Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi omalta osaltaan vuoden 2023 tilinpäätöksen

Jaa

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 25.3. myös kehittämisvarauksesta Hakaniemestä ydinkeskustaan suuntautuvaa tunneliyhteyttä varten. Lisäksi kaupunginhallitus esittää Betania-talon perusparannuksen hyväksymistä.

Kaupunginhallitus kokoontuu maanantaisin kaupungintalolla.
Kaupunginhallitus kokoontuu maanantaisin kaupungintalolla. Helsingin kaupunki / Sakari Röyskö

Kaupunginhallitus hyväksyi omalta osaltaan vuoden 2023 tilinpäätöksen.

Sote-uudistuksen takia Helsinki on laatinut erilliset tilinpäätökset Helsingin kaupungista kokonaisuudessaan, kunta-Helsingistä ja valtion rahoittamasta sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialasta. Kunta-Helsinki sisältää kasvatuksen ja koulutuksen, kaupunkiympäristön sekä kulttuurin ja vapaa-ajan toimialat, kaupunginkanslian ja liikelaitokset.

Asia etenee kaupunginvaltuuston päätettäväksi kesäkuussa.

Kehittämisvaraus Hakaniemestä ydinkeskustaan suuntautuvaa tunneliyhteyttä varten

Kaupunginhallitus myönsi kehittämisvarauksen Hakaniemestä ydinkeskustaan suuntautuvan uuden tunneliyhteyden toteutusedellytysten, keskustan huoltotunnelin käytön tehostamisen ja Hiilineutraali ydinkeskusta -hankkeen tutkimista varten.

Kaupunki oikeuttaa SRV Yhtiöt Oyj:n, Keva:n sekä Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen tutkimaan Hakaniementorilta Aleksanterinkadulle suuntautuvaa ja olemassa olevaan keskustan huoltotunneliin liittyvän uuden tunneliyhteyden toteutusedellytyksiä, tähän mahdollisesti liittyviä maanalaisia huolto-, logistiikka- ja pysäköintiratkaisuja sekä sen maalämmön- ja lämmöntalteenoton hyödyntämistä.

Tutkimuksiin liittyvät myös Aleksanterinkadun ja Lastenlehdonpuiston välille jo toteutetun keskustan huoltotunnelin käytön tehostaminen maanalaisilla huolto-, logistiikka- ja pysäköintiratkaisuilla sekä sen maalämmön- ja lämmöntalteenoton hyödyntämistä.

Lisätietoja: Keskustan huoltotunnelin kehittäminen etenee – tavoitteena parantaa keskustan elinvoimaa 

Punavuoressa sijaitseva Betania-talo kokonaan päiväkodiksi

Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle Punavuoressa sijaitsevan Betania-talon perusparannuksen hankesuunnitelman hyväksymistä. Taloon tulee laaja perusparannus, jossa kiinteistön kaikki tilat muutetaan päiväkotikäyttöön.

Betania-talossa on päiväkoti Meripirtin lisäksi myös muita toimijoita, joiden käytössä olevat tilat tullaan ottamaan perusparannuksen myötä kokonaisuudessaan päiväkodin käyttöön. Kaupunginkanslian osallisuusyksikön yhteisötalotoiminta päättyy Betania-talossa huhtikuussa 2024.

Palvelutilaverkkotarkastelun perusteella päiväkoti-ikäisten lasten määrä tulee kasvamaan alueella 240 lapsella vuoteen 2033 mennessä. Perusparannettuihin tiloihin siirtyy myös päiväkoti Haukan toiminta.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginhallituksen asiakirjat -sivulla.

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye