Jyväskylän yliopisto

Ääniteos Jäänteitä kuultavissa - osallistu tutkimukseen!

Jaa

Jyväskylän yliopiston TAIDEKO-tutkimushankkeessa toteutettu ääniteos Jäänteitä nyt kuunneltavissa – osallistu tutkimukseen vastaamalla teoksen vastaanottokyselyyn!

Kettuperhe, Mustankorkean asukkaita. Kuva: Olli-Pekka Tennilä.
Kettuperhe, Mustankorkean asukkaita. Kuva: Olli-Pekka Tennilä.

Äänisuunnittelija ja muusikko Pietu Arvolan, runoilija Olli-Pekka Tennilän ja tutkija Nina Sääskilahden äänitaideteos Jäänteitä tutkii hiljaisuuden ja melun suhteiden kautta syntyviä uusia yhteyksiä ja havaitsemisen prosessia Jyväskylän Mustankorkean jäteaseman ja Nenäinniemen jätevedenpuhdistamon teknobiosfääreissä.

Teos on toteutettu osana Jyväskylän yliopiston Musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitoksen tutkimushanketta Taide, ekologia ja ihmisen monimuotoinen luontosuhde – kohti yhteistä tulevaisuutta (Koneen säätiö 2020–2022). Ensiesityksensä teos sai osana Radio Jyväskylän Kesää. Voit kuunnella teoksen nyt täältä.

Taide, ekologia ja ihmisen monimuotoinen luontosuhde -hankkeessa (TAIDEKO) tutkitaan ihmisten luontosuhdetta ja ympäristöaiheisia teoksia taiteentutkimuksen, kulttuurintutkimuksen ja ekologian menetelmien avulla. Tieteenaloja yhdistävän tutkimuksen tavoitteena on selvittää luontosuhteen ulottuvuuksia selittäviä tekijöitä sekä samalla lisätä osallistujien tietoisuutta luonnon monimuotoisuudesta ja sen säilyttämisen tärkeydestä. Syksyllä ilmoitetaan hankkeen tulevasta toiminnasta, kaikille avoimista työpajoista ja elokuvanäytöksistä.

Voit nyt osallistua tutkimukseen vastaamalla ääniteoksen vastaanottokyselyyn: https://r.jyu.fi/D6K

Kyselyssä sinulta kysytään teoksen kuuntelukokemuksestasi. Teosta koskevien kysymysten jälkeen kyselyssä on myös yleisempiä luontosuhdetta koskevia kysymyksiä. Vastausaikaa kyselyyn on vuoden loppuun saakka. Yhteystietonsa jättäneiden vastaajien kesken arvotaan elokuvalippuja vastausajan päätyttyä.

Lisätietoja:
Nina Sääskilahti
Yliopistotutkija
Nykykulttuurin tutkimus / Musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitos
nina.saaskilahti@jyu.fi, puh. 0406766287

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kettuperhe, Mustankorkean asukkaita. Kuva: Olli-Pekka Tennilä.
Kettuperhe, Mustankorkean asukkaita. Kuva: Olli-Pekka Tennilä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Kaikkien liikkuminen ei vähene nuoruudessa - eri suuntaisista liikkumisen poluista uutta tutkittua tietoa2.7.2021 07:30:00 EEST | Tiedote

Juuri julkaistussa Jyväskylän yliopiston pitkittäistutkimuksessa löydettiin viisi erilaista liikkumisen muutosryhmää 15 ja 19 ikävuoden välillä. Aktiivisuuden säilyttäjät jatkoivat muita tyypillisemmin urheiluseuraharrastustaan nuorena aikuisena. Inaktiivisuuden säilyttäjät eivät yleensä kulkeneet koulu- ja työmatkoja itse aktiivisesti liikkuen.

Digijätit vievät kansallisilta toimijoilta markkinoita ja verotuloja29.6.2021 08:25:28 EEST | Tiedote

Suomi joutuu kohtaamaan globaalin digitaalisen talouden haasteet. Suuret monikansalliset yritykset valtaavat markkinoita paikallisilta toimijoilta ja kokonaisia talouden aloja siirtyy digitaalisena pois Suomesta. Esimerkkejä löytyy muun muassa luovilta aloilta, taksipalveluista, asuntojen käyttämisestä majoitukseen, mainonta-alalta ja e-kaupasta. Globaalit toimijat ovat ottaneet merkittävän osan Suomen markkinoista ja palveluita toteutetaan pilvipalveluina, jotka jäävät verotuksen ulottumattomiin.

Näkyykö pintaa pisteleviä poikasparvia Päijänteellä? Tehinselän muikunpoikasmäärä oli ennätyksellisen runsas tänä keväänä28.6.2021 13:06:05 EEST | Tiedote

Tänä keväänä Päijänteen Tehinselällä kuoriutui muikunpoikasia ennätyksellisen paljon. Tiheys on yli kaksinkertainen edelliseen vuonna 2017 havaittuun huippulukemaan verrattuna. Jyväskylän yliopiston bio- ja ympäristötieteiden laitos toteuttaa vuosittaiset siikakalojen poikasseurannat Säkylän Pyhäjärvellä, Puulavedellä, Pohjois-Päijänteellä, Päijänteen Tehinselällä ja Ruotsalaisella sekä Etelä-Konnevedellä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme