GRK Infra Oyj

GRK on valittu toteuttamaan valtatie 9:n parantamista, urakan arvo on noin 32 miljoonaa euroa

Jaa

GRK aloittaa valtatie 9:n parannusurakan Siilinjärvellä, Lotteisen ja Jännevirran välillä. GRK toteuttaa valtatielle myös lentokoneiden varalaskupaikan. Kokonaisuudessaan urakka on valmis syksyllä 2026.  Noin 32 miljoonan euron arvoisen urakan rakennuttajana on Väylävirasto.

Valtatie 9 on Turusta Tampereen, Jyväskylän, Kuopion ja Joensuun kautta itärajalle kulkeva valtakunnallisesti merkittävä valtatie, jossa kulkee noin 7 800–8 800 ajoneuvoa vuorokaudessa. Urakan tavoitteena on liikenteen sujuvoittaminen ja matka-aikojen lyhentäminen.

Urakan aikana tietä rakennetaan noin neljän kilometrin matkalta kaksikaistaiseksi molempiin suuntiin. Hankkeessa rakennetaan myös uusi Keltun eritasoliittymä sekä lentokoneiden varalaskupaikka eritasoliittymän ja Jännevirran sillan välille. Lisäksi tehdään katu- ja yksityistiejärjestelyitä ja parannetaan jalankulku- ja pyöräily-yhteyksiä. 

Urakka valmistuu pääosin vuoden 2025 lopulla, minkä jälkeen tehdään vielä viimeinen päällystyskerros ja viimeistelytöitä vuoden 2026 puolella. Kokonaisuudessaan urakka on valmis syksyllä 2026. 

”On erityisen hienoa, että saimme yhden suurista tiehankkeista toteutettavaksemme. Tämä on monipuolinen hanke, jossa yhdistyvät tien rakentaminen, siltahankkeet ja Puolustusvoimille rakentaminen”, projektipäällikkö Markku Hokkanen GRK:lta sanoo.

“Tämä on merkittävä hanke tällä seudulla. On hienoa päästä aloittamaan urakka huolellisen suunnittelutyön jälkeen”, sanoo hankkeen projektipäällikkö Harri Liikanen Väylävirastosta. 

GRK aloittaa työt maaliskuussa

GRK aloittaa urakan maaliskuussa 2024 valmistelevilla töillä. ”Rakennamme ensin työmaatiet, teemme tarvittavat kaapeli- ja vesijohtosiirrot sekä kallioalueiden paljastukset. Huhtikuussa aloitamme puolestaan louhinnat ja murskaukset. Rakentamistahti tulee olemaan kiivas. Mittakaavasta kertoo jotain se, että esimerkiksi viikossa siirrämme maata ja louhetta noin 25 000 m3ktr ja koko hankkeen aikana noin 1,4 miljoonaa m3ktr”, projektipäällikkö Markku Hokkanen kertoo.

Hankkeen rakennuttajana on Väylävirasto, mutta urakassa on mukana myös Siilijärven kunta, Savon Vesi, Puolustusvoimat ja Pohjois-Savon ELY-keskus.

”Teemme rakennustyöt vilkkaasti liikennöidyllä valtatiellä, jossa liikenteestä noin kuusi prosenttia on raskasta liikennettä. Pyrimme tekemään kaikki työt siten, että ne haittaisivat mahdollisimman vähän valtatie 9:n liikennettä ja lähiseudun asukkaita”, Hokkanen kertoo.

Vt 9 parantaminen välillä Lotteinen–Jännevirta, Siilinjärvi 2024–2026

  • Hankkeen kustannusarvio on 50 miljoonaa euroa. 
  • Hankkeen rakennuttaja on Väylävirasto ja urakoitsija GRK Suomi Oy. 
  • Kokonaisuuteen kuuluu valtatien parantaminen noin neljän kilometrin matkalla kaksikaistaiseksi molempiin suuntiin, uusi eritasoliittymä ja lentokoneiden varalaskupaikka.
  • Hankkeessa parannetaan myös jalankulku- ja pyöräilyväyliä sekä tehdään yksityistiejärjestelyitä.
  • Hankkeen tavoitteena on liikenneturvallisuuden ja -sujuvuuden parantaminen sekä maankäytön kehittämisen mahdollistaminen alueella

Lisätietoja:

GRK Suomi Oy, projektipäällikkö Markku Hokkanen, 0500 561 906, etunimi.sukunimi@grk.fi

Väylävirasto, projektipäällikkö Harri Liikanen, 029 534 3007, etunimi.sukunimi@vayla.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

GRK rakentaa väyliä, teitä, raiteita ja siltoja. GRK on Suomessa, Ruotsissa ja Virossa toimiva rakennusalan konserni. Liikevaihtomme oli vuonna 2021 yli 430 miljoonaa euroa. Työllistämme noin 1 000 ammattilaista.

GRK-konserniin kuuluvat emoyhtiö GRK Infra Oyj:n lisäksi maayhtiöt GRK Suomi Oy Suomessa, GRK Infra AB Ruotsissa sekä GRK Eesti AS Virossa.

GRK:n ydinosaamiseen kuuluvat vaativien infrarakennushankkeiden toteutus, suurten hankkeiden projektinjohto sekä laaja-alainen radanrakennusosaaminen. Väylä-, taito- ympäristö- ja teollisuusrakentamisessa GRK tarjoaa kaikki tarvittavat palvelut suunnittelusta rakentamiseen ja kunnossapitoon.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta GRK Infra Oyj

GRK Infra Oyj:n vuoden 2023 tulos: Vahva kasvu ja kannattavuus vaikeassa markkinatilanteessa7.3.2024 09:02:02 EET | Tiedote

Tammi-joulukuu 2023 lyhyesti (IFRS): Liikevaihto kasvoi uuteen ennätykseensä, noin 21 prosenttia 546,2 (450,5) miljoonaan euroon. Oikaistu käyttökate oli 38,0 (26,3) miljoonaa euroa, eli 7,0 (5,8) prosenttia liikevaihdosta. Käyttökate oli 37,7 (24,4) miljoonaa euroa, eli 6,9 (5,4) prosenttia liikevaihdosta. Oikaistu liikevoitto oli 24,9 (13,7) miljoonaa euroa, eli 4,6 (3,0) prosenttia liikevaihdosta. Liikevoitto oli 24,2 (11,4) miljoonaa euroa, eli 4,4 (2,5) prosenttia liikevaihdosta. Omavaraisuusaste oli 39,9 (41,9) prosenttia. Oman pääoman tuotto oli 24,3 (9,0) prosenttia. Nettovelaton, rahavarat 97,6 (43,0) miljoonaa euroa ja nettovelka -63,7 (-7,2) miljoonaa euroa. Tilauskanta kasvoi vahvasti ollen vuoden lopussa 568 (381) miljoonaa euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye