Storytel Oy

Äänikirja voi helpottaa oloa ja lieventää yksinäisyyden tunteita myös koronakaranteenin keskellä – HelsinkiMissio jakaa Storytelin lahjoittamia äänikirjalahjakortteja

Jaa

Sosiaalialan järjestö HelsinkiMissio tarjoaa yksinäisille senioreille ja muille avun tarpeessa oleville kirjakaveritoimintaa, jota äänikirjapalvelu Storytel tukee tuhannen äänikirjalahjakortin lahjoituksella. Äänikirjalahjakortteja jaetaan esimerkiksi yksinäisille senioreille, jotka voivat keskustella kuuntelemistaan teoksista vapaaehtoisen kirjakaverin kanssa.

– Keskusteluyhteyttä yksinäisten senioreiden kanssa on tärkeää ylläpitää myös nyt, kun emme pääse käymään heidän luonaan. Lisäksi monet alkavat jo kärsiä heikentyneestä näöstä, joten kirjan lukeminen ei välttämättä ole helpoin vaihtoehto, siksi tarjoamme heille äänikirjoja, toteaa HelsinkiMission vapaaehtoistoiminnan päällikkö Hanna Kari.

Lukemisen ja äänikirjojen kuuntelun hyödyistä on viime aikoina puhuttu paljon. Brittiläisen ajatushautomo Demosin pari vuotta sitten tekemän raportin mukaan kirjojen lukeminen tai kuunteleminen voivat merkittävästi vähentää yksinäisyyden ja eristäytyneisyyden tunnetta. Lisäksi lukukokemukset toimivat erinomaisena pohjana sosiaaliselle kanssakäymiselle. Karin mukaan Storytelin lahjoittamia äänikirjalahjakortteja pyritäänkin tarjoamaan kaikenikäisille.

– Lahjakortteja tullaan tarjoamaan myös lapsiperheille esimerkiksi lasten satuhetkiä tai koko perheen yhteisiä lukuhetkiä varten. Lisäksi olemme pohtineet mahdollisuutta järjestää virtuaalisia kirjaryhmiä, jossa ihmiset voisivat yhdessä kuunnella samaa kirjaa, Kari sanoo.

Storytelin markkinointipäällikkö Hanna Walldén toivoo, että lahjoitus toisi iloa, lohtua ja helpotusta ihmisille, joilla sosiaaliset kanssakäymiset ovat jääneet koronaepidemian aiheuttamien karanteenitoiminpiteiden takia vähäisiksi ja jotka saattavat tuntea olonsa nyt entistäkin yksinäisemmiksi.

– Kiinnostus äänikirjoja kohtaan on ollut koronaepidemian aikaan poikkeuksellisen suurta, ja tarinoiden parissa viihdytään ja vietetään nyt paljon aikaa.Toisaalta, monelle meistä nyt kokemamme yksinäisyyden tunteet eivät ole vain seurausta poikkeustilanteesta, vaan tavallista arkipäivää. Erityisesti heitä haluaisimme tällä lahjoituksella ilahduttaa, Walldén sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Hanna Walldén
Marketing Manager, Content & Communication
Storytel Finland
+358 50 352 8622
www.storytel.com

Tietoja julkaisijasta

Storytel Oy
Storytel Oy
Hämeentie 19
00500 Helsinki

http://www.storytel.com

Storytel on yksi maailman johtavista äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalveluista, jonka visiona on tehdä maailmasta empaattisempi paikka tarinoiden kautta. Palvelu toimii älypuhelimelle tai tabletille ladattavan mobiilisovelluksen kautta ja antaa käyttäjälle mahdollisuuden nauttia tarinoista rajattomasti missä ja milloin vain. Suomessa Storytelin valikoima kattaa yli 200 000 ääni- ja e-kirjaa.

Paitsi digitaalinen kirjapalvelu Storytel on myös kasvava kustannuskonserni. Storytelin kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista, kuten Norstedts, Gummerus Kustannus, Massolit, StorySide, Printz Publishing, People's Press, Rabén & Sjögren, B. Wahlströms ja Norstedts Kartor. Storytel julkaisee myös itse suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjasarjoja sekä podcasteja. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä 20 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Storytel Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme