YTK

YTK Työttömyyskassa maksoi viime vuonna korvauksia lähes 700 miljoonaa euroa

Jaa

Suomen suurin kassa sai vuoden 2023 aikana kymmeniä tuhansia uusia jäseniä ja maksoi päivärahaa lähes 700 miljoonaa euroa. Työttömyyden kasvu näkyi päivärahakuluissa.

kuvituskuvassa käteistä rahaa

YTK Työttömyyskassan asema Suomen suurimpana työttömyyskassana vankistui entisestään vuonna 2023. YTK Työttömyyskassaan liittyi viime vuonna 56 940 uutta jäsentä.

Vuoden lopussa YTK Työttömyyskassaan kuului 528 554 palkansaajaa.

Hakemuksia YTK:lle saapui yhteensä 616 431 kappaletta. Näistä ensihakemuksia eli alkaneen työttömyyden tai lomautuksen vuoksi lähetettyjä oli 58 845 kappaletta ja jatkohakemuksia 509 963 kappaletta.

Näiden hakemusten perusteella päivärahaa maksettiin yhteensä 695,9 miljoonaa euroa. Se on 8 % enemmän kuin vuonna 2022. Työttömyys kasvoi, mikä näkyi päivärahakuluissa.

”Työttömyyden nousu näkyy suoraan päivärahakuluissa. Meillä on paljon jäseniä muun muassa rakennusalalta, jonka suhdanne oli viime vuonna huono”, sanoo YTK Työttömyyskassan toimitusjohtaja Auli Hänninen.

Sovitellun päivärahan osuus oli 79,6 miljoonaa euroa ja täyden päivärahan osuus 615,9 miljoonaa euroa. Suurin osa päivärahasta siis maksettiin täysin työttömille tai kokonaan lomautetuille.  

Satoja tuhansia viestejä jäsenten kanssa

Työttömyyskassalla on velvollisuus maksamisen lisäksi myös neuvoa jäseniä ansioturvaan liittyvissä asioissa. Neuvomme puhelimitse, asiointikanavassamme OmaYTKssa ja chatissä.

Puheluita tuli viime vuonna 126 378 kappaletta. Lähetimme asiakkaillemme viestejä yli 280 000 kappaletta. Chatissä keskusteltiin ilman asiakaspalvelijaa noin 43 000 kertaa ja asiakaspalvelijan kanssa yli 6000 kertaa.

Lakimuutoskampanja onnistui  

YTK Työttömyyskassa on jo pitkään halunnut laajentaa työttömyyskassojen roolia laajemman työn turvan suuntaan. Tavoitteen tukemiseksi YTK toteutti keväällä 2023 laajan viestintäkampanjan, joka ajoi työllistymisen tuen palvelut työttömyyskassoille sallivaa lakimuutosta. 

Kampanja onnistui ja lain toivotaan muuttuvan jo kuluvan vuoden aikana.

”Oikeus tarjota työllistymistä tukevia palveluita on pitkäaikainen tavoitteemme, sillä haluamme turvata jäsentemme työuria entistä laajemmin. Onkin todella hienoa, että muutoksia lakiin valmistellaan ja näin pääsisimme kehittämään uutta palvelumallia”, Auli Hänninen sanoo. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

YTK Työttömyyskassa on kaikkien alojen palkansaajien työttömyyskassa, joka vakuuttaa yli puoli miljoonaa palkansaajaa työttömyyden varalta. YTK on Suomen suurin työttömyyskassa. Tehtävämme on järjestää ansioturva jäsenillemme tehokkaasti, helposti ja inhimillisesti. Palvelemme valtakunnallisesti verkossa. Meillä työskentelee yli 200 ansioturvan ammattilaista.

YTK Työttömyyskassan jäsenet voivat halutessaan liittyä myös YTK Työelämä ry:hyn. YTK Työelämä ry on Suomen suurimpia yhdistyksiä yli 250 000 jäsenellään. YTK Työelämä tarjoaa jäsenilleen muun muassa Lakikaverin työsuhteen pulmatilanteisiin, vakuutuksia työhön ja vapaa-aikaan sekä tukea työnhakuun ja työkaluja osaamisen kehittämiseen. www.ytk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta YTK

Taija Numminen johtavaksi juristiksi – YTK Työelämä vahvistaa omaa työoikeusosaamistaan22.4.2024 07:35:00 EEST | Tiedote

Suomen suurimmasta yhdistyksestä, YTK Työelämä ry:stä on kasvanut merkittävä työoikeuden asiantuntija jäsenilleen Lakikaveri-palvelun kautta. Työoikeus-, palkka- ja päättämissopimusasioissa neuvontaa ja asianhoitoa tarvitsee vuosittain jopa noin 20 000 henkilöä. Kysynnän kasvaessa työoikeusasioiden kehityksestä ja neuvontapalvelusta vastaa johtavana juristina aloittanut varatuomari Taija Numminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye