YTK

Työelämän muutos näkyy koulutustarjonnan käytössä – Tekoäly otti exceliltä kärkipaikan YTK Työelämän jäsenten verkkokirjastossa

Jaa

Uudet tiedot ja taidot ja erityisesti tekoäly kiinnostivat ennätyksellisen monia YTK Työelämä ry:n jäseniä vuonna 2023. Työelämän verkkokoulutuskirjastoon rekisteröityi useita tuhansia uusia käyttäjiä ja koulutussisältöjä katsottiin kymmeniätuhansia kertoja. Monet pohtivat juuri nyt esimerkiksi tekoälyn vaikutuksia työhön.

YTK Työelämä ry:n jäsenetuihin kuuluvaan verkkokoulutuskirjastoon rekisteröityi useita tuhansia uusia käyttäjiä vuoden 2023 aikana. Kirjaston sisältöjä katseltiin lähes 30 000 kertaa. 

”Työelämän murroksesta ja esimerkiksi tekoälyn vaikutuksesta työntekoon on puhuttu viime aikoina todella paljon. Kuvaavaa on ehkä se, että suosituimman koulutussisällön kunniapaikkaa pitkään pitänyt excel joutui tippumaan kakkoseksi tekoälyaiheisten koulutusten ottaessa kärkipaikan. Alasta riippumatta monet pohtivat viime vuonna, miltä oman työn tulevaisuus näyttää ja miten tekoälyä voisi hyödyntää”, sanoo YTK Työelämän johtaja Ilona Kangas

Myös omat taidot saattavat mietityttää - minkälaista osaamista juuri minä tarvitsen tulevaisuudessa ja miten kehitän taitojani? 

”Tavoitteemme on tarjota jokaiselle edellytyksiä huolehtia omasta työelämäkelpoisuudestaan. On hienoa, jos työnantaja vastaa työntekijöidensä osaamisesta, mutta kannustamme jokaista myös yksilönä aktiiviseen uteliaisuuteen. Esimerkiksi työttömällä ei ole samanlaisia mahdollisuuksia käydä koulutuksissa kuin työssäkäyvällä, mutta toisaalta juuri hänen tulisi pysyä muuttuvan työelämän menossa mukana. Siksi haluamme tarjota laadukasta oppia aivan kaikille jäsenillemme”, sanoo Kangas. 

Tekoäly kirittää myös oppimisalustoja 

YTK Työelämän jäsenilleen tarjoama verkkokoulutuskirjasto on digitaalisia oppimisratkaisuja tarjoavan Eduhousen tuottama. Koko sisältö, eli tuhannet koulutukset ovat YTK Työelämän jäsenten rajattomassa käytössä 24 euron vuosittaisen jäsenmaksun hintaan.  

"Tekoäly on muuttanut työelämää ja siten myös osaamisen kehittämisen tarpeita perustavanlaatuisesti. Eduhousella emme tyydy vain seuraamaan kehitystä, vaan haluamme olla sen etulinjassa hyödyntämässä tekoälyn tarjoamat mahdollisuudet niiden koko potentiaalissa", kertoo Eduhousen perustaja ja toimitusjohtaja Jukka Vento

"YTK Työelämän jäsenten innostus tekoälykursseja kohtaan on selvä merkki siitä, että matkaamme yhdessä oikeaan suuntaan kohti uutta oppimisen aikakautta. Olen vaikuttunut ja kiitollinen YTK Työelämän jäsenien sitoutumisesta itseensä ja ammatilliseen kehitykseensä, ja odotan innolla, mitä tuleva vuosi tuo tullessaan." 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

YTK Työttömyyskassa on kaikkien alojen palkansaajien työttömyyskassa, joka vakuuttaa yli puoli miljoonaa palkansaajaa työttömyyden varalta. YTK on Suomen suurin työttömyyskassa. Tehtävämme on järjestää ansioturva jäsenillemme tehokkaasti, helposti ja inhimillisesti. Palvelemme valtakunnallisesti verkossa. Meillä työskentelee yli 200 ansioturvan ammattilaista. www.ytkkassa.fi

YTK Työttömyyskassan jäsenet voivat halutessaan liittyä myös YTK Työelämä ry:hyn. YTK Työelämä ry on Suomen suurimpia yhdistyksiä yli 250 000 jäsenellään. YTK Työelämä tarjoaa jäsenilleen muun muassa Lakikaverin työsuhteen pulmatilanteisiin, vakuutuksia työhön ja vapaa-aikaan sekä tukea työnhakuun ja työkaluja osaamisen kehittämiseen. https://www.ytkpalvelut.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta YTK

Taija Numminen johtavaksi juristiksi – YTK Työelämä vahvistaa omaa työoikeusosaamistaan22.4.2024 07:35:00 EEST | Tiedote

Suomen suurimmasta yhdistyksestä, YTK Työelämä ry:stä on kasvanut merkittävä työoikeuden asiantuntija jäsenilleen Lakikaveri-palvelun kautta. Työoikeus-, palkka- ja päättämissopimusasioissa neuvontaa ja asianhoitoa tarvitsee vuosittain jopa noin 20 000 henkilöä. Kysynnän kasvaessa työoikeusasioiden kehityksestä ja neuvontapalvelusta vastaa johtavana juristina aloittanut varatuomari Taija Numminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye