Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Aika pyyhkiä pölyt työelämästä: Dynamo-yrittäjyysohjelma korkeakoulutetuille on käynnistynyt

Jaa

Työelämän murroksessa jatkuvan oppimisen merkitys korostuu ja yrittäjämäiset työsuhteet yleistyvät. 14.1. kännistynyt Dynamo – Yrittäjyysohjelma korkeakoulutetuille vastaa työmarkkinoiden tarpeeseen yrittäjyysosaamisesta. Yrittäjyysohjelmaa koordinoi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu.

Mikä työelämästä tuttu asia on pölyttynyt ja kuuluu viime vuosituhannelle? Ajatus korkeakoulusta valmistumisesta ja vuosikymmenten uraputkesta samassa työpaikassa ennen eläköitymistä. Työelämän osaamisvaatimukset muuttuvat kiihtyvällä tahdilla, ja jatkuvasta oppimisesta on tulossa yhä kiinteämpi osa työelämää. Samalla työsuhteiden muoto on muuttumassa yhä yrittäjäpainotteisemmiksi.

Palkkatyö ja yrittäjyys lomittuvat tulevaisuudessa, kun yritykset ostavat palveluita freelancereilta, ja sivutoiminen yrittäjyys antaa mahdollisuuden toteuttaa omia urahaaveita. Uranvaihtajille yrittäjyys voi mahdollistaa työelämään siirtymisen uudessa ammatissa. Edes koronapandemia ei näytä hidastavan yrittäjyyden nousua, päinvastoin: Suomessa perustettiin vuonna 2020 yrityksiä lähes 250 enemmän kuin vuonna 2019 (Yle 10.1.2021).

Yrittäjille on erityisen tärkeää pitää omaa osaamistaan yllä, jotta toimeksiantoja ja töitä riittää tulevaisuudessa. Yrittäjien koulutustason noustessa myös yrittäjien jatkuvaa oppimista tukevien koulutuspalvelujen vaatimustaso nousee (Suomen Yrittäjät 2.5.2019). Haaga-Helia ammattikorkeakoulu kerääkin nyt kokemuksia kansallista yrittäjyyden erikoistumiskoulutusta varten korkeakoulutetuille suunnatussa Dynamo-ohjelmassa.

Torstaina 14.1. käynnistyvä, ensimmäistä kertaa järjestettävä Dynamo vastaa työelämän tarpeeseen yrittäjyydestä ja jatkuvasta oppimisesta. ”Dynamossa parannetaan korkeakoulutettujen valmiuksia toimia työelämän murroksessa ja luoda uudenlaista työelämää yrittäjyyden keinoin. Samalla kehitetään uutta tapaa oppia yrittäjyyttä ja yrittäjämäistä ajattelua. Keskiössä ovat verkostot, vertaisoppiminen ja käytännön kautta oppiminen”, kertoo Dynamon projektipäällikkö Hanna Kangas.

Vuoden kestävässä Dynamossa aloittaa 50 korkeakoulutettua osallistujaa. ”Uskon, että ohjelmaan valitut henkilöt luovat työelämän muutoksentekijöiden verkoston ja sparraavat toisiaan yhteisellä yrittäjyyden polulla”, Hanna toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

09 229 611http://www.haaga-helia.fi/fi

Koulutamme liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkimme ja kehitämme näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, liiketoiminnan palveluratkaisut ja kielet, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Meille on tärkeää, että opiskelijoillamme on heti valmistuttuaan vahvat siteet työelämään. Panostamme toiminnassamme yrittäjyyteen, yhteistyöhön, innovatiivisuuteen ja kansainvälisyyteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia selvitti: Mara-alan ammattilaiset ja opiskelijat käyttävät somea useita kertoja päivässä20.1.2021 10:55:35 EETTiedote

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu on tutkinut sosiaalisen median käyttöä matkailu- ja ravitsemusalan ammattilaisten ja opiskelijoiden keskuudessa liittyen toimialan yritysten some-sisältöihin. Tutkimuskysely tehtiin 2.- 8.12.2020 välisenä aikana ja siihen vastasi 92 hotelli-, ravintola- ja matkailualan opiskelijaa ja asiantuntijaa. Kysely toteutettiin Haaga-Helian Hospitality-kehityspaneelissa, jossa on mukana noin 200 henkilöä. Edellisen kerran vastaava kysely toteutettiin keväällä 2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme