Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Kutsu lehdistölle: Miten yritysten tuottavuutta voidaan parantaa?

Jaa

Ruotsalainen sitoutumaton ajatushautomo Studieförbundet för Näringsliv & Samhälle, SNS, esittelee vuoden 2024 suhdanneraporttinsa Hanasaaressa. Seminaarin kieli on englanti. 

Lars Persson, kansantaloustieteen professori, Institutet för näringslivsforskning (IFN)
Lars Persson, kansantaloustieteen professori, Institutet för näringslivsforskning (IFN)

Suhdanteita analysoivan Konjunkturrådetin vuoden 2024 raportin otsikko on Elinkeinoelämän tuottavuuden kehitys, ja sen ovat kirjoittaneet ruotsalaiset kansantaloustieteen asiantuntijat Lars Persson, Karin Edmark, Pehr-Johan Norbäck ja Erik Prawitz. Raportissa tutkijat analysoivat muun muassa eri alojen kehitystä ja työvoiman liikkuvuutta.

"Saamme kuulla myös konkreettisia ehdotuksia siitä, miten elinkeinoelämän tuottavuutta voidaan lisätä kansantalouden kannalta järkevällä ja tehokkaalla tavalla", kertoo Hanasaaren projektipäällikkö Johanna Hannus.

Raportin esittelee Konjunkturrådetin työtä johtanut professori Lars Persson, joka toimii elinkeinoelämää tutkivassa Institutet för Näringslivsforskning -instituutissa Tukholmassa. Hänen esityksensä jälkeen on vuorossa asiantuntijapaneeli, joka analysoi tuottavuuden kehitystä Suomessa ja Suomen ja Ruotsin välisiä eroja. Paneeliin osallistuvat Perssonin lisäksi Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etlan toimitusjohtaja Aki Kangasharju, Laboren toimitusjohtaja Mika Maliranta (työn ja talouden tutkimus) sekä Pohjoismaiden Investointipankin Head of Lending, Jeanette Vitasp. 

Seminaarin ajankohta: 7. maaliskuuta 2024 klo 12.30-15.00.  

Paikka: Hanasaaren yhteistyö- ja kulttuurikeskus, Hanasaarenranta 5, 02100 Espoo.

Ilmoittaudu tästä linkistä: www.lyyti.fi/reg/Presentation_of_SNS_Economic_Policy_Council_Report_2024_in_Finland_7099

Tervetuloa mukaan!

Tietoa SNS:stä

Ruotsissa toimiva sitoutumaton ajatushautomo SNS, Studieförbundet för Näringsliv & Samhälle, on kohtauspaikka tietoon pohjautuvalle vuoropuhelulle keskeisistä yhteiskunnallisista kysymyksistä. SNS tuottaa tutkimusraportteja, järjestää kokouksia ja seminaareja sekä tarjoaa neuvontaa ja koulutusta. SNS:n jäsenistöön kuuluu 280 Ruotsin eturivin yritystä, viranomaista ja organisaatiota. SNS nimittää vuosittain tutkijaryhmän analysoimaan kansantalouden toimintaa. Tutkijoiden päätelmät esitellään SNS:n suhdannetyöryhmän raportissa. www.sns.se

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye