Laakson yhteissairaalan allianssi

Kutsu medialle: tervetuloa tutustumiskäynnille Laakson sairaalan uuden päärakennuksen työmaalle 7.3.

Jaa

Kutsumme median edustajia työmaakäynnille torstaina 7.3.2024 kello 10–11.30.  Esittelemme Laakson sairaala-alueen uuden päärakennuksen työmaata. Paikka: Laakson yhteissairaalan allianssin vierastila Laakson ratsastuskentän katsomon yhteydessä (Auroranportti 4) ja työmaa.

Sairaala-alueen työmaa pakkassäässä ilmasta kuvattuna.
Laakson sairaala-alue 9.2.2024. Destia.

Laakson yhteissairaalan allianssi on aloittanut pinta-alaltaan noin 95 000 neliömetrin suuruisen uuden sairaalarakennuksen toteutusvaiheen joulukuussa 2023. Maaliskuussa 2024 työt ovat edenneet vaiheeseen, jossa päärakennuksen elementtirunko alkaa nousta maantasokerroksiin. Kevään mittaan työ tulee etenemään ripeästi ja rakennus alkaa näkyä Töölön historiallisessa maisemassa Helsingin jäähallia vastapäätä.  

Allianssi rakentaa Laakson sairaala-alueella vuoteen 2030 saakka. Kyseessä on yksi Suomen suurimpia sairaalarakennushankkeita. Alueelle nousee uusi, noin viiden keskustakirjasto Oodin kokoinen päärakennus, johon sijoittuu noin 870 sairaansijaa lähinnä HUSin psykiatrisen sairaalahoidon ja Helsingin kaupungin omistaman Helsingin sairaalan käyttöön. Lisäksi allianssi toteuttaa alueelle toisen uudisrakennuksen lasten ja nuorten psykiatrialle sekä peruskorjaa kaksi suojeltua 1920-luvun sairaalarakennusta. 

Ajoliikenne sairaala-alueelle kulkee tulevaisuudessa maan alta Auroransillan kupeesta lähtevän ajotunnelin kautta. Ajotunnelin lisäksi allianssi toteuttaa Laakson sairaala-alueelle laajat maanalaiset pysäköinti- ja huoltotilat. 

Kutsumme median edustajia työmaakäynnille Laakson sairaalan uuden päärakennuksen työmaalle. 

Aika: Torstaina 7.3.2023 kello 10–11.30.
Paikka: Kokoontuminen työmaan vierastilassa Laakson ratsastuskentän katsomon yhteydessä, Auroranportti 4.  

Saapumisohjeet: Lähimmät julkisen liikenteen pysäkit sijaitsevat Töölön tullissa. Omalla autolla saapuminen Meilahden puolelta Lääkärinkatua pitkin. Lääkärinkadun varressa on maksullisia pysäköintipaikkoja. 

Työmaakäynti myös Laakson sairaala-alueella osoitteessa Lääkärinkatu 8.  

Ohjelma 

Kello 10 aloitamme tilaisuuden allianssin vierastilassa.  

Ennen työmaalle siirtymistä käymme läpi lyhyen perehdytyksen, ja vieraat saavat lainaksi tarvittavat turvavarusteet (kypärä, suojalasit, heijastinliivi, käsineet ja turvakengät). Pukeuduthan pitkiin housuihin. 

Siirrymme Laakson sairaala-alueelle päärakennuksen työmaalle.  

Työmaalta palaamme takaisin vierastilaan, minne varusteet palautetaan. 

Vierastilassa kerromme lyhyesti hankkeesta ja rakennustöiden vaiheesta. Paikalla ovat edustajat päätoteuttaja SRV:ltä ja tilaajalta eli Kiinteistöosakeyhtiö Laakson yhteissairaalasta. 

Huomaathan, että vierailu ei ole esteetön. Valitettavasti alle 18-vuotiaat eivät pääse työmaalle turvallisuussyistä. 

Ilmoittautumisohjeet 

Pyydämme teitä ilmoittamaan sähköpostilla seuraavat tiedot viimeistään 6.3.: osallistuvan henkilö nimi ja organisaatio sekä mahdollinen haastattelutoive.  Ilmoittautumiset ja lisätiedot vierailusta:

Sari Korolainen
viestintäpäällikkö, Kiinteistöosakeyhtiö Laakson yhteissairaala
ext-sari.korolainen@hus.fi
p. 040 841 3600

Heidi Härmä
viestintäasiantuntija, SRV
heidi.harma@srv.fi
p. 040 482 9777

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sairaala-alueen työmaa pakkassäässä ilmasta kuvattuna.
Laakson sairaala-alue 9.2.2024.
Lataa

Linkit

Laakson sairaala-alue uudistuu

Helsingin kaupunki ja HUS uudistavat Laakson sairaala-alueen 2020-luvulla. Hanke on nimetty Laakson yhteissairaalaksi. Alueelle rakennetaan uusia sairaalarakennuksia sekä maanalaiset pysäköintitilat ja ajotunneli Auroran sairaalan portilta. Vanhoja suojeltuja sairaalarakennuksia peruskorjataan. 

Uudistuvan sairaalan suurimmat käyttäjät tulevat olemaan HUSin ja Helsingin kaupungin psykiatrinen sairaalahoito sekä Helsingin sairaala, joita varten tulee yhteensä yli 900 sairaansijaa. Lisäksi tiloja tulee neurologiselle kuntoutukselle ja eri poliklinikoille sekä opetukselle ja tutkimukselle.

Lue lisää laaksonyhteissairaala.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Laakson yhteissairaalan allianssi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye