Sweco Finland Oy

Swecon vastuullisuusraportti ja vuosikertomus 2023 julkaistu: vihreä siirtymä kasvun veturina

Jaa

Sweco Group raportoi vahvan kasvun vuodesta käynnissä olevan vihreän siirtymän vauhdittamana ja vahvistaa asemaansa Euroopan johtavana suunnittelun ja konsultoinnin asiantuntijayrityksenä. Swecon kasvustrategian kärjet Suomessa ovat energiamurros, kestävä yhteiskunta sekä vastuullisuus.

Sweco julkaisi vuosikertomuksen ja vastuullisuusraportin 2023.
Sweco julkaisi vuosikertomuksen ja vastuullisuusraportin 2023. Sweco

Sweco on julkaissut vuoden 2023 vastuullisuusraportin ja vuosikertomuksen. Konsernin liikevaihdon kasvu (17 %) pohjautuu pääasiassa sekä julkisen että yksityisen sektorin merkittäviin asiakasinvestointeihin vihreään siirtymään liittyen.

”Kuten muuallakin Euroopassa, myös Suomessa kaupungit ja kunnat sekä teollisuus ja rakentamisen sektori panostavat energiamurrokseen, hiilipäästöjen vähentämiseen, resurssitehokkuuteen ja biodiversiteetin huomioimiseen kasvavassa määrin. Me näemme tässä suuren kasvun paikan ja panostammekin Swecolla strategisen vastuullisuuskonsultoinnin kehittämiseen”, sanoo Swecon vastuullisuusjohtaja Iida Vakkuri.

Sweco on laajentanut hiilijalanjälkensä laskentaa ja panostaa työyhteisön monimuotoisuuteen

Sweco on tarkastellut hiilijalanjälkensä laskennan kriteerejä, kertoimia ja laskentalaajuutta.

”Olemme Suomessa päivittäneet hiilineutraaliustavoitettamme laajennetun hiilijalanjäljen laskennan myötä. Koko laajuuden ymmärtäminen auttaa meitä kohdentamaan päästövähennystoimenpiteet oikeille, eniten vaikuttaville alueille. Eritoten olennaisesti kasvaneiden Scope 3 -luokan päästöjen vuoksi tulemme tekemään tuntuvia muutoksia toimintatapoihimme tulevien vuosien aikana. Hankitut tuotteet ja palvelut sekä työ- ja liikematkustaminen muodostavat yli puolet päästöistämme. Näistä erityisesti ensin mainittu vaatii syventymistä koko hankintaketjun prosesseihin”, Iida Vakkuri kertoo.

Sweco tähtää Suomessa hiilineutraaliksi Scope 1 ja 2 -päästöluokissa edelleen vuoteen 2030 mennessä, ja Scope 3 -päästöjen osalta vuoteen 2040 mennessä, mikä on linjassa Sweco-konsernin tavoitteen kanssa.

Lisäksi vuoden 2023 aikana Sweco on panostanut Suomessa työyhteisön monimuotoisuuteen ja yhdenvertaisuuteen.

”Monimuotoisuustyömme lähtökohtana on se, että jokaisen täytyy kokea voivansa tulla töihin omana itsenään. Olemme laatineet monimuotoisuus- ja inklusiivisuusstrategian, jonka yhtenä tavoitteena on naisten määrän kasvattaminen 30 prosenttiin vuoteen 2026 mennessä. Olemme panostaneet siihen, että pystymme tarjoamaan uramahdollisuuksia englanninkielisille osaajillemme muun muassa tarjoamalla kielikoulutuksia ja valmennuksia, ja teemme aiempaa enemmän sisäistä viestintää myös englanniksi. Lisäksi perustimme kaikille avoimen Diversity-ryhmän, jossa jokaisella swecolaisella on mahdollisuus tuoda keskusteluun tärkeäksi kokemansa teemat. Erinomaisena esimerkkinä on neuromoninaisuuden huomioiminen työyhteisössä, mikä on saanut laajasti kiitosta swecolaisilta”, sanoo Swecon henkilöstöjohtaja Sari Metsänen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sweco julkaisi vuosikertomuksen ja vastuullisuusraportin 2023.
Sweco julkaisi vuosikertomuksen ja vastuullisuusraportin 2023.
Lataa
Iida Vakkuri, vastuullisuusjohtaja, Sweco
Iida Vakkuri, vastuullisuusjohtaja, Sweco
Lataa

Linkit

Euroopan johtava rakennetun ympäristön ja teollisuuden asiantuntija

Sweco suunnittelee tulevaisuuden kaupunkeja ja kestävämpää yhteiskuntaa. Yhdessä asiakkaidemme ja 22 000 arkkitehtimme, insinöörimme ja muun asiantuntijamme voimin tartumme kaupungistumisen haasteisiin ja digitalisaation mahdollisuuksiin ja luomme ratkaisuja, jotka edistävät kestävämmän yhteiskunnan kehittämistä. Sweco on Euroopan johtava suunnittelun ja konsultoinnin asiantuntijayritys, jonka liikevaihto vuonna 2023 oli noin 2,5 Mrd euroa. Sweco on listattu Tukholman pörssiin (Nasdaq). www.sweco.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sweco Finland Oy

Euroopan kaupungit puutteellisesti varautuneita helleaaltoihin, haavoittuvat ihmisryhmät vaarassa kesäaikaan26.6.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Eurooppaa uhkaa kuumuuteen liittyvien kuolemien yleistyminen helleaaltojen lisääntymisen myötä. Sweco selvitti 24 eurooppalaisen kaupungin ilmastonkestävyyttä ja varautumista koskevia toimintaprosesseja ja linjauksia, Helsinki mukaan lukien. Selvityksessä korostuu datan puute erityisesti helteiden vaikutuksista haavoittuvassa asemassa oleviin ihmisryhmiin.

Uudella hiilijohtamisen mallilla vähennetään merkittävästi uudisrakentamisen päästöjä20.6.2024 09:02:00 EEST | Tiedote

Ensimmäistä kertaa käytössä olevalla hiilijohtamisen mallilla varmistetaan hiilipäästöjen vähentäminen rakennushankkeissa esimerkiksi materiaaleista syntyvien päästöjen tietoisella vähentämisellä. Hiilijohtamisen mallin on kehittänyt Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy yhteistyössä Swecon kanssa. Malli on ensimmäistä kertaa käytössä Koskelan varikon mittavassa uudistushankkeessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye