Sweco Finland Oy

Swecon vastuullisuusraportti ja vuosikertomus 2023 julkaistu: vihreä siirtymä kasvun veturina

Jaa

Sweco Group raportoi vahvan kasvun vuodesta käynnissä olevan vihreän siirtymän vauhdittamana ja vahvistaa asemaansa Euroopan johtavana suunnittelun ja konsultoinnin asiantuntijayrityksenä. Swecon kasvustrategian kärjet Suomessa ovat energiamurros, kestävä yhteiskunta sekä vastuullisuus.

Sweco julkaisi vuosikertomuksen ja vastuullisuusraportin 2023.
Sweco julkaisi vuosikertomuksen ja vastuullisuusraportin 2023. Sweco

Sweco on julkaissut vuoden 2023 vastuullisuusraportin ja vuosikertomuksen. Konsernin liikevaihdon kasvu (17 %) pohjautuu pääasiassa sekä julkisen että yksityisen sektorin merkittäviin asiakasinvestointeihin vihreään siirtymään liittyen.

”Kuten muuallakin Euroopassa, myös Suomessa kaupungit ja kunnat sekä teollisuus ja rakentamisen sektori panostavat energiamurrokseen, hiilipäästöjen vähentämiseen, resurssitehokkuuteen ja biodiversiteetin huomioimiseen kasvavassa määrin. Me näemme tässä suuren kasvun paikan ja panostammekin Swecolla strategisen vastuullisuuskonsultoinnin kehittämiseen”, sanoo Swecon vastuullisuusjohtaja Iida Vakkuri.

Sweco on laajentanut hiilijalanjälkensä laskentaa ja panostaa työyhteisön monimuotoisuuteen

Sweco on tarkastellut hiilijalanjälkensä laskennan kriteerejä, kertoimia ja laskentalaajuutta.

”Olemme Suomessa päivittäneet hiilineutraaliustavoitettamme laajennetun hiilijalanjäljen laskennan myötä. Koko laajuuden ymmärtäminen auttaa meitä kohdentamaan päästövähennystoimenpiteet oikeille, eniten vaikuttaville alueille. Eritoten olennaisesti kasvaneiden Scope 3 -luokan päästöjen vuoksi tulemme tekemään tuntuvia muutoksia toimintatapoihimme tulevien vuosien aikana. Hankitut tuotteet ja palvelut sekä työ- ja liikematkustaminen muodostavat yli puolet päästöistämme. Näistä erityisesti ensin mainittu vaatii syventymistä koko hankintaketjun prosesseihin”, Iida Vakkuri kertoo.

Sweco tähtää Suomessa hiilineutraaliksi Scope 1 ja 2 -päästöluokissa edelleen vuoteen 2030 mennessä, ja Scope 3 -päästöjen osalta vuoteen 2040 mennessä, mikä on linjassa Sweco-konsernin tavoitteen kanssa.

Lisäksi vuoden 2023 aikana Sweco on panostanut Suomessa työyhteisön monimuotoisuuteen ja yhdenvertaisuuteen.

”Monimuotoisuustyömme lähtökohtana on se, että jokaisen täytyy kokea voivansa tulla töihin omana itsenään. Olemme laatineet monimuotoisuus- ja inklusiivisuusstrategian, jonka yhtenä tavoitteena on naisten määrän kasvattaminen 30 prosenttiin vuoteen 2026 mennessä. Olemme panostaneet siihen, että pystymme tarjoamaan uramahdollisuuksia englanninkielisille osaajillemme muun muassa tarjoamalla kielikoulutuksia ja valmennuksia, ja teemme aiempaa enemmän sisäistä viestintää myös englanniksi. Lisäksi perustimme kaikille avoimen Diversity-ryhmän, jossa jokaisella swecolaisella on mahdollisuus tuoda keskusteluun tärkeäksi kokemansa teemat. Erinomaisena esimerkkinä on neuromoninaisuuden huomioiminen työyhteisössä, mikä on saanut laajasti kiitosta swecolaisilta”, sanoo Swecon henkilöstöjohtaja Sari Metsänen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sweco julkaisi vuosikertomuksen ja vastuullisuusraportin 2023.
Sweco julkaisi vuosikertomuksen ja vastuullisuusraportin 2023.
Lataa
Iida Vakkuri, vastuullisuusjohtaja, Sweco
Iida Vakkuri, vastuullisuusjohtaja, Sweco
Lataa

Linkit

Euroopan johtava rakennetun ympäristön ja teollisuuden asiantuntija

Sweco suunnittelee tulevaisuuden kaupunkeja ja kestävämpää yhteiskuntaa. Yhdessä asiakkaidemme ja 22 000 arkkitehtimme, insinöörimme ja muun asiantuntijamme voimin tartumme kaupungistumisen haasteisiin ja digitalisaation mahdollisuuksiin ja luomme ratkaisuja, jotka edistävät kestävämmän yhteiskunnan kehittämistä. Sweco on Euroopan johtava suunnittelun ja konsultoinnin asiantuntijayritys, jonka liikevaihto vuonna 2023 oli noin 2,5 Mrd euroa. Sweco on listattu Tukholman pörssiin (Nasdaq). www.sweco.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sweco Finland Oy

Vihreä siirtymä vahvistaa Euroopan teollisuuden resilienssiä25.4.2024 08:37:00 EEST | Tiedote

Swecon julkaisemassa raportissa tarkastellaan eurooppalaisen teollisuussektorin vihreää siirtymää, sen merkitystä hiilipäästöjen vähentämisessä sekä yhteiskunnan resilienssin vahvistamisessa. Raportti esittelee vihreään siirtymään tehtyjen teollisuusinvestointien ja uusien teknologioiden, kuten vedyn, hiilen talteenoton ja varastoinnin, kestävämmän teräs- ja sementtituotannon sekä sähköpolttoaineiden, mahdollisuuksia ja haasteita.

Undersökning: Var tredje finländare litar inte på den gröna omställningen – alla fördelar med omställningen erkänns inte15.1.2024 08:30:00 EET | Tiedote

Finländarna har blandade attityder till den gröna omställningen, visar en färsk undersökning från Sweco. Upp till en tredjedel av finländarna uppger att de inte är säkra på att den gröna omställningen kommer att genomföras. Hälften av finländarna anser dock att det är nödvändigt att genomföra den gröna omställningen och fyra av fem tror att den gröna omställningen kommer att gynna det finländska samhället.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye