HUS

Annullering av tider inleds på HUS till följd av vårdarorganisationernas strejk

Dela

Tehys och SuPers strejk börjar 1.4.2022 kl. 6.00. Därför måste man på HUS flytta nästan all icke-brådskande vård till efter strejken. Patienterna meddelas om avbokade tider via sms eller telefon.

”Från och med torsdagen 31.3 avbokar vi tider och informerar patienter om avbokningen via sms eller samtal. Eftersom det ärokänt hur länge strejken varar, avbokar vi tider efter hand. På grund av detta är det möjligt att avbokningen kommer först dagen före” berättar chefsöverläkare Markku Mäkijärvi.   

På HUS webbplats hus.fi/sv/strejk kommer man att samla information om strejkens inverkan på patientvården samt patientanvisningar. Patienter uppmanas att svara på samtal från okänt nummer och lyssna på telefonsvararmeddelanden. Om patienten inte har fått information om avbokning per sms eller telefon från HUS, kan hen komma normalt till mottagningen.

Mera information för media: 

Kontaktuppgifter till HUS medietjänst 

Nyckelord

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum