Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto

Kutsu medialle: Teme tukee lakkoja – järjestää giljotiinilimbon 5.4. klo 11 alkaen

Jaa

Tervetuloa seuraamaan Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto Temen performatiivista mielenilmausta Hakaniementorille perjantaina 5.4. Tapahtuma alkaa klo 11 ja kestää noin tunnin.

Karnevalistisella giljotiinilimbolla Teme haluaa tehdä näkyväksi hallituksen armotonta leikkauspolitiikkaa. Leikkaukset iskevät erityisesti freelancereina ja pätkätyösuhteissa kulttuurialoilla työskentelevien Temen jäsenten toimeentuloon.

Paikalla on haastateltavissa Temen toiminnanjohtaja Karoliina Huovila ja liiton jäseniä. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, ilmoittautumiset, kuvaus- ja haastattelupyynnöt:
info@mellakkahelsinki.fi

Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto

Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto (Teme) on Suomen suurin taide- ja kulttuurialojen ammattiliitto. Teme edustaa esittävien taiteiden, elokuva- ja tv-alan työntekijöitä, taiteilijoita ja itsensätyöllistäjiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto

Teme vastustaa hallituksen leikkauksia – ulosmarssi kaikissa Suomen teattereissa28.9.2023 13:37:49 EEST | Tiedote

Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto Teme järjestää ulosmarssin kaikissa Suomen teattereissa torstaina 5. lokakuuta kello 13. Ulosmarssilla vastustetaan hallituksen leikkauspolitiikkaa. Teme vaatii hallitusta luopumaan työntekijöiden, työttömien sekä heikoimmassa asemassa olevien ihmisten kurittamisesta ja arvioimaan uudelleen leikkausten suoria ja välillisiä vaikutuksia Suomen kulttuuriin ja ihmisten hyvinvointiin. Julkisuudessa on toistaiseksi keskusteltu melko vähän leikkausten vaikutuksista taide- ja kulttuurialan työntekijöiden toimeentuloon ja koko alan elinvoimaan. Temen toiminnanjohtaja Karoliina Huovilan mukaan kuitenkin juuri taide- ja kulttuuriala ovat leikkauksissa tulilinjalla. ”Taide- ja kulttuurialalla tehdään paljon pätkätöitä, joten esimerkiksi ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta leikkaaminen aiheuttaa taiteilijoille suoria tulonmenetyksiä”, Huovila sanoo. Lehtien kulttuuripalstoilla hallituksen toimiin ei ole otettu kantaa muutamaa kommenttia lukuun ottamatta. Hu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye