Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Apulaispormestari Pia Pakarinen esittelee Helsingin menestystekijöitä Davosissa

Jaa

Helsingin apulaispormestari Pia Pakarinen puhuu Sveitsin Davosissa järjestettävän maailman talouskonferenssin yhteydessä Global Talent Competitiveness Index (GTCI) -tutkimuksen julkistamistilaisuudessa maanantaina 22.1.2018. Pakarinen kutsuttiin tilaisuuteen keynote-puhujaksi tuomaan Helsingin ja Suomen näkökulmaa tutkimuksen teemaan, joka on monimuotoisuuden merkitys kykyjen houkuttelemisessa. Tutkimuksen tulokset julkaistaan maanantaina 22.1.2018 klo 15 Suomen aikaa.

GTCI- tutkimuksen taustalla on vuodesta 2013 lähtien julkaistu vertailu, jossa tarkastellaan valtioiden kykyä kasvattaa ja houkutella huippuosaajia alueelleen sekä pitää heistä kiinni. Kaupunkien vertailua on maavertailun lisäksi tehty vuodesta 2016. Suomi ja Helsinki ovat yleensä sijoittuneet tutkimuksessa erittäin hyvin. GTCI-tutkimuksen ovat tehneet yhteistyössä INSEAD, Adecco Group ja Tata Communications. Osaajien houkutteluun liittyvistä kansainvälisistä vertailututkimuksista GTCI-tutkimus on Helsingin kaupungin arvion mukaan tällä hetkellä lupaavin ja metodologisesti läpinäkyvin.

Lisätietoja GTCI-tutkimuksesta osoitteesta: https://gtcistudy.com/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

apulaispormestarin erityisavustaja Pirre Seppänen, puh. 040 7050123 , e-mail: pirre.seppanen(at)hel.fi

apulaispormestari Pia Pakarinen, puh. 040 5294989

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme