Vihdin kunta

Anssi Kelalle ja Jani Sieviselle puut Menestyjien puistoon Vihdissä

Jaa

Menestyjien puisto saa täydennystä 29.9.2020. Tänä vuonna puun saajien joukossa ovat muun muassa muusikko Anssi Kela ja moninkertainen uinnin maailmanmestari Jani Sievinen.

Menestyjien puisto saa täydennystä tiistaina 29.9.2020. Kuva: Hanna Jokitöyrä
Menestyjien puisto saa täydennystä tiistaina 29.9.2020. Kuva: Hanna Jokitöyrä

Vuonna 2019 perustettu Menestyjien puisto on osa Vihdin kunnan muistamiskäytäntöä. Puisto on tarkoitettu vihtiläisille kiitokseksi, muistoksi ja kannustukseksi. Avajaisvuonna 2019 puistoon istutettiin 8 puuta, joiden saajina oli 11 henkilöä. Vuonna 2020 puiden saajiksi on valittu vain aiempien vuosien menestyjiä, sillä koronapandemia on aiheuttanut muun muassa kulttuuritilaisuuksien ja kansainvälisten arvokilpailujen peruuntumisia.

Ehdotuksia puiden saajiksi perusteluiden kera kerättiin kuntalaisilta 28.5.-21.6 ja vastauksia saatiin yhteensä 248. Tunnustuksen saajaksi sai ehdottaa yksittäistä henkilöä tai esimerkiksi joukkuelajeissa joukkuetta. Kuntalaisten vastausten pohjalta kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta teki ehdotuksen puunsaajiksi ja lopulliset päätökset teki kunnanhallitus 14.9.2020.

– Kiitämme kaikkia kuntalaisia loistavista ehdotuksista puunsaajiksi. Tämän vuoden muistettujen joukko osoittaa kuinka Vihtiä on viety monissa eri lajeissa maailmankartalle jo 100 vuoden ajan. Menestyjät ovat omalla taidolla, osaamisella sekä sinnikkyydellä inspiroineet suomalaisia ja ansainneet paikkansa historiankirjoissa. Menestystarinat ovat olleet kunnallemme suuri ylpeyden aihe ja on kunnia muistaa menestyjiä omalla nimikkopuulla, iloitsee Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerola.

Tänä vuonna istutetaan 6 puuta. Kunnialaatta jokaisen puun kohdalla kertoo kyseisen menestyjän nimen ja taiteen- tai urheilulajin. Muistettava taho on voinut asua tai muutoin vaikuttaa Vihdissä ja on tuonut paikkakunnalle suurta valtakunnallista tai kansainvälistä julkisuutta.

Puulajien valinnassa on pyritty kuvastamaan puunsaajaa. Uintivalmennuksesta Esa Sievinen saa tervalepän ja uinnista Jani Sievinen hopeasalavan. Molemmat puulajit viihtyvät erinomaisesti veden tuntumassa kuin myös Sieviset. Teodor Koskenniemi saa postuumisti yleisurheilusta siperianpihdan, joka on sitkeä ja kestävä pohjoinen laji. Voimanostaja Leena Jokitalo saa punatammen, joka kuvaa vahvuutta kuten Leenakin. Saavutuksistaan raviurheilun piirissä saa Pekka Korpi hevoskastanjan - mikäpä muukaan nimeltään paremmin sopisi. Anssi Kela saa musiikin alalta värikkään ja taiteellisen koristeomenapuun.

Puiden saajia juhlistetaan Menestyjien puistossa Etelä-Nummelassa Pajuniityn puistoalueella tiistaina 29.9. kello 17:00. Tilaisuus on yleisölle avoin. Ensi vuodesta 2021 alkaen tilaisuudessa julkistetaan myös Vuoden liikuntateon voittaja.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja Vihdin kunnan menestyjien muistamiskäytännöstä: Erkki Eerola, kunnanjohtaja, Vihdin kunta, 044-4675231, erkki.eerola(at)vihti.fi

Kuvat

Menestyjien puisto saa täydennystä tiistaina 29.9.2020. Kuva: Hanna Jokitöyrä
Menestyjien puisto saa täydennystä tiistaina 29.9.2020. Kuva: Hanna Jokitöyrä
Lataa
Vuonna 2019 puun Menestyjien puistoon saivat Janne Hirsimäki ja Teemu Nissinen frisbeegolfista. Kuva: Tommi Muhli.
Vuonna 2019 puun Menestyjien puistoon saivat Janne Hirsimäki ja Teemu Nissinen frisbeegolfista. Kuva: Tommi Muhli.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vihdin kunta
Vihdin kunta
Asemantie 30
03100 NUMMELA

https://www.vihti.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihdin kunta

Kehä V Uudenmaan poikittaisliikenteen pääväyläksi9.10.2020 15:25:55 EESTTiedote

Valtatie 25 Hangon ja Mäntsälän välillä kuuluu Suomen maanteiden pääväyliin. Yhdessä Mäntsälän ja Porvoon välillä kulkevan kantatie 55:n kanssa tiet muodostavat Kehä V:ksi kutsutun väylän ja kehityskäytävän rungon Hanko-Hyvinkään rautatien kanssa. Kehä V:n vaikutusalueella on 221 000 asukasta, ja kuntien väestönkasvu on ollut yli 11 prosenttia viimeisen 20 vuoden aikana. Vihti yhdessä Kehä V:n kehittäjäkuntien – Hangon, Raaseporin, Nurmijärven, Hyvinkään ja Mäntsälän – kanssa edistää kehätien parantamista Uudenmaan poikittaisliikenteen pääväyläksi vuoteen 2030 mennessä.

Vihdiltä vahva ei ruuhkamaksuille jo vuosi sitten7.10.2020 16:20:57 EESTTiedote

Parhaillaan kunnissa käsiteltävänä oleva Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-sopimus 2020–2031 on jatkoa sopimuskaudelle 2016–2019. Vihdin kunnanvaltuusto hyväksyi MAL-suunnitelman 9. syyskuuta 2019, mutta lausui jo silloin, ettei Vihti tue tie- tai ruuhkamaksujen käyttöönottoa miltään osin. Vihdin kanta ruuhkamaksuihin on yhä ennallaan: 21. päivä syyskuuta 2020 pidetyssä kokouksessaan kunnanvaltuusto kieltäytyi hyväksymästä ruuhkamaksujen käyttöönottoa osana MAL-sopimusta 2020–2031.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme