Schildts & Söderströms

Yvonne Karsten vinner Schildts & Söderströms ljudbokstävling

Jaa

Yvonne Karsten från Helsingfors tilldelas första pris i Schildts & Söderströms ljudbokstävling Lyssnar du? för romanen Infiltrerad.

Yvonne Karsten
Yvonne Karsten

Infiltrerad utforskar var gränsen mellan människa och maskin går när tekniken avancerar i allt snabbare takt. Boken utspelar sig i Helsingfors och Ekenäs år 2087. Yvonne Karsten utforskar vad det betyder att vara människa, och djupdyker i de etiska frågor som uppstår när teknikens utveckling plötsligt får hotfulla dimensioner.

Juryns motivering:

Första pris tilldelas en sann visionär: Yvonne Karsten för Infiltrerad.

En fascinerande framtidsvision med hjärta och hjärna. Vi rör oss i Helsingfors och Ekenäs, orter som vi känner igen, men som ändå är lite annorlunda. En fängslande, välskriven och överraskande bok – en berättelse som stannar kvar hos sin lyssnare, och till och med har potential att förändra hen.

Infiltrerad, den första boken i en serie utkommer som ljudbok i augusti, och läses in av Alma Pöysti. De följande två delarna utkommer som ljudböcker 2025.

Yvonne Karsten är född och bosatt i Helsingfors, efter ett antal år i Sibbo. Efter studier i litteratur och språk vid Helsingfors universitet utbildade hon sig till lärare i talkonst och drama i London. För tio år sedan växlade hon om från läraryrket och grundade Escape Room Helsinki. Infiltrerad är hennes skönlitterära debut.

Deckarduon Janne och Johnny

Andra pris i ljudbokstävlingen tilldelas Janne Ramstedt och Johnny Ramstedt för deckaren Mannen som ropade varg.

Deckaren är första delen i Hanna Becker-serien, och utkommer hösten 2024.

Juryns motivering:

Andra pris tilldelas deckarbröderna Johnny och Janne Ramstedt för Mannen som ropade varg.

Polisen Hanna Becker, sjukledig med postcovid, kommer till Pargas för att vila upp sig och blir omedelbart indragen i en brutal mordhistoria. Författarna behärskar sin genre till fullo, där de rör sig bland konspirationsteoretiker, bönder och Pargasoriginal. Ett välkommet tillskott i den finlandssvenska deckarsfären.

Janne och Johnny Ramstedt är födda i Jakobstad 1980 och bor sedan många år i Åbo. Förutom skrivande arbetar bröderna med tecknade serier. Mannen som ropade varg är deras andra deckare.

I tävlingsjuryn satt skådespelaren Alma Pöysti, författaren Eva Frantz och förläggarna Martin Welander och Anna Friman från Schildts & Söderströms. Juryn valde vinnarna bland 40 bidrag.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Yvonne Karsten. Foto: Schildts & Söderströms
Yvonne Karsten. Foto: Schildts & Söderströms
Lataa
Janne Ramstedt och Johnny Ramstedt. Foto: Freija Meurman-Ramstedt
Janne Ramstedt och Johnny Ramstedt. Foto: Freija Meurman-Ramstedt
Lataa
Anna Friman, Alma Pöysti, Eva Frantz, Martin Welander. Foto: Schildts & Söderströms
Anna Friman, Alma Pöysti, Eva Frantz, Martin Welander. Foto: Schildts & Söderströms
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Schildts & Söderströms har verkat för den finlandssvenska litteraturen sedan 1891.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schildts & Söderströms

Schildts & Söderströms höstkatalog bjuder på 16 titlar att se fram emot10.4.2024 11:00:56 EEST | Tiedote

”Katalogen du håller i din hand är fylld av fantastisk litteratur, till stor del skriven av författare med rötterna i Österbotten. I höst är hela tio av titlarna vi har äran att ge ut på Schildts & Söderströms författade av österbottningar. Det österbottniska segertåget är särskilt tydligt i böckerna för barn och unga.” Det skriver Karin Berglund i förordet till höstens katalog. Hon är vår barn- och ungdomsboksredaktör och stolt västnylänning som nominerats till Årets österbottning i Vasabladet år 2009.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye