Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Tietoturvaloukkauksessa katseltu usean henkilön tietoja Apotti-järjestelmässä vuonna 2022

Jaa

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella työskennellyt henkilö on Vantaan kaupungin palveluksessa työskennellessään katsellut Apotti-järjestelmässä usean henkilön henkilötietoja työtehtäviinsä liittymättömissä asioissa.

Työntekijä on katsellut aiheettomasti työhönsä liittymättömien henkilöiden Apotti-tietoja kevään ja kesän 2022 aikana, jolloin hän on ollut Vantaan kaupungin palveluksessa. Henkilöille, joiden tietoja on katseltu, on lähetetty tieto tietojensa väärinkäytöstä postitse.

Työntekijä on voinut nähdä järjestelmästä henkilöiden henkilötunnuksen, osoitteen, puhelinnumeron, sukupuolitiedon ja sähköpostiosoitteen. Työntekijä ei ole nähnyt muita tietoja, kuten terveystietoja. Todennäköisesti tietojen katselusta ei aiheudu henkilöille, joiden tietoja on katseltu, mitään seurauksia.

Henkilöt, joita tietoturvaloukkaus koskee, voivat halutessaan tehdä tutkintapyynnön poliisille.

Tapaus on käsitelty Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella tietoja katselleen työntekijän kanssa. Tietojen katselu ei ole liittynyt työntekijän työtehtäviin ja ei ole ollut asianmukaista. Kyseinen henkilö ei enää työskentele Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen palveluksessa.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen tietosuojavastaava tekee ilmoituksen tapahtuneesta henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta valvontaviranomaiselle. Suomessa valvontaviranomaisena toimii tietosuojavaltuutetun toimisto.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue aloitti toimintansa vuonna 2023. Tietojen katselu on tapahtunut tätä ennen. Asia tuli Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen tietoon vuonna 2024 ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialue alkoi selvittää tapausta. Tapausta selvitettiin hakemalla Apotti-järjestelmän lokitiedot kahden viime vuoden ajalta, jolloin tietojen katselu paljastui.

Yhteyshenkilöt

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle uudistusohjelman ja palveluverkkosuunnitelman hyväksymistä16.4.2024 13:42:20 EEST | Tiedote

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle, että se hyväksyy Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen (VAKE) uudistusohjelman vuosille 2023–2030. Uudistusohjelmassa kuvataan hyvinvointialueen toimenpiteet tuottavuuden ja kustannusvaikuttavuuden parantamiseksi sekä talouden tasapainottamiseksi. Aluehallitus esittää aluevaltuustolle myös Vantaan ja Keravan alueen palveluverkkosuunnitelman vuosille 2024–2034 hyväksymistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye