Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelle myönnettiin Hyvän mielen työpaikka -merkki
Itä-Uudenmaan hyvinvointialue on saavuttanut merkittävän tunnustuksen sitoutumisestaan henkilöstönsä mielenterveyden edistämiseen. Hyvän mielen työpaikka -merkki myönnetään organisaatioille, jotka aktiivisesti kehittävät mieliystävällisiä käytäntöjä ja edistävät hyvinvoivaa työelämää.
MIELI Suomen Mielenterveys ry myönsi Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelle Hyvän mielen työpaikka -merkin. Hakemusta varten Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella tehtiin kattava tilannekatsaus ja kehittämissuunnitelma mieliystävällisistä käytännöistä työpaikalla. Mieliystävällisillä käytänteillä vähennetään työn kuormitusta ja ne auttavat selviytymään työn haasteista sekä tukevat työyhteisön toimintaa muutoksissa.
"Hyvinvointialueelle on jo vakiintunut käytäntöjä, joilla tuemme työyhteisön jäsenten hyvinvointia. Säännölliset yksikkökokoukset, kehittämispäivät ja henkilöstön kuuleminen erilaisten kyselyiden kautta ovat esimerkkejä siitä, miten henkilöstön mielenterveyttä tuetaan ja vahvistetaan arjessa", kertoo työhyvinvointikoordinaattori Sanna Laukkanen Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelta.
Vahva halu kuunnella henkilöstöä näkyy erilaisten kyselyiden toteutuksessa, joilla kerätään tietoa henkilöstön hyvinvoinnista. "Työhyvinvointiryhmä kerää tietoa työyhteisöjen nykytilasta, jotta osaamme ottaa toteutukseen vaikuttavimmat toimenpiteet hyvinvoivan työelämän rakentamisessa. Meillä toimiva työhyvinvointiryhmä panostaa aktiiviseen, monipuoliseen ja vaikuttavaan työhön", Sanna Laukkanen kertoo.
Esihenkilöille tarjottava Psykologinen turvallisuus -koulutuskokonaisuus on yksi Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen toimenpiteistä, joilla kehitetään työyhteisön psykologista turvallisuutta. Psykologinen turvallisuus työyhteisöissä tarkoittaa ilmapiiriä, jossa jäsenet voivat ilmaista mielipiteensä, tehdä virheitä ja pyytää apua ilman pelkoa negatiivisista seurauksista tai tuomitsemisesta.
"Esihenkilöt ovat avaintekijöitä, kun puhutaan psykologisen turvallisuuden toteutumisesta työyhteisöissä. Sallivan ja osallistavan työilmapiirin saavuttaminen edellyttää johtamistaitoja, joiden ylläpitäminen vaatii kouluttautumista. Tasavertaista ja vastaanottavaa toimintaympäristöä on vaikea rakentaa ilman sopivia työkaluja. Esihenkilö voi tuoda koulutusten opit koko työyhteisön käyttöön", palveluvastaava Enni Juusela kertoo.
Kohti entistä mieliystävällisempää työpaikkaa
Hyvän mielen työpaikka -merkin myöntäneen MIELI ry:n mukaan hakemuksesta välittyi, että henkilöstön mielenterveyden tukemiseksi on tehty paljon ja tekemistä halutaan vahvistaa systemaattisesti jatkossakin Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella. Hyvinvointialue on asettanut useita kehittämistavoitteita ja toimenpiteitä, joilla organisaatiosta tehdään entistä mieliystävällisempi työntekijöille. Kehittämiskohteita ovat psykologisen turvallisuuden edistäminen, työyhteisöjen ristiriitatilanteiden käsittely ja vähentäminen sekä työhyvinvoinnin suunnitelmallisuuden kehittäminen työhyvinvointisuunnitelman laatimisella. Tavoitteena on, että mielenterveyttä tukeva ja sitä edistävä avoin ja empaattinen työkulttuuri vahvistuu.
Hyvän mielen työpaikka -merkki lisää työyhteisöjen ymmärrystä mielenterveydestä työssä ja kannustaa kehittämään mielenterveyttä tukevia käytäntöjä työpaikalle. Merkin saaminen on tunnustus tehdystä työstä ja kannustin jatkaa kehittämistyötä. Merkin myöntämispäivästä 21.2.2025 laskien se on voimassa vuoden, ja uusi hakukierros mahdollistaa kehityksen jatkamisen tuleville kausille.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
viestintä / kommunikationItä-Uudenmaan hyvinvointialue / Östra Nylands välfärdsområde
viestinta@itauusimaa.fiSanna LaukkanenTyöhyvinvointikoordinaattoriItä-Uudenmaan hyvinvointialue - Östra Nylands välfärdsområde
Puh:0406123632sanna.laukkanen@itauusimaa.fiKuvat

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue tuottaa ja järjestää julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut alueellaan, johon kuuluu seitsemän kuntaa: Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Porvoo, Pukkila ja Sipoo.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Itä-Uudenmaan hyvinvointialue – Östra Nylands välfärdsområde
Borgå hälsostation rensar samtalskön – återuppringningarna sköts effektivare9.5.2025 11:14:06 EEST | Pressmeddelande
Rensningen av återuppringningskön fortsätter vid Borgå hälsostation. Kön har successivt förkortats, även om den fortfarande är längre än normalt. Ytterligare åtgärder vidtas aktivt för att rensa kön.
Porvoon terveysasemalla puretaan puhelujonoa – takaisinsoittoja hoidetaan tehostetusti9.5.2025 11:08:20 EEST | Tiedote
Takaisinsoittopalvelun jonon purkaminen jatkuu Porvoon terveysasemalla. Jonoa on saatu vähitellen lyhennettyä, vaikka se on edelleen normaalia pidempi. Jonon purkamiseksi tehdään aktiivisesti lisätoimia.
Stöd och vård är tillgänglig för barns och ungas psykiska utmaningar30.4.2025 10:27:00 EEST | Pressmeddelande
Vid Östra Nylands välfärdsområde kartlägger man noggrant symtomen hos barn och unga som är under 23 år. Kartläggningen görs inom en månad från det att kontakt tagits med mentalvårdstjänsterna. Lagen om terapigaranti, som trädde i kraft i maj, tryggar likvärdig tillgång till psykosocial vård eller kortpsykoterapi som omfattas av garantin. Mentalvårdstjänster för barn startar på hösten när ett nytt team för mentalvårdstjänster inleder sin verksamhet.
Lasten ja nuorten mielenterveyden haasteisiin on tarjolla tukea ja hoitoa30.4.2025 10:15:59 EEST | Tiedote
Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella lasten ja alle 23-vuotiaiden nuorten oireet kartoitetaan huolellisesti kuukauden sisällä yhteydenotosta mielenterveyspalveluihin. Toukokuussa voimaan tullut terapiatakuulaki turvaa yhdenvertaisen pääsyn takuun piiriin kuuluvaan psykososiaaliseen hoitoon tai lyhytpsykoterapiaan. Lasten mielenterveyspalvelut käynnistyvät syksyllä, kun uusi mielenterveyspalvelujen tiimi aloittaa toimintansa.
Beslut av nämden för beredskap och säkerhet 22.4.202523.4.2025 08:17:55 EEST | Pressmeddelande
Östra Nylands välfärdsområdes nämnd för beredskap och säkerhet sammanträdde tisdagen den 25.2.2025 på räddningsstationen i Borgå. Vid mötet behandlades välfärdsområdets jämställdhetsplan och plan för likabehandling, upphävande av administrativa tvångsmedel samt andra aktuella ärenden.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme