Pohjois-Savon ELY-keskus

Tunnetko olosi turvalliseksi Keski-Savon liikenteessä? Osallistu asukaskyselyyn ja vaikuta alueesi turvallisuuteen!

Jaa

Joroinen, Leppävirta, Pieksämäki ja Varkaus sekä Pohjois-Savon ELY-keskus ovat aloittaneet yhteistyön Keski-Savon liikenneturvallisuussuunnitelman laatimiseksi.

Lapsi kävelee maantien laitaa kesäisissä vaatteissa.
Kesän aikana toteutettavalla kyselyllä kartoitetaan alueen liikenneturvallisuusongelmia. Aleksi Krankka / Linea Konsultit Oy

Suunnitelmassa määritellään toimenpiteet, joilla parannetaan sekä seudun asukkaiden että alueen läpi kulkevan liikenteen turvallisuutta. Keskeisenä lähtökohtana ovat asukkaiden mielipiteet ja kokemukset liikenneturvallisuudesta ja liikkumisolosuhteista.

Keski-Savon liikenneturvallisuudessa parannettavaa – vuosittain keskimäärin kaksi kuolemaa ja viisi vakavaa loukkaantumista

Viimeisen viiden vuoden aikana Keski-Savon liikenteessä on tapahtunut 170 henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta. Onnettomuuksissa on vuosittain kuollut keskimäärin kaksi henkilöä ja loukkaantunut vakavasti viisi. Liikenneturvallisuussuunnitelman tavoitteena on löytää ne liikenneturvallisuustyön painotukset ja keinot, joilla liikenneonnettomuuksien määrää saadaan merkittävästi vähennettyä. Liikenneturvallisuustyö on jatkuvaa toimintaa kunnan eri toimialoilla sekä yhteistyötä paikallisten ja alueellisten toimijoiden kesken. Viime kädessä vastuu liikenneturvallisuudesta kuuluu kaikille. 

Alueella asuvien ja toimivien mielipiteitä ja kokemuksia liikenneturvallisuudesta selvitetään

Keski-Savossa asuvien ja toimivien mielipiteet ja kokemukset elinympäristönsä liikenneturvallisuudesta ja liikkumisen haasteista ovat keskeisessä roolissa uuden liikenneturvallisuussuunnitelman laadinnassa. Kesän aikana toteutettavalla kyselyllä kartoitetaan alueen liikenneturvallisuusongelmia, ja se tarjoaa paikallisille mahdollisuuden vaikuttaa konkreettisesti oman elinympäristönsä turvallisuuteen ja sujuvuuteen. Osallistumalla kyselyyn voit olla mukana tekemässä Keski-Savosta turvallisempaa ja viihtyisämpää paikkaa kaikille.

Vastaaminen kestää noin 10 minuuttia. Kyselyyn voi vastata 21.7.2024 mennessä osoitteessa: https://link.webropol.com/s/liikenneturvallisuus

Vastaajien kesken arvotaan kunnittain yksi pyöräilykypärä.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja hankkeesta ja asukaskyselystä antavat:

Joroisten kunta, Petri Miettinen, petri.miettinen (at) joroinen.fi
Leppävirran kunta, Jani Nissinen, jani.nissinen (at) leppavirta.fi
Pieksämäen kaupunki, Pekka Häkkinen, pekka.hakkinen (at) pieksamaki.fi
Varkauden kaupunki, Jani Viljakainen, jani.viljakainen (at) varkaus.fi,
Pohjois-Savon ELY-keskus, Tanja Seppänen, tanja.seppanen (at) ely-keskus.fi
Linea Konsultit Oy, Aleksi Krankka, aleksi.krankka (at) linea.fi

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 27.6.202427.6.2024 15:33:35 EEST | Tiedote

Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on N2000+ 82,28. Taso on 3 cm alle ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvon. Lisäjuoksutukset Konnuksen tulvakanavasta ja Naapuskosken padosta lopetettiin kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Pinnan aleneminen on ollut silti huomattavan nopeaa. Kesäkuun alusta 40 cm. Iisalmen reitillä on saavutettu kesäkorkeudet ja juoksutukset on pienennetty pintojen säilyttämiseksi hyvällä kesäkorkeudella. Sama koskee myös Pohjois-Savon muita säännösteltyjä vesistöjä - Nilsiän reittiä ja Vuotjärveä. Varkauden alapuolella Haukiveden pinta on 35 cm yli ajankohdan keskimääräisen tason, kun verrataan 30 viimeisen vuoden tilastoihin. Lukema on nyt N2000+ 76,80. Pinta on laskenut kevään tulvahuipusta 17 cm. Saimaalla lisäjuoksutus on käynnissä, mutta on ilmoitettu loppuvan viikonlopun jälkeen. Säännöstelemättömällä Rautalammin reitillä eteläinen Suontee -Paasivesi nousi poikkeuksellisen korkealle ja on edelleen ajankohdan keskiarvon yläpuolella samoin kuin reitin alaosan ke

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye