla ja Helsingissä ja käsittävät yhteensä 626 asuntoa. Urakoiden kokonaissumma on 29 miljoonaa euroa ja ne sisältävät kaksi ryhmäkorjaushanketta. Remonttipartion koko tilauskanta vuoden alkaessa on 44 miljoonaa euroa. Keskimäärin Remonttipartiolla valmistuu vuodessa hieman yli 1000 putkiremontoitua asuntoa. 

– Tällä tilauskannalla varmistimme kaikille työntekijöillemme töitä vuodeksi 2024, ja mahdollisesti meidän tarvitsee rekrytoida lisävoimia. Samalla etsimme jatkuvasti myös uusia kohteita, Remonttipartion toimitusjohtaja Ari Saartoala kertoo. 

Yhä useampi Remonttipartion kohteista toteutetaan KVR-urakkana 

Marraskuussa 30 vuotta täyttäneellä Remonttipartiolla on takanaan jo yli 160 putkiremonttia, ja siten se on alallaan yksi Suomen kokeneimpia. Tavoitteena on nousta pääkaupunkiseudun johtavaksi putkisaneeraajaksi. Pääkaupunkiseudulla korjattavaa riittää, sillä kokonaisia 1970- ja 80-lukujen kerrostaloalueita on peruskorjauksen tarpeessa.  

Ari Saartoala on huolissaan taloyhtiöiden kasvavasta korjausvelasta. 

– Putkiremontti on yleensä hankkeista mittavin. Korjausurakoiden kasaantuminen on jopa pääkaupunkiseudulla ajanut taloyhtiöitä tilanteisiin, joissa pankit ovat arvioineet, että kiinteistön vakuusarvot eivät riitä, jos kaikki halutaan korjata kerralla. Projektit kannattaa siksi käynnistää vaiheittain, Saartoala toteaa. 

Ratkaisuksi Remonttipartio tarjoaa putkiremonttien toteuttamista KVR-urakkana eli kokonaisvastuurakentamisen mallilla. Siinä urakoitsija ottaa vastuun sekä remontin suunnittelusta että toteutuksesta. Kokonaisuudelle annetaan kiinteä hinta, mikä pienentää riskejä niin rahoittajien kuin osakkaiden kannalta.  

– Uusista kohteistamme seitsemän ovat KVR-urakkasopimuksia. Taloyhtiöt ovat huomanneet urakkamuodon tuomat edut, ja nykyisin 60 prosenttia hankkeistamme toteutetaan KVR-urakkana, Remonttipartion myyntijohtaja Jaakko Hartikainen kertoo. 

Putkiremonttia tuotteistetaan palvelukokemuksena 

– KVR-urakkana toteutettujen putkiremonttien etuja ovat tehokkuus ja nopeus. Koska urakoitsijalla on vastuu suunnitelmien toteutuskelpoisuudesta, projekti ei mene jäihin sen takia, että suunnitelmaa ei voida toteuttaa. Aikaa ei myöskään mene siihen, että suunnittelu ja toteutus kilpailutetaan erikseen, mikä nopeuttaa urakkaa jopa vuodella, Hartikainen kertoo. 

Hartikainen pitää tärkeänä, että urakoitsijat tuovat markkinoille vaihtoehtoja, jotka tuottavat tehokkaita ratkaisuja. Hän painottaa, että tehostamisen nimissä ei kuitenkaan voi tinkiä kannattavuudesta eikä työn laadusta.  

Remonttipartiolla on nähty, että usein jo pelkkä ajatus putkiremontista muuttoineen kaikkineen aiheuttaa asukkaille stressiä. Siksi asiakaskokemuksen ja palvelun merkitys on tärkeä, ja Remonttipartio onkin laajentanut remonttikonseptiaan asukaspalveluihin. 

– Meidän kauttamme asukkaat saavat kaiken tarvitsemansa aina sijaisasunnosta muuttopalveluihin, huoneistojen siivoukseen ja tavaroiden varastointiin. Haluamme tehdä remontin asukkaille mahdollisimman helpoksi ja miellyttäväksi, Saartoala kertoo 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Juuso Heikkinen, Remonttipartio
Juuso Heikkinen, Remonttipartio
Lataa
Madis Mölder, Remonttipartio
Madis Mölder, Remonttipartio
Lataa
Madis Mölder, Remonttipartio
Madis Mölder, Remonttipartio
Lataa
Remonttipartion toimitusjohtaja Ari Saartoala
Remonttipartion toimitusjohtaja Ari Saartoala
Lataa

Linkit

Remonttipartio Oy lyhyesti

Remonttipartio on 1993 perustettu taloyhtiöiden putkiremontteihin pääkaupunkiseudulla erikoistunut korjausrakennusyritys. Vuonna 2022 meistä tuli yrityskaupan myötä osa nykyistä Remount-konsernia. Remonttipartio työllistää noin 130 korjausrakentamisen ammattilaista, ja liikevaihtomme vuonna 2022 oli 36 miljoonaa euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta re:mount

Vantaalainen taloyhtiö ajautui kriisiin, kun remonttilainaa ei myönnetty – ratkaisun toi KVR-urakan kiinteä hintalappu29.2.2024 08:00:00 EET | Tiedote

Taloyhtiöiden korjausurakoiden rahoitushaasteet yleistyvät jopa pääkaupunkiseudulla. Kokonaiset kerrostaloalueet ovat perusparannusten tarpeessa, ja urakoiden lykkääminen on riski kiinteistöjen arvolle. Taloyhtiö Vantaan Havukoskella ei saanut rahoitusta hankkeilleen, kunnes pitkällisten vaiheiden jälkeen urakat päätettiin jaksottaa ja putkiremontti toteuttaa KVR-urakkana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye