Avain

Muusikko Kimmo Ojalan runot viihdyttävät koko perhettä

Jaa

Kimmo Ojalan esikoisrunokokoelma Yrjö Ärjylän herkimmät on hauska runoteos lapsille ja koko perheelle. Ojala soittaa päätyökseen Orffit-lastenmusiikkiorkesterissa. Hän on tehnyt sanoituksia myös muille artisteille, kirjoittanut näytelmäkäsikirjoituksia ja julkaissut musiikkia. Teoksen on kuvittanut Jussi Jääskeläinen.

Yrjö Ärjylä on äksy ukko. Hän asuu yksinään kerrostalon ullakkohuoneessa ja räyhää pihan lapsille. Rakkaus ja neiti Kukka Kimppunen astuvat kuitenkin Yrjön elämään yllättäen ja saavat hänet muuttumaan täysin.

Herkistynyt Yrjö Ärjylä ostaa uuden kynän sulkaisen ja huudahtaa innoissaan: ”Minä runokirjan julkaisen!” Ja niin hän totisesti tekee. Yrjö kirjoittaa ullakkohuoneessaan herkkiä ja lempeitä, mutta samalla kuitenkin hillittömiä ja vauhdikkaita runojaan.

Näissä runoissa seikkailee joukko hulvattomia hahmoja, kuten Lätty-Late, Ibizan mummo, Prinsessa Martti, Pentti Johnson sekä monia, monia muita.


Pentti Johnson

Eräs mies tuli Porista
ja pelaa ammatikseen korista.
Pituutta kolme metriä ja sentti,
nimeltään on hän Johnsonin Pentti.

Teräshampaissa on kultaiset kuoret, 
hartiat ovat kuin Himalajan vuoret.
Palloa pussitteli Ameriikan mailla,
kentillä pyöri hän tornadon lailla.

Palkkapussit piti aina rekoilla kantaa,
oli taaloja paljon kuin pelloilla lantaa. 
Timanttikoruja on suurissa kengissä, 
kun palloja heittelee hän Susien jengissä. 
Tämmöinen mies tuli Porista 
ja pelaa edelleen ammatikseen korista.
Pituutta on kolme metriä ja sentti,
ja nimeltään hän on Johnsonin Pentti. 
Nykyisin hän pelaa Tampereen Pyrinnössä, 
jossa sataviis on vapaaheittoprossa.”
(Kimmo Ojala, Yrjö Ärjylän herkimmät)


teos: Yrjö Ärjylän herkimmät
kirjailija: Kimmo Ojala
kuvittaja: Jussi Jääskeläinen
ISBN: 9789523045347
sivuja: 49
ilmestymispäivä: 18.3.2024

Avainsanat

Kuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Avaimen syksy 2024: Esikoisromaaneja ja monipuolista tietokirjallisuutta12.4.2024 09:14:58 EEST | Tiedote

Avaimen tulevan syksyn kustannusohjelmassa on kolme esikoisromaania, jännitystä ja parisuhteita. Tietokirjat rikastuttavat lukijoita muun muassa kuljettamalla Tulenkantajien jäljille Helsinkiin sekä J. A. Hollon elämää pohtivalla teoksella. Omakohtaiset tarinat kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä, autismista ja läheisen kuoleman loppuun saattamisesta tarjoavat tietoa ja vertaistukea. Lastenromaanit Rontti-kissan jokiseikkailu sekä Rosmariini ja metsänväen joulu kuljettavat koko perheen huimiin seikkailuihin. Myrsky Hyrskynen ja sekasotkuhuone avaa lukijan silmät mielikuvitukselle. Syksyn selkoromaanien joukossa on muun muassa ukrainalaisen tytön ja venäläisen pojan ystävyydestä kertova Tanssii hyttysten kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye