Jyväskylän yliopisto

Ääniteos Jäänteitä kuultavissa - osallistu tutkimukseen!

Jaa

Jyväskylän yliopiston TAIDEKO-tutkimushankkeessa toteutettu ääniteos Jäänteitä nyt kuunneltavissa – osallistu tutkimukseen vastaamalla teoksen vastaanottokyselyyn!

Kettuperhe, Mustankorkean asukkaita. Kuva: Olli-Pekka Tennilä.
Kettuperhe, Mustankorkean asukkaita. Kuva: Olli-Pekka Tennilä.

Äänisuunnittelija ja muusikko Pietu Arvolan, runoilija Olli-Pekka Tennilän ja tutkija Nina Sääskilahden äänitaideteos Jäänteitä tutkii hiljaisuuden ja melun suhteiden kautta syntyviä uusia yhteyksiä ja havaitsemisen prosessia Jyväskylän Mustankorkean jäteaseman ja Nenäinniemen jätevedenpuhdistamon teknobiosfääreissä.

Teos on toteutettu osana Jyväskylän yliopiston Musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitoksen tutkimushanketta Taide, ekologia ja ihmisen monimuotoinen luontosuhde – kohti yhteistä tulevaisuutta (Koneen säätiö 2020–2022). Ensiesityksensä teos sai osana Radio Jyväskylän Kesää. Voit kuunnella teoksen nyt täältä.

Taide, ekologia ja ihmisen monimuotoinen luontosuhde -hankkeessa (TAIDEKO) tutkitaan ihmisten luontosuhdetta ja ympäristöaiheisia teoksia taiteentutkimuksen, kulttuurintutkimuksen ja ekologian menetelmien avulla. Tieteenaloja yhdistävän tutkimuksen tavoitteena on selvittää luontosuhteen ulottuvuuksia selittäviä tekijöitä sekä samalla lisätä osallistujien tietoisuutta luonnon monimuotoisuudesta ja sen säilyttämisen tärkeydestä. Syksyllä ilmoitetaan hankkeen tulevasta toiminnasta, kaikille avoimista työpajoista ja elokuvanäytöksistä.

Voit nyt osallistua tutkimukseen vastaamalla ääniteoksen vastaanottokyselyyn: https://r.jyu.fi/D6K

Kyselyssä sinulta kysytään teoksen kuuntelukokemuksestasi. Teosta koskevien kysymysten jälkeen kyselyssä on myös yleisempiä luontosuhdetta koskevia kysymyksiä. Vastausaikaa kyselyyn on vuoden loppuun saakka. Yhteystietonsa jättäneiden vastaajien kesken arvotaan elokuvalippuja vastausajan päätyttyä.

Lisätietoja:
Nina Sääskilahti
Yliopistotutkija
Nykykulttuurin tutkimus / Musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitos
nina.saaskilahti@jyu.fi, puh. 0406766287

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kettuperhe, Mustankorkean asukkaita. Kuva: Olli-Pekka Tennilä.
Kettuperhe, Mustankorkean asukkaita. Kuva: Olli-Pekka Tennilä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Pannukakkusidoksen avulla kohti uusia magneettisia materiaaleja13.8.2020 10:36:47 EESTTutkimus

Kanadalais-suomalaisen tutkimusyhteistyön tuloksena löytyi uudenlainen magneettinen yhdiste, jossa kahden aromaattisen orgaanisen radikaalin muodostamaa niin kutsuttua pannukakkusidosta hyödynnettiin ensimmäistä kertaa sitomaan yhteen kaksi magneettista dysprosium-metalli-ionia. Tutkimustietoa voidaan hyödyntää jatkossa esimerkiksi samantapaisten yhdisteiden magneettisten ominaisuuksien vahvistamiseksi. Tutkimuksen laskennallisen osuuden teki akatemiatutkija Jani O. Moilanen Jyväskylän yliopistossa kemian laitoksella ja kokeellinen osuus toteutettiin professori Muralee Murugesun ja professori Jaclyn L. Brusson tutkimusryhmissä Ottawan yliopistossa. Tutkimustulokset julkaistiin arvostetussa kemian alan Inorganic Chemistry Frontiers -julkaisusarjassa heinäkuussa 2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme