Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Hanasaari mukana Mötesplats Samhällssäkerhet -tapahtumassa Tukholmassa

Jaa

Hanasaari esittelee Tukholmassa Mötesplats Samhällssäkerhet -tapahtumassa suomalais-ruotsalaista kriisivalmiusohjelmaa Hanaholmen-aloitetta ja osallistuu suomalais-ruotsalaista kriisivalmiusyhteistyötä käsitteleviin asiantuntijakeskusteluihin.

Mötesplats Samhällssäkerhet on Pohjoismaiden suurin tapaamispaikka kaikille yhteiskunnan turvallisuuden ja kokonaispuolustuksen parissa työskenteleville. Tukholman Kistamässanissa 19.–20. maaliskuuta 2024 järjestettävässä tapahtumassa on tarjolla seminaareja, keskusteluja ja verkostoitumismahdollisuuksia.

"Hanasaari on yksi Mötesplats Samhällsäkerhetin uusista yhteistyökumppaneista. Teemme yhteistyötä muun muassa suomalais-ruotsalaisen kriisivalmiusohjelma Hanaholmen-aloitteen kautta siviilivalmiuden vahvistamiseksi entisestään Suomessa ja Ruotsissa", kertoo Hanasaaren projektipäällikkö Tina Räihä, joka on myös Mötesplats Samhällssäkerhet -tapahtuman neuvonantajaryhmän jäsen.

Messupäivinä Hanaholmen-aloitteen toiminnasta vastaavat projektipäälliköt Tina Räihä ja Johanna Hannus keskustelevat messuosastolla F21 ruotsalaisten asiantuntijoiden kanssa suomalais-ruotsalaisesta yhteistyöstä yleisesti ja erityisesti puolustus- ja kriisivalmiusyhteistyöstä.

19. maaliskuuta 2024 (Ruotsin aikaa)

  • Klo 10.50–11.10, Mikael Holmström, Dagens Nyheterin turvallisuuspolitiikan toimittaja
  • Klo 12.30–12.45, Lennart Koskinen, emerituspiispa
  • Klo 14.35-14.50, Ulrika Dahlin, valmiusvastaava, Svensk Dagligvaruhandel 

20. maaliskuuta 2024

  • Klo 14.45–15.00, Michael Claesson, Ruotsin puolustusvoimien esikuntapäällikkö

Keskusteluja voi seurata myös suorana verkossa Hanasaaren Instagram-tilillä:  www.instagram.com/hanaholmen.kulttuurikeskus/

Tietoa Hanaholmen-aloitteesta

Ruotsalais-suomalainen kriisivalmiusohjelma Hanaholmen-aloite käynnistettiin syksyllä 2021. Aloitteen tavoitteena on vahvistaa Suomen ja Ruotsin välistä yhteistyötä ennen siviilikriisejä ja niiden aikana. Kriiseissä voi olla kyse esimerkiksi maastopalojen ja tulvien kaltaisista ilmastoon liittyvistä kriiseistä tai kyberuhkista ja maailmanlaajuisista pandemioista. Hanaholmen-aloite koostuu kahdesta osasta: vuosittaisesta kriisivalmiuskurssista ja korkean tason foorumista. Korkean tason foorumissa käsitellään koulutusohjelman aikana tehtyjä havaintoja ja laadittuja suosituksia.

Katso video Hanaholmen-aloitteesta: www.hanaholmen.fi/hanasaari-tv/hanaholmen-initiativet-2/

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye