Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Aluehallitus käsitteli tuottavuus- ja taloudellisuusohjelmaa – ohjelma kokoaa yhteen toiminnan tehostamisen keinot

Jaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus käsitteli tiistaina 26.3.24. tuottavuus- ja taloudellisuusohjelmaa.

Kuvituskuva

Valtiovarainministeriö on edellyttänyt, osana lainanottovaltuuden hyväksymistä, hyvinvointialueita laatimaan tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman, jonka tavoitteena on kattaa hyvinvointialueen alijäämä rahoituslain mukaisesti. Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen talouden alijäämä vuoden 2024 lopussa on ennusteen mukaan noin 108 miljoonaa euroa.

Tuottavuus- ja taloudellisuusohjelma vuosille 2024–2026 koostuu suorista kustannuspaikkatasoisista säästöistä, kehittämishankkeiden hyödyistä sekä tuloja kasvattavista toimenpiteistä. Säästötoimenpiteet kohdistuvat pääosin henkilöstökuluihin sekä palvelujen ostoihin. Lisäksi osana ohjelmakokonaisuutta on valmisteltu palvelujen verkostosuunnitelman osalta lisäselvitykset. 

Aluehallitus päätti hyväksyä tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman, ja esittää sitä aluevaltuustolle hyväksyttäväksi 4. huhtikuuta. Lisäksi aluehallitus päätti käynnistää koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut liittyen tuottavuus- ja taloudellisuusohjelmaan ja siinä esitettäviin toimenpiteisiin. Neuvottelujen tavoitteena on 14 miljoonan euron henkilöstösäästöjen aikaansaaminen vuoden 2026 loppuun mennessä.

- YT-neuvottelut ovat valitettavasti tällä hetkellä arkea kaikilla hyvinvointialueilla. Tiukka rahoitusmalli ja nopeasti katettaviksi määrätyt alijäämät pakottavat alueet käymään koko kulurakenteensa läpi tiukalla seulalla. Aluehallitus on linjannut, että lomautukset eivät kuulu tällä kierroksella keinoihin eikä mahdolliset rekrytointikiellot tule koskemaan asiakas- ja potilastyötä tekevää henkilöstöä, toteaa aluehallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helinä Perttualuehallituksen puheenjohtajaKeski-Uudenmaan hyvinvointialue

Puh:040 315 2490

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Kutsu medialle: Tule tutustumaan Jokelan sote-yksikköön pilottiin torstaina 18.4. kello 1217.4.2024 09:33:29 EEST | Kutsu

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) ja Tuusulan kunta järjestävät medialle mahdollisuuden vierailla Jokelan terveysasemalla (Opintie 1, 05400 Jokela) torstaina 18.4.2024 kello 12−13. Tiloihin on suunnitteilla pilotti. Tavoitteena on, että Keusote, Tuusulan kunta, yritykset ja yhdistykset tarjoavat erilaisia palveluita Jokelan terveysaseman tiloissa vielä vuonna 2024. Alla viime viikolla julkaisemamme tiedote. Tervetuloa!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye