Vihdin kunta

Anssi Kelalle ja Jani Sieviselle puut Menestyjien puistoon Vihdissä

Jaa

Menestyjien puisto saa täydennystä 29.9.2020. Tänä vuonna puun saajien joukossa ovat muun muassa muusikko Anssi Kela ja moninkertainen uinnin maailmanmestari Jani Sievinen.

Menestyjien puisto saa täydennystä tiistaina 29.9.2020. Kuva: Hanna Jokitöyrä
Menestyjien puisto saa täydennystä tiistaina 29.9.2020. Kuva: Hanna Jokitöyrä

Vuonna 2019 perustettu Menestyjien puisto on osa Vihdin kunnan muistamiskäytäntöä. Puisto on tarkoitettu vihtiläisille kiitokseksi, muistoksi ja kannustukseksi. Avajaisvuonna 2019 puistoon istutettiin 8 puuta, joiden saajina oli 11 henkilöä. Vuonna 2020 puiden saajiksi on valittu vain aiempien vuosien menestyjiä, sillä koronapandemia on aiheuttanut muun muassa kulttuuritilaisuuksien ja kansainvälisten arvokilpailujen peruuntumisia.

Ehdotuksia puiden saajiksi perusteluiden kera kerättiin kuntalaisilta 28.5.-21.6 ja vastauksia saatiin yhteensä 248. Tunnustuksen saajaksi sai ehdottaa yksittäistä henkilöä tai esimerkiksi joukkuelajeissa joukkuetta. Kuntalaisten vastausten pohjalta kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta teki ehdotuksen puunsaajiksi ja lopulliset päätökset teki kunnanhallitus 14.9.2020.

– Kiitämme kaikkia kuntalaisia loistavista ehdotuksista puunsaajiksi. Tämän vuoden muistettujen joukko osoittaa kuinka Vihtiä on viety monissa eri lajeissa maailmankartalle jo 100 vuoden ajan. Menestyjät ovat omalla taidolla, osaamisella sekä sinnikkyydellä inspiroineet suomalaisia ja ansainneet paikkansa historiankirjoissa. Menestystarinat ovat olleet kunnallemme suuri ylpeyden aihe ja on kunnia muistaa menestyjiä omalla nimikkopuulla, iloitsee Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerola.

Tänä vuonna istutetaan 6 puuta. Kunnialaatta jokaisen puun kohdalla kertoo kyseisen menestyjän nimen ja taiteen- tai urheilulajin. Muistettava taho on voinut asua tai muutoin vaikuttaa Vihdissä ja on tuonut paikkakunnalle suurta valtakunnallista tai kansainvälistä julkisuutta.

Puulajien valinnassa on pyritty kuvastamaan puunsaajaa. Uintivalmennuksesta Esa Sievinen saa tervalepän ja uinnista Jani Sievinen hopeasalavan. Molemmat puulajit viihtyvät erinomaisesti veden tuntumassa kuin myös Sieviset. Teodor Koskenniemi saa postuumisti yleisurheilusta siperianpihdan, joka on sitkeä ja kestävä pohjoinen laji. Voimanostaja Leena Jokitalo saa punatammen, joka kuvaa vahvuutta kuten Leenakin. Saavutuksistaan raviurheilun piirissä saa Pekka Korpi hevoskastanjan - mikäpä muukaan nimeltään paremmin sopisi. Anssi Kela saa musiikin alalta värikkään ja taiteellisen koristeomenapuun.

Puiden saajia juhlistetaan Menestyjien puistossa Etelä-Nummelassa Pajuniityn puistoalueella tiistaina 29.9. kello 17:00. Tilaisuus on yleisölle avoin. Ensi vuodesta 2021 alkaen tilaisuudessa julkistetaan myös Vuoden liikuntateon voittaja.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja Vihdin kunnan menestyjien muistamiskäytännöstä: Erkki Eerola, kunnanjohtaja, Vihdin kunta, 044-4675231, erkki.eerola(at)vihti.fi

Kuvat

Menestyjien puisto saa täydennystä tiistaina 29.9.2020. Kuva: Hanna Jokitöyrä
Menestyjien puisto saa täydennystä tiistaina 29.9.2020. Kuva: Hanna Jokitöyrä
Lataa
Vuonna 2019 puun Menestyjien puistoon saivat Janne Hirsimäki ja Teemu Nissinen frisbeegolfista. Kuva: Tommi Muhli.
Vuonna 2019 puun Menestyjien puistoon saivat Janne Hirsimäki ja Teemu Nissinen frisbeegolfista. Kuva: Tommi Muhli.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vihdin kunta
Vihdin kunta
Asemantie 30
03100 NUMMELA

https://www.vihti.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihdin kunta

Aleksi Kaunisvedelle, Jani Lakaselle ja Janne Korvelle puut Menestyjien puistoon Vihdissä – Vuoden liikuntateko -palkinnon saa NuPS8.10.2021 12:32:15 EEST | Tiedote

Nummelassa sijaitsevaan Menestyjien puistoon istutetaan tänä syksynä kolme puuta. Puut saavat Aleksi Kaunisvesi eli ”Alex Mattson” menestyksestään musiikin saralla, suunnistuksessa useita Suomen mestaruuksia voittanut ja EM- ja MM-menestystä saavuttanut Jani Lakanen sekä lumilautailussa ja raviurheilussa Vihtiä tunnetuksi tehnyt Janne Korpi. Puiden saajia juhlistetaan Menestyjien puistossa Pajuniityn puistoalueella keskiviikkona 13. lokakuuta kello 17 alkaen. Samassa tilaisuudessa juhlistetaan Vuoden liikuntateon voittavaa Nummelan Palloseuraa. Menestyjien puistossa järjestettävä tilaisuus on yleisölle avoin.

Pääministeri Sanna Marin vieraili Vihdissä 22.5.22.5.2021 14:39:24 EEST | Tiedote

Suomen pääministeri Sanna Marin vieraili Vihdissä lauantaina 22. toukokuuta. Vihdin kunnantalolla hänet ottivat vastaan kunnanjohtaja Erkki Eerola ja elinvoimajohtaja Petra Ståhl. Tapaamiseen osallistuivat kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eerikki Viljanen, valtuuston varapuheenjohtajat Tiina Noro ja Erkki Aronen sekä hallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Anu Rajajärvi. - Oli suuri kunnia saada pääministeri vierailulle Vihtiin ja päästä keskustelemaan hyvässä hengessä vihtiläisille ja koko Suomelle tärkeistä asioista, iloitsee kunnanjohtaja Erkki Eerola. Tapaamisessa käsiteltiin muun muassa Turun tunnin junaa ja siihen kytkeytyvää Connecting Europe Facility (CEF) -rahoitusta, valtatie 25:n kehittämistä, Nummelan lentokenttää sekä ruuhkamaksuja. Vierailu järjestettiin terveysturvallisesti.

Vihti Race -seikkailun ilmoittautuminen avautuu maanantaina 10.5.2021 klo 12.007.5.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Vihti Race on seikkailu, jossa liikutaan polkupyörillä etsien rastipaikkoja Vihdissä ja sen lähialueilla. Tapahtuma on saanut vaikutteita muun muassa TV-sarjasta Amazing Race. Tänä vuonna Vihti Race järjestetään 7.-8. elokuuta. Kaikkiaan seikkailutapahtuma kestää 24 tuntia jakaantuen kolmeen kestoltaan kuuden tunnin etappiin. Osallistujat liikkuvat kolmen henkilön joukkueina pääsääntöisesti polkupyörillä. Joukkueiden tavoitteena on löytää rastipaikoille vihjeiden ja karttojen avulla sekä suorittaa rasteilla toiminnallisia ja tietoaiheisia tehtäviä. Matkan varrella on myös kylmärasteja, joiden suorittaminen on vapaaehtoista. Vuoden 2021 tapahtumaan otetaan mukaan ensimmäistä kertaa ebike-sarja kokeilumielessä. Mikäli joukkueessa on vähintään yhdellä joukkueen jäsenellä sähköpyörä tulee joukkueen ilmoittautua mukaan ebike-sarjaan. Ebike-sarjan joukkueet tekevät seikkailusarjaan kuuluvat rastit, mutta he eivät voi taistella seikkailusarjan voitosta. Tapahtuman osallistumismaksu on 120 eur

Vihti perustaa raiderahaston vauhdittamaan Turun tunnin junaa2.3.2021 09:56:12 EET | Tiedote

Vihdin kunnanhallitus päätti 1. maaliskuuta järjestetyssä kokouksessaan esittää kunnanvaltuustolle alueen raideliikennettä kehittävän raiderahaston perustamista. Kunnanvaltuusto päättää asiasta 29.3.2021 ja on alustavasti hyväksynyt jo 15.2.2021 järjestetyssä kokouksessa raidehanketta edistävän rahaston tai vaihtoehtoisesti investointivarauksen tekemisen. Raiderahaston avulla kunta vauhdittaa Turun tunnin junan rakennushanketta ja edistää raidehankkeeseen liittyviä kehittämisinvestointeja. Raiderahastoa kartutetaan ainoastaan kunnan tilikauden positiivisesta tuloksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme