SDP EDUSKUNTA

SDP:n Seppo Eskelinen: Itä-Suomi ei voi odottaa loputtomiin

Jaa

Itä-Suomi on kärsinyt merkittävästi Ukrainan sodan aiheuttamasta turvallisuuspolitiikan kiristymisestä ja Venäjän kaupan loppumisesta. SDP:n kansanedustaja Seppo Eskelinen penää hallitukselta toimia.

Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP

– Marinin hallitus laittoi sodan sytyttyä nopealla aikataululla pystyyn valtiosihteerityöryhmä valmistelemaan Itä-Suomen tukitoimia ja myös toteutti ne nopeasti, sanoo kansanedustaja Seppo Eskelinen. 

– Sen sijaan Orpon hallitus on kovista puheitaan huolimatta hautaamassa Itä-Suomen tukitoimet jälleen uusiin työryhmiin, Eskelinen jatkaa. Nyt tarvitaan aktiivisia tekoja, Itä-Suomi ei voi odottaa loputtomiin. Hallitusohjelmassa suunnataan merkittävät tukitoimet ja investoinnit Länsi- ja Etelä-Suomeen, mutta Itä-Suomeen jää vain murusia.

Nyt hallitus valmistelee työ- ja elinkeinoministeriössä 400 miljoonan pakettia vihreän siirtymän hankkeille. Tästä olisi vihdoin korkea aika varmistaa myös Itä-Suomelle rahoitusta. Esimerkiksi jo pelkästään Pohjois-Karjalassa saataisiin rahoituksella liikkeelle useita hankkeita lähes 1,5 miljardin investointisuunnitelmista.

Samoin alkuvuoden PK-yritysbarometri kertoo karua kieltä yritysten tulevaisuudennäkymistä. Itä-Suomen rajamaakunnissa näkymät olivat heikoimmat. Vaikka kasvuhaluisia yrityksiä olisi, jarruttavat yleinen epävarmuus, saavutettavuuden heikentyminen ja osaavan työvoiman puute sekä näihin liittyvä hallituksen toimettomuus mahdollisuuksia kasvaa ja työllistää.

– Nyt tarvitaan hallitukselta tekoja, eikä enää puheita ja lisää työryhmiä, Eskelinen painottaa. 

– Itä-Suomi tarvitsee nopeasti konkreettisia toimia. Nyt ei ole aikaa odottaa. Meillä on vahvaa osaamista ja maailmanluokan yrityksiä, mutta ansaitsemme samat kasvun lähtökohdat kuin muukin Suomi, Eskelinen päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Haatainen: Kuinkahan monella tapaa hallitus aikoo vielä vaikeuttaa osatyökykyisten elämää?15.4.2024 12:33:43 EEST | Tiedote

Marinin hallituksen keskeinen tavoite oli saada osatyökykyisiä, vammaisia ja muita vaikeasti työllistyviä työmarkkinoille. Ajatuksena oli, että jokaisella on oltava mahdollisuus työhön, kykyjensä mukaan. Orpo-Purran linja on toinen. He tarjoavat osatyökykyisille pelkkää keppiä leikkaamalla rajusti sosiaaliturvaa. Uusimpana toimena hallitus on lakkauttamassa Työkanava oy:n toiminnan.

SDP:n Joona Räsänen: Puolueiden on sovittava, että jatkossa sama henkilö ei voi toimia samaan aikaan kansanedustajana, aluevaltuutettuna ja kunnanvaltuutettuna13.4.2024 09:32:35 EEST | Tiedote

Tasan vuoden päästä järjestetään seuraavat kunta- ja aluevaalit. Sunnuntaina 13.4.2025 järjestettävissä erillisissä vaaleissa valitaan valtuutetut sekä kuntien että hyvinvointialueiden valtuustoihin. Vuoden 2022 aluevaaleissa valittiin aluevaltuutetuiksi 101 silloista kansanedustajaa, jotka toimivat samalla kunnanvaltuutettuina ja näin ollen edustivat kolmea vaaleilla valittua päätöksentekotasoa. - Ennen seuraavia kunta- ja aluevaaleja puolueiden on kyettävä sopimaan siitä, että jatkossa sama henkilö ei voi toimia vaaleilla valittuna päätöksentekijänä kaikilla kolmella päätöksentekotasolla. Tämä on helppo keino välttää vallan keskittyminen samoille henkilöille. Edellisten aluevaalien jälkeen olimme tosiaan tilanteessa, jossa yli puolet kansanedustajista istuivat samalla sekä kunnanvaltuutettuina että aluevaltuutettuina, toteaa SDP:n kansanedustaja Joona Räsänen. Esimerkiksi vuonna 2022 julkaistussa EVA:n tutkimuksessa selkeä enemmistö suomalaisista rajoittaisi poliitikkojen päällekkäis

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye