Elintarviketeollisuusliitto ry

Elintarviketeollisuusliitto EU-kiertueelle — Keskiössä ruoka-alan iskunkestävyys

Jaa

Elintarviketeollisuusliitto järjestää huhti- ja toukokuussa kuusi maakunnallista keskustelutilaisuutta, joiden keskiössä ovat Suomen ruoka-alan iskunkestävyyden vahvistaminen ja siihen tarvittavat ratkaisut tulevalla EU-vaalikaudella.

Maailman murrosten keskellä selviytyminen edellyttää yrityksiltä kykyä kohdata erilaisia shokkeja, joita aiheuttavat muun muassa ilmastonmuutos ja geopoliittiset jännitteet. Samalla yritysten on sovitettava liiketoimintansa yhteen luonnon kantokyvyn kanssa.

Ruokasektori kohtaa Euroopassa juuri nyt monia ristipaineita: kuluttajien ostovoima heikkenee, kestävyystoimet edellyttävät yrityksiltä investointeja, kustannukset kasvavat ja kansainvälinen kilpailu kiristyy. Koko eurooppalaisen ruoan arvoketjun menestyminen on otettava vahvemmin EU-politiikan tavoitteeksi.

– Viime aikojen kriisit ovat tuoneet ruokahuollon tärkeyden koko yhteiskunnan kriisinsieto- ja mukautumiskyvylle aiempaa näkyvämmäksi. Vain kannattava elintarvikeyritys voi tehdä kestäviä investointeja ja huolehtia ruoantuotannosta poikkeustilanteissa, Elintarviketeollisuusliiton yhteiskuntasuhdejohtaja Jukka Ihanus sanoo.

EU-politiikka vaikuttaa merkittävästi ruoka-alan kilpailukykyyn ja menestymisen mahdollisuuksiin. Alan sääntelystä jopa yli 90 prosenttia tulee EU:sta. Ala pystyy tarjoamaan ratkaisuja moniin aikamme isoihin haasteisiin, mutta tarvitsee tuekseen myös eteenpäin vievää politiikka.

Keskustelutilaisuuksissa haetaan ratkaisuja, miten elintarvikeyritykset pärjäävät maailman murroksissa ja voivat tarjota eurooppalaisille ruokaturvaa. Ajatuksia aiheesta vaihtavat elintarvikeyritysten edustajat, tulevat EU-päättäjät sekä muut alueelliset vaikuttajat.  

Kiertue toteutetaan yhdessä paikallisten elintarvikeyritysten kanssa. Tilaisuuksissa kuullaan konkreettisia esimerkkejä siitä, millainen merkitys ruoka-alalla on Euroopalle ja Suomelle, mitä alan iskunkestävyyteen tarvitaan ja mitä se tarkoittaa yritysten näkökulmasta.

Kiertueen ajat ja paikkakunnat:

Ma 15.4. Jyväskylä
Ma 22.4. Lahti
Ma 29.4. Kouvola
Ma 6.5. Seinäjoki
Ma 20.5. Turku
Ti 21.5. Vantaa

Media on tervetullut keskustelutilaisuuksiin! Lähetämme alueiden medioille tarkemman kutsun lähempänä tilaisuuden ajankohtaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoa julkaisijasta

Elintarvike­teollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. Tavoitteenamme on uudistuva ja vetovoimainen ruoka-ala, joka luo hyvinvointia koko Suomeen.

Elintarviketeollisuusliiton toiminnan piirissä olevat noin 600 yritystä kattavat kaikki elintarviketeollisuuden toimialat ja elintarviketeollisuuden tuotannon Suomessa lähes kokonaan.

Elintarviketeollisuus on Suomessa kolmanneksi suurin teollinen toimiala, joka työllistää 40 000 henkeä. Ruokia ja juomia valmistavia yrityksiä toimii kaikkialla maassamme.

Koko ruoka-ala (alkutuotanto, elintarviketeollisuus, päivittäistavarakauppa ja ruokapalvelut) työllistää Suomessa yhteensä 340 000 henkeä, kun välilliset vaikutukset lasketaan mukaan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elintarviketeollisuusliitto ry

Elintarvikkeiden Tutkimussäätiö tuki jälleen alan tiedettä18.4.2024 12:30:00 EEST | Tiedote

Elintarviketeollisuusliiton (ETL) vuonna 1960 perustama Elintarvikkeiden Tutkimussäätiö edistää ruoka-alan kehittymistä palvelevaa tutkimusta ja koulutusta myöntämällä tutkimusapurahoja. Niitä saa tänä vuonna 15 hakijaa yhteensä 60 000 euron arvosta. Yhdessä Elintarviketeollisuusliiton kanssa säätiö järjestää alan vuosittaisen huipputapahtuman Elintarvikepäivän, tänä vuonna 14. toukokuuta.

Kutsu medialle: Miten vahvistetaan ruoka-alan iskunkestävyyttä? -keskustelutilaisuus 22.4. klo 12.30–15.00 Lahdessa16.4.2024 14:15:41 EEST | Kutsu

Median edustajat ovat tervetulleita Elintarviketeollisuusliiton järjestämään keskustelutilaisuuteen, jossa EU-vaaliehdokkaat, elintarvikealan yritysten edustajat ja muut alueen päättäjät vaihtavat näkemyksiään siitä, miten ruoka-alan iskunkestävyyttä voidaan vahvistaa EU-vaalikaudella 2024–2029. Tilaisuus järjestetään Hartwall Vierailukeskuksessa Lahdessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye