SDP EDUSKUNTA

Timo Suhonen: Säästääkö hallitus Suomen hengiltä? Itä-Suomiko uhrataan ensimmäisenä?

Jaa

SDP:n kansanedustaja Timo Suhonen on huolissaan Pohjois-Savon ja Itä-Suomen elinkeinojen näkymistä ja osaavan työvoiman veto- ja pitovoimasta. Raja on kiinni ja Venäjän hyökkäyksestä jo kaksi vuotta, mutta hallitus puhuu vain leikkauslistoista, vaikka nyt tarvittaisiin täsmätoimia elinkeinojen tukemiseksi.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

– Olen todella ihmeissäni, miksi maan hallitus seisoo tumput suorina kuin hiihtolomalainen keväthangilla. Orionin, Bella-veneiden ja Ponssen ilmoitukset kertovat karua kieltä Suomen tilanteesta. Itä-Suomi-paketista ei kuulu pihausta Helsingistä eikä Brysselistä. Onko hallitus säästämässä suomalaisen teollisuuden hengiltä, kuten se valitsi rakentamisen osalta?, ihmettelee eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäsen Timo Suhonen.

– Kun hallituksen syntilistaan lisätään vielä työelämän perustusten tuhoaminen, on edessä raskaat ajat. Ja sitä nimenomaan niille irtisanotuille, joilla nyt käsissä on inhimillinen hätä. Lisäksi hallitus on tuhoamassa YT-menettelyn; ilmoitus- ja neuvotteluajat puolitetaan. Se tarkoittaa lomautetuille yli 3000 euron menetystä tilanteessa, jossa on elämälle rakennettava uudet lähtökohdat. Kenties vielä muutto uuden työn perässä.

Hallitus on tuomassa eduskuntaan syyskuussa ennakkoilmoituksensa mukaan lakiesityksen YT- eli muutosmenettelylaista. Hallituksen esitykset heikentävät merkittävästi palkansaajien kykyä ottaa vastaan iskuja työelämässä ja pitää omalla kulutuksellaan talouden pyörät käynnissä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Haatainen: Kuinkahan monella tapaa hallitus aikoo vielä vaikeuttaa osatyökykyisten elämää?15.4.2024 12:33:43 EEST | Tiedote

Marinin hallituksen keskeinen tavoite oli saada osatyökykyisiä, vammaisia ja muita vaikeasti työllistyviä työmarkkinoille. Ajatuksena oli, että jokaisella on oltava mahdollisuus työhön, kykyjensä mukaan. Orpo-Purran linja on toinen. He tarjoavat osatyökykyisille pelkkää keppiä leikkaamalla rajusti sosiaaliturvaa. Uusimpana toimena hallitus on lakkauttamassa Työkanava oy:n toiminnan.

SDP:n Joona Räsänen: Puolueiden on sovittava, että jatkossa sama henkilö ei voi toimia samaan aikaan kansanedustajana, aluevaltuutettuna ja kunnanvaltuutettuna13.4.2024 09:32:35 EEST | Tiedote

Tasan vuoden päästä järjestetään seuraavat kunta- ja aluevaalit. Sunnuntaina 13.4.2025 järjestettävissä erillisissä vaaleissa valitaan valtuutetut sekä kuntien että hyvinvointialueiden valtuustoihin. Vuoden 2022 aluevaaleissa valittiin aluevaltuutetuiksi 101 silloista kansanedustajaa, jotka toimivat samalla kunnanvaltuutettuina ja näin ollen edustivat kolmea vaaleilla valittua päätöksentekotasoa. - Ennen seuraavia kunta- ja aluevaaleja puolueiden on kyettävä sopimaan siitä, että jatkossa sama henkilö ei voi toimia vaaleilla valittuna päätöksentekijänä kaikilla kolmella päätöksentekotasolla. Tämä on helppo keino välttää vallan keskittyminen samoille henkilöille. Edellisten aluevaalien jälkeen olimme tosiaan tilanteessa, jossa yli puolet kansanedustajista istuivat samalla sekä kunnanvaltuutettuina että aluevaltuutettuina, toteaa SDP:n kansanedustaja Joona Räsänen. Esimerkiksi vuonna 2022 julkaistussa EVA:n tutkimuksessa selkeä enemmistö suomalaisista rajoittaisi poliitikkojen päällekkäis

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye