Danske Bank A/S, Suomen sivuliikeDanske Bank A/S, Suomen sivuliike

Akava ja Danske Bank syventävät yhteistyötään: Lähes miljoona suomalaista voi alentaa asuntolainamarginaaliaan

Jaa

Danske Bank ja Akavan jäsenliitot laajentavat yhteistyötään asuntolainoihin. Uusi etukokonaisuus on suunnattu kaikille Akavan nykyisille ja uusille jäsenille. Yhteistyö mahdollistaa edullisemman asuntolainan jopa lähes miljoonalle korkeakoulutetulle.

Akavalaisen liiton jäseneksi liittyneet saavat tästä lähtien pysyvästi Danske Bankista jäsenetuna erityishinnan asuntolainalleen[1] ja peruspankkipalveluilleen. Edut koskevat niin Danske Bankin nykyisiä asiakkaita kuin asiakkuutensa Danske Bankiin siirtäviä akavalaisen liiton jäseniä. Edun piiriin voi kuulua lähes miljoona suomalaista, jotka ovat suorittaneet tai ovat suorittamassa korkeakoulututkintoa.

Akavan jäsenliittojen ja Danske Bankin yhteistyön uusi vaihe lähtee liikkeelle korkeakoulutettujen pankinvaihtoviikoilla, jotka kestävät helmikuun loppuun saakka. Tänä aikana Danske Bank tarjoaa asuntolainan kilpailuttajalle nykyistä marginaalia matalamman asuntolainan marginaalin. Tarjous koskee myös toisesta pankista siirrettäviä lainoja. Alennuksen voi saada vain Akavan jäsenliittoon kuuluva henkilö, joka saa positiivisen luottopäätöksen.

Helmikuun pankinvaihtoviikkojenkin jälkeen Akavan jäsenliittoon kuuluva henkilö saa Danske Bankista aina matalamman marginaalin kuin ilman jäsenyyttä. Marginaalin pysyvän alennuksen ja muiden pysyvien etujen kokonaisarvo on tyypillisellä uudella suomalaisella asuntolainalla (150 000 euroa/20 vuoden laina-aika) ensimmäisenä vuonna keskimäärin yli 1000 euroa ja sen jälkeenkin normaalilla lyhennysvauhdilla satoja euroja vuodessa usean vuoden ajan.

[1]Marginaali ja sen alennus ovat aina henkilökohtaisia ja perustuvat mm. asiakkaan riskikartoitukseen. Danske Bank lupaa hyväksytyn asuntolainapäätöksen saaneelle akavalaisen liiton jäsenelle erityismarginaalin, joka on hänen ilman jäsenyyttä saamaansa marginaalia alempi.

– Meillä Danske Bankissa on kunnianhimoinen tavoite kasvattaa markkinaosuuttamme Suomessa, ja yhteistyö akavalaisten liittojen kanssa on tärkeä osa kasvustrategiaamme. Konsernimme yhteistyö Akavan ruotsalaisten ja norjalaisten sisarjärjestöjen kanssa on ollut huikea menestys. Ruotsin ja Norjan kokemukset osoittavat, että korkeakoulutettujen lainakanta voi kasvaa voimakkaasti samaan aikaan, kun luottolaatu pysyy hyvänä, sanoo Kenneth Kaarnimo, Danske Bankin Suomen henkilöasiakasliiketoiminnan johtaja.

Danske Bankin mukaan tilastot osoittavat, että korkeakoulutus auttaa menestymään työelämässä. Korkeakoulutettujen merkitys Suomen kansantaloudelle on myös suuri.

– Koulutuksella ja osaamisella on iso merkitys Suomen elinvoimaisuudelle. Korkeakoulutettujen työllisyysaste on yli 80 prosenttia, kun perusasteen varassa olevien vastaava luku on hieman yli 40. Akavan tehtävänä on huolehtia jäsentemme eduista ja nyt syventyvä yhteistyö Danske Bankin kanssa on tästä hieno esimerkki. Dansken tarjoama etukokonaisuus nykyisille ja uusille akavalaisille on erittäin merkittävä, toteaa Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

Danske Bankin ja Akavan jäsenliittojen yhteistyön uudessa vaiheessa on mukana 29 liittoa, jotka kattavat yhteensä 91 prosenttia akavalaisten liittojen jäsenistöstä.

Korkeakoulutettujen uudet pankkiedut ovat jatkoa Akavan jäsenliittojen ja Danske Bankin loppuvuonna 2016 alkaneelle yhteistyölle. Akava ja Danske Bank sopivat tuolloin tutkimus- ja palvelukehitysyhteistyöstä, jonka tavoitteena oli ymmärtää korkeakoulutettujen suomalaisten elämäntilanteita. Lisäksi Danske Bank räätälöi vastavalmistuneelle akavalaisen liiton jäsenelle kuluttajatutkimukseen perustuvan etupaketin ja perusti palveluyksikön, joka on erikoistunut palvelemaan akavalaisia nuoria ja ymmärtämään vastavalmistuneiden elämäntilanteita. Tämä yksikkö laajenee nyt palvelemaan liittojen koko jäsenkuntaa.


Korkeakoulutetut Suomessa

  • Korkeakoulutettuja oli 827 000 vuonna 2016.
  • Lisäksi vuonna 2016 Suomessa oli arviolta reilut 140 000 alle 35-vuotiasta korkeakouluopiskelijaa, jotka eivät ole vielä suorittaneet korkeakoulututkintoa.
  • Akavan jäsenmäärä on 613 000, joista opiskelijajäseniä 115 000.

Lähteet: Tilastokeskus (Väestön koulutusrakennetilasto, Työvoimatutkimus), Akavan liittojen jäsenrekisteri

Danske Bankin ja Akavan yhteistyö

Asuntolaina aina edullisemmin

Akavalaisen liiton jäsen saa Danske Bankista aina automaattisesti alennuksen asuntolainan marginaalista. Liiton jäsenen saa siten lainansa edullisemmin kuin ilman liiton jäsenyyttä. Alennuksen voi saada vain Akavan jäsenliittoon kuuluva henkilö, joka saa positiivisen luottopäätöksen.

Helmikuussa voimassa olevaa asuntolainaa edullisempi hinta

Danske Bank tarjoaa pankinvaihtoviikkojen ajan asuntolainan kilpailuttajalle nykyistä marginaalia matalamman asuntolainan marginaalin. Erityistarjous koskee vain toisesta pankista siirrettäviä lainoja.

Asuntolaina ilman kuluja – säästö aina vähintään 300 euroa

Akavalaisen liiton jäseneltä ei peritä asuntolainan toimitusmaksua tai järjestelypalkkiota. Normaali asuntolainan toimitusmaksu ja järjestelmäpalkkio on 0,60 prosenttia lainan pääomasta, aina kuitenkin vähintään 300 euroa.

Päivittäinen pankkiasiointi jopa 50 prosenttia edullisemmin

Akavalaisen liiton jäsen saa 25–50 prosenttia alennuksen päivittäispalvelupaketin kuukausimaksusta niin kauan kuin maksaa asuntolainaa. Päivittäispalvelupaketti sisältää esimerkiksi kaksi tiliä, kaksi korttia ja pankkitunnukset.

Lyhennysvapaat ilman kuluja

Akavalaisen liiton jäsen voi hakea 4-12 kuukauden pituisia lyhennysvapaita jaksoja ilman toimitusmaksua. Jäsen säästää vähintään 180 euroa myönnetyltä lyhennysjaksolta.

[1]Marginaali ja sen alennus ovat aina henkilökohtaisia ja perustuvat mm. asiakkaan riskikartoitukseen. Danske Bank lupaa hyväksytyn asuntolainapäätöksen saaneelle akavalaisen liiton jäsenelle erityismarginaalin, joka on hänen ilman jäsenyyttä saamaansa marginaalia alempi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Akavan järjestöjohtaja Risto Kauppinen, puh. 0400 529 029, @mrkauppinen

Danske Bank Suomen henkilöasiakasliiketoiminnan johtaja Kenneth Kaarnimo, puh. 010 546 8319, @kaarnimo

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, ja haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme. Danske Bank Oyj on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

 

Akava on korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö, johon kuuluu 36 jäsenliittoa. Akavan liittojen jäsenenä on sekä palkansaajia että ammatinharjoittajia ja yrittäjiä, mutta myös opiskelijoita. Akavan liittoihin liitytään suoritetun tutkinnon, asematason tai ammatin perusteella. www.akava.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Korkeakoulutetut aikovat sijoittaa myös vuonna 2019 - Danske Bankin ja Akavan yhteistyö avaa sadoilletuhansille edullisemmat sijoituspalvelut15.1.2019 08:00Tiedote

Danske Bank laajentaa yhteistyötä akavalaisten liittojen kanssa sijoituspalveluihin. Yhteistyö avaa sadoille- tuhansille suomalaisille helpon ja edullisen tavan sijoittaa riippumatta siitä, minkä pankin asiakkaita he ovat. Korkeakoulutetuista sijoittaa suurempi osa kuin kaikista suomalaisista. Aktiivisuus jatkuu myös vuonna 2019, kertoo tuore kyselytutkimus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme