Oulun yliopisto palkitsi työryhmiä - mukana turvallinen tila, digituki ja terveydenhuollon saavutettavuuden edistämistä
Digimentorit, kirjaston turvallisen tilan työryhmä, tuotantotalouden tutkimusyksikkö sekä suun terveyden digiloikkaa edistävä tutkimusryhmä palkittiin yliopiston arvojen mukaisesta toiminnasta.

Oulun yliopiston arvoja ovat: onnistumme yhdessä, kannamme vastuuta ja luomme uutta. Näiden arvojen esimerkillisestä toteuttamisesta palkittin lukuvuoden avajaisten yhteydessä neljä työryhmää, jotka ovat henkilöstön mukaan edistäneet Oulun yliopiston arvoja toiminnassaan.
Rehtori Jouko Niinimäki palkitsi tänä vuonna Digimentorit, Yliopiston kirjaston turvallisen tilan työryhmän, professori Harri Haapasalon ja tuotantalouden tutkimusyksikön sekä Saujanya Karkin ja terveydenhuollon saavutettavuutta edistävän tutkimustyöryhmän suun terveyden digiloikka.
Perusteluita palkinnoille yhdistävät palkittujen tasa-arvoinen ja innovatiivisuutta tukeva toimintatapa sekä alla luetellut erityispiirteet.
Digimentoreiden toiminta vahvistaa Oulun yliopiston digitaalisuuteen liittyvien tavoitteiden toteuttamista käytännönläheisesti tarjoamalla tukea digitalisaation hyödyntämiseen eri tilanteissa. Digimentorit vauhdittavat tärkeää jatkuvan ja joustavan oppimisen ajatusta arjen ja tulevaisuuden tarpeet huomioiden.
Kirjaston turvallisen tilan työryhmä on panostanut aktiivisesti niin fyysisen kuin psykologisestikin turvallisen tilan luomiseen ohjein ja kyselyin ja kiinnittänyt näin erityistä huomiota jokaisen kirjaston käyttäjän tasa-arvoiseen kohteluun ja syrjinnän torjumiseen.
Tuotantotalouden tutkimusyksikkö on professori Harri Haapasalon johdolla onnistunut luomaan työympäristön, jossa sekä työ- että opiskelutyytyväisyys ovat olleet huippuluokkaa. Moderni johtajuus toimii suunnannäyttäjänä innovatiiviselle ja kestävän kehityksen huomioivalle työlle.
Väestöterveyden tutkimusyksikön lehtori Saujanya Karki työryhmineen on puolestaan pyrkinyt kehittämään teknologian ja muun muassa tekoälyn mahdollisuuksia suun terveyden parantamisessa, erityisesti ennaltaehkäisevän hoidon ja saavutettavuuden näkökulmasta.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Leena HirvonenViestinnän johtava asiantuntijaOulun yliopisto
Strateginen ja organisaatioviestintä, media- ja yhteiskuntasuhteet
Kuvat

Tietoja julkaisijasta
Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto
Omaishoidossa hyötyä uusista käytännöistä – kinestetiikka tukee sujuvampaa hoitoa23.5.2025 05:28:00 EEST | Tiedote
Vanhuksia pyritään hoitamaan yhä pidempään kotona, mutta miten varmistetaan, että omaishoitajat ja -hoidettavat jaksavat? Kinestetiikka eli liikkumista ja toimintakykyä tukeva avustamisen tapa voi kehittää sekä omaishoitajan osaamista että omaishoidettavan osallisuutta avustustilanteissa.
Opiskelijoiden yrittäjyysvalmiuksia halutaan parantaa – Oulun yliopisto uudistaa yrittäjyyskoulutuksensa21.5.2025 05:47:00 EEST | Tiedote
Oulun yliopisto uudistaa mikroyrittäjyyden eli pienyrittäjyyden perusopinnot tulevana syksynä. Opinnot sisältävät tutkimusalan perusteiden lisäksi opintojaksot vastuullisuudesta, yrittäjyysosaamisista ja muutoskyvystä, asiakaskehityksestä ja yritysten kasvun johtamisesta.
Oululainen tutkimusryhmä kehittää uutta läpimurtoa syövän ja tulehdussairauksien hoitoon16.5.2025 05:55:00 EEST | Tiedote
Oulun yliopiston rakennebiologian professorin Lari Lehtiön tutkimusryhmä on ottanut merkittäviä edistysaskeleita tutkimuksessa, jossa etsitään uusia keinoja syövän ja tulehdussairauksien hoitoon.
Oulun yliopistossa eniten keksintöilmoituksia teki viime vuonna brittitaustainen Lloyd Ruddock15.5.2025 13:30:00 EEST | Tiedote
Oulun yliopistossa tehtiin vuonna 2024 yhteensä 72 keksintö- ja teosilmoitusta. Näistä 12 teki yksi tutkija, professori Lloyd Ruddock. Hänet palkittiin Oulun yliopistossa 15.5.2025 vuoden keksijänä.
Suomi jälleen mukaan globaaliin yrittäjyystutkimukseen - kansainvälinen vertailu auttaa päättäjiä yrittäjyyttä koskevissa ratkaisuissa15.5.2025 07:00:00 EEST | Tiedote
Suomi on palannut maailman suurimpaan yrittäjyyden tutkimusverkostoon, kun Oulun yliopisto ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu on valittu vastaamaan Suomen datankeruusta ja analysoinnista Global Entrepreneurship Monitor (GEM) -tutkimuksessa seuraavan kolmen vuoden ajan. GEM-tutkimus, joka viettää nyt 25-vuotisjuhlavuottaan, on ainoa globaalisti vertailukelpoinen väestötason tutkimus, joka seuraa yrittäjyysaktiivisuutta ja -trendejä ympäri maailmaa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme