DENin Finnlamelli valittiin toteuttamaan Nivalan Pirttirannan päiväkoti

Jaa

Nivalassa Pirttirannan päiväkodissa tarvittiin lisätilaa nopeasti. Päiväkodin laajennuksen toteuttajaksi valittiin Finnlamelli, jolla on vankka kokemus siirrettävien oppimisympäristöjen rakentamisesta.

Kuva on Finnlamellin toimittamasta Mäntymäen päiväkodista Alajärveltä
Kuva on Finnlamellin toimittamasta Mäntymäen päiväkodista Alajärveltä

Pirttirannan päiväkodin laajennus toteutetaan osittain siirrettävänä. Tarkat suunnitelmat ja piirustukset tulevat suoraan tilaajalta, ja rakennus on suunniteltu yhdessä opetushenkilökunnan kanssa. Finnlamellin projektimyynnistä vastaava Tero Havinen on innoissaan alkaneesta yhteistyöstä ja kertoo Finnlamellin olevan paras mahdollinen kumppani tämänkaltaiseen projektiin.

“Tilaajalla on suunnittelun taustalla innovatiivista ajattelua, ja suunnitelmat on tehty juuri heidän yksilöllistä tilantarvettaan silmällä pitäen. Finnlamellilla on kokemusta hirsisten, siirrettävien päiväkotien rakentamisesta laadukkaasti ja nopealla aikataululla, joten asiakas voi olla kanssamme luottavaisin mielin.”

Neljä kuukautta sopimuksesta muuttovalmiiseen rakennukseen

Projektilla on tiukka aikataulu. Valinta toimittajasta tehtiin maaliskuun lopussa, ja 650-neliöisen laajennuksen on tarkoitus valmistua elokuussa. Rakentaminen on Nivalassa jo alkanut, ja hirsikehikko toimitetaan työmaalle viikolla 16. 

“Kyseessä on avaimet käteen -toimitus, eli asiakkaan ei tarvitse tehdä muuta kuin tuoda omat kalusteet ja tavarat valmiiseen rakennukseen”, Havinen kertoo.

Siirrettävä rakennus tuo kustannussäästöjä

Päiväkodin laajennuksesta haluttiin tehdä osittain siirrettävä, sillä sen ansiosta tilaaja saavutti merkittäviä kustannussäästöjä. Havinen kertoo, että siirrettävä osa on käyttötarpeen muuttuessa siirrettävissä minne tahansa Nivalan kaupungin alueella.

“Rakennus on siirrettävä ja muunneltava, joten se on jatkossakin tilaajan käytettävissä monella tavalla, jos tilaa ei enää tarvita päiväkodin käyttöön.”

Finnlamellilla kokemusta oppimis- ja kasvatusympäristöjen rakentamisesta

Finnlamelli on kehittänyt hirsisen oppimisympäristön, jossa yhdistyvät vahva osaaminen projektirakentamisesta ja pedagogisesta suunnittelusta.

“Meille on tärkeää luoda käyttäjille terveellinen ympäristö, jossa on tutkitusti hyvä sisäilma nyt ja tulevaisuudessa”, Havinen kertoo.

Finnlamellin hirsinen oppimisympäristö soveltuu nopeaan tilantarpeeseen

Finnlamelli on kehittänyt hirsisen oppimisympäristön, joka toimii käyttötarpeen mukaan niin kouluna kuin päiväkotinakin. Oppimisympäristö soveltuu erityisen hyvin nopeaan ja äkilliseen tilantarpeeseen, kuten esimerkiksi tilanteeseen, jossa vanhassa päiväkoti- tai koulurakennuksessa on todettu sisäilmaongelmia tai tulee muu äkillinen lisätilan tarve, mutta uusien tilojen rakentaminen kestää vuosia.

Vuokrattavan väliaikaisparakin ja myöhemmin toteutettavan kalliin koulukeskuksen sijaan kustannustehokas ratkaisu on Finnlamellin hirsinen oppimisympäristö, jonka avulla vältetään väliaikaisen vuokraamisen kustannukset. Finnlamelli on toimittanut hirsipäiväkoteja ja kouluja muun muassa Alajärvelle, Evijärvelle, Nokialle, Poriin, Siilinjärvelle, Vaasaan ja Vimpeliin.

“Tästä vankasta kokemuksesta on valtavasti hyötyä, jotta tilaajan hyvät ja valmiit suunnitelmat voidaan toteuttaa mahdollisimman laadukkaasti ja asiakkaan tarpeet täyttäen”, Havinen kertoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

DEN on Suomen suurin pientalorakentaja, jonka juuret yltävät yli 30 vuoden taakse. Meitä ohjaavat yhdessä valitut arvomme: arvostus, rohkeus, vastuullisuus ja onnellisuus. Konsernissa työskentelee yli 400 ammattilaista. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 226,2 miljoonaa euroa.

DENin muodostavat muuttovalmiiden omakotitalojen edelläkävijä Designtalo, luonnollisesti parhaiden hirsikotien Finnlamelli ja K-Raudan yhteistyömallistomme Ainoakoti. Lue lisää: den.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Den Finland Oy

DEN Finland Oy strengthened its market position and made a positive operating profit3.6.2024 14:53:37 EEST | Tiedote

In 2023, the housing market was significantly affected by inflation, rising interest rates, and overall uncertainty on the market. Numerous bankruptcies were seen in the construction sector, and clients were cautious in their decision-making. Despite the challenges of the operating environment, DEN Finland managed to strengthen its position as Finland's largest single-family house builder and achieve a positive operating profit.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye