Työterveyslaitos

DEMOGRAPHY Talks: Läheissuhteiden merkitys hyvinvoinnille digitalisoituvassa maailmassa

Jaa

Tervetuloa kuulemaan tuoretta tutkimustietoa DEMOGRAPHY Talks -webinaariin 9.4.2024 klo 14–15. Tällä kertaa tutkimusten aiheena on läheissuhteiden merkitys hyvinvoinnille digitalisoituvassa maailmassa. Millainen digiarki tukee perhesuhteita? Millainen yhteys puolisoiden hyvinvoinnilla on Euroopassa? 

Demography-Talksi puhujien kasvokuvat

Kutsu medialle ja päättäjille 3.4.2024

Hyvinvointi on vahvasti jaettua. Yhden hyvinvointi muuttuu toisen hyvinvoinnin kanssa ja toimivat ihmissuhteet ovat tärkeitä kaikenikäisille ihmisille.

Millainen digiarki tukee perhesuhteita?

Nykyisillä informaatio- ja viestintäteknologioilla on vaikutusta perhe- ja sukulaissuhteisiin ja sitä kautta hyvinvointiin. Tutkimusten mukaan läheisyys vähentyy ja konfliktit lisääntyvät perheenjäsenten välillä runsaan älypuhelimien ja sosiaalisen median käytön seurauksena. Toisaalta esimerkiksi isovanhempiin on helpompi pitää yhteyttä teknologian avulla. 

Hyvinvointi yli 50-vuotiaiden puolisoiden kesken Euroopassa

Tutkimuksessa tarkasteltiin koetun hyvinvoinnin jaettua luonnetta yli 50-vuotiaiden puolisoiden kesken Euroopassa. Tutkimuksessa havaittiin, että kumppanien hyvinvoinnin välillä oli vahva yhteys. Tulisiko hyvinvointia lähestyä yksilökeskeisyyden sijaan yhteisenä? Mitä seurauksia hyvinvoinnin jaetulla luonteella saattaisi olla korkeamman hyvinvoinnin tavoittelulle yhteiskunnallisesti?

Aika: Tiistai 9.4.2024 klo 14:00 - 15:00
Ilmoittaudu tästä >>
Saat Teams-linkin paluupostissa.

Ohjelma

Jaettu hyvinvointi yli 50-vuotiaiden puolisoiden kesken
tutkija Joonas Uotinen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, SustAgeable
tutkija Terhi Auvinen, Itä-Suomen yliopisto, SustAgeable

Informaatio- ja viestintäteknologioiden vaikutus perhe- ja sukulaissuhteisiin
erikoistutkija Kristiina Tammisalo, Turun yliopisto, NetResilience

DEMOGRAPHY Talks -webinaarisarja tarjoaa tutkittua tietoa väestön muutoksista. Webinaarit ovat tiiviitä, alle tunnin mittaisia tilaisuuksia, joissa tutkijat esittelevät kahta ajankohtaista tutkimusta väestöön liittyvistä aiheista. Webinaarit konkretisoivat parhaillaan käytävää yhteiskunnallista keskustelua ja antavat siihen uusia näkökulmia. Webinaarissa esiteltäviä tutkimuksia rahoittaa strategisen tutkimuksen neuvosto, joka toimii Suomen Akatemian yhteydessä.

Lisätiedot

Tutkija Joonas Uotinen,  puh. 0295 248 419, joonas.uotinen@thl.fi, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, SustAgeable

Tutkija Terhi Auvinen, puh. 050 439 5932, terhi.auvinen@uef.fi, Itä-Suomen yliopisto, SustAgeable

Erikoistutkija Kristiina Tammisalo, kristiina.a.tammisalo@utu.fi, Turun yliopisto, NetResilience

Ohjelmajohtaja Susan Kuivalainen, ETK, DEMOGRAPHY-ohjelma, puh. 029 411 2184, susan.kuivalainen@etk.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Työterveyslaitos on työhyvinvoinnin asiantuntija, joka tutkii, palvelee ja vaikuttaa.

Kehitämme asiakkaidemme kanssa hyviä työyhteisöjä ja turvallisia työympäristöjä sekä tuemme työntekijöiden työkykyä. Asiakkaitamme ovat työpaikat, päättäjät, kansalaiset, työterveysyksiköt sekä muut työhyvinvointia kehittävät organisaatiot.

Visiomme on ”Hyvinvointia työstä”, sillä terveellinen, turvallinen ja mielekäs työ luo hyvinvointia. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Henkilöstön määrä on noin 500.

Lisätietoja:

Tietoa meistä 

Medialle-sivulta löydät asiantuntijoiden yhteystiedot ja tiedotteemme.

Tilaa kohdennettu uutiskirjeemme suoraan sähköpostiisi.

Twitter: @tyoterveys (fi), @FIOH (en)

Työterveyslaitoksen logo.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työterveyslaitos

Ny metod för att stödja sysselsättningsförmågan när anställningsförhållandet upphör17.4.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Arbetshälsoinstitutet har publicerat anvisningar och blanketter med vilka arbetsgivaren och företagshälsovården kan hitta de arbetstagare som behöver konkret stöd för att sysselsättas på nytt. För närvarande omfattar inte omställningsskyddet alla arbetstagare som kunde dra nytta av företagshälsovårdens stödåtgärder före anställningsförhållandets upphörande.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye