OmaKeusote-mobiilisovellus tuo sote-palvelut taskuusi
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) OmaKeusote-mobiilisovellus tuo sote-palvelut käden ulottuvillesi. Maalis-huhtikuun vaihteessa julkaistavassa mobiilisovelluksessa saa yhteyden suoraan sote-ammattilaiseen Keusoten omissa chat-palveluissa. Tulevaisuudessa valikoimaan tulee muun muassa ajanvarausten hallinta ja itse- ja omahoidon digivalmennuksia.

Oman mobiilisovelluksen käyttöönotto on osa laajempaa digipalveluiden kehittämistä. Digipalveluiden avulla halutaan parantaa palveluiden saatavuutta ja saavutettavuutta ja toisaalta digiasiointi mahdollistaa myös uusia keinoja itsehoitoon ja oman hyvinvoinnin seuraamiseen.
Digiasioinnilla ei pyritä korvaamaan hyvinvointialueen perinteisiä palveluja, vaan tarjoamaan vaihtoehtoisia tapoja asioida Keusotessa. Digiasiointi mahdollistaa asioinnin ajasta ja paikasta riippumatta. Kun moni asioi omatoimisesti digipalveluissa, vapauttaa se aikaa niiden asiakkaiden hoitoon, joille digiasiointi ei ole niin luontevaa tai muuten mahdollista.
On monia asioita, joihin digiasiointi sopii hyvin:
– Esimerkiksi mobiilisovelluksesta löytyvät chatit ovat erinomaisia matalan kynnyksen palveluita saada apua omaan tai läheisen hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Mobiilisovelluksen myötä palvelut löytyvät omasta taskusta ja asiointi onnistuu vaikkapa kotisohvalta käsin, kertoo tuotepäällikkö Benita Kapp.
Uutta tulossa vaiheittain
Maalis-huhtikuun vaihteessa julkaistavassa OmaKeusote-mobiilisovelluksessa on viisi erilaista chat-palvelua sekä itsehoidon valmennuksia painonhallintaan, liikkumiseen ja parempaan uneen.
Chateissa voi hoitaa sairauksiin ja terveyshuoliin liittyviä asioita, keskustella sosiaalipalveluiden ammattilaisen kanssa hyvinvointiin liittyvistä asioista sekä asioida äitiys- ja lastenneuvolassa ja ehkäisyneuvolassa. Chateissa voi hoitaa yksittäisiä asioita, mutta niistä voi myös kysyä yleisemmin apua hyvinvointialueen palveluihin hakeutumisesta.
– Meidän chateissa asiakkaat kohtaavat aina Keusoten oman ammattilaisen, eli vaikka asiointi tapahtuu kännykän sovelluksella, niin toisessa päässä on tuttu ja turvallinen keusotelainen. Parhaiten OmaKeusote-sovellus toimiikin juuri kännykällä, mutta sitä voi käyttää myös tietokoneen selaimella, Kapp kertoo.
OmaKeusote-sovelluksen kehittäminen ei pysähdy julkaisuvaiheeseen. Tavoitteena on, että kaikki Keusoten digipalvelut saadaan saman kirjautumisen taakse. Tämän vuoden aikana sovellukseen lisätään vielä muun muassa ajanvarausten hallinta ja etävastaanotot.
– Näin laajojen digipalveluiden käyttöönotto ei tapahdu silmänräpäyksessä, joten uusia toimintoja lisätään sovellukseen vaiheittain. Tavoitteemme on, että vuoden 2027 loppuun mennessä 35 prosentilla palveluistamme olisi digitaalinen vaihtoehto, Kapp kertoo
Digiasiointia kehitetään osana Kestävä kasvu -hanketta (RRP2), jonka rahoittaa Euroopan unionin kertaluontoinen elpymisväline (NextGenerationEU).

Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Benita Kapp, tuotepäällikkö
benita.kapp@keusote.fi
Sami Piispa, tuotepäällikkö
sami.piispa@keusote.fi
Tietoja julkaisijasta
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Valtuustoseminaarin pääaiheena palveluverkko ja talous8.5.2025 18:23:19 EEST | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) valtuustoseminaarissa torstaina 8.5.25 käytiin perusteellista ja taustoittavaa keskustelua hyvinvointialueen rahoituksesta, taloudesta ja tulevista hyvinvointialueen tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman säästötoimenpiteistä.
Turvallista ja tavallista arkea ikäihmisten perhehoidossa5.5.2025 13:45:04 EEST | Tiedote
Perhehoito tarjoaa mielekästä ja ihmisläheistä työtä ikäihmisten parissa. Sen ytimessä on tavallinen ja turvallinen perhe-elämä yksityiskodeissa. Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) järjestää kolme infoiltaa kaikille ikäihmisten perhehoitajan tehtävästä kiinnostuneille.
Valtioneuvosto hyväksyi Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen päivitetyn tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman29.4.2025 13:28:49 EEST | Tiedote
Valtioneuvosto on tehnyt 6.3.2025 päätöksen Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) lainanottovaltuuden muuttamisesta vuodelle 2025. Päätöksen ehtona oli päivitetyn tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman toimittaminen valtiovarainministeriölle, jonka tarkoituksena on varmistaa alueen kyky hoitaa lainavelvoitteensa ja järjestää lakisääteiset palvelut.
Lähipalveluiden saatavuus turvataan – Keusote kehittää palveluverkkoaan asukkaita varten24.4.2025 18:35:46 EEST | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) valmistelee palveluverkoston uudistamista tulevina vuosina. Tärkein asia ei kuitenkaan muutu: sosiaali- ja terveyspalvelut pysyvät asukkaiden saatavilla. Kehittämistyön tavoitteena on varmistaa, että pystymme tarjoamaan lakisääteiset sosiaali- ja terveyspalvelut oikea-aikaisesti, laadukkaasti ja sujuvasti – myös tulevaisuudessa.
Keusoten uusin digipalvelu on näppärä ja turvallinen chat23.4.2025 08:24:19 EEST | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusoten) uuden OmaKeusote-mobiilisovelluksen chat-palvelu on helppo ja turvallinen tapa hoitaa terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä asioita. Keusoten chatissa asiakas kohtaa aina Keusoten omat sosiaali- ja terveyspalveluiden ammattilaiset.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme