Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund

Arkkitehtuurityöt vuoden parhaita kuntagraduja

Jaa

Suomen Kuntasäätiö on palkinnut viime vuoden parhaana kunta-aiheisena pro gradu -tutkielmana arkkitehti Esko Härkösen työn "Ennakoiva suunnittelu- ja rakentamisprosessi julkisissa rakennushankkeissa”. Lisäksi annetaan kaksi kunniamainintaa. Suomen juhlavuoden kunniaksi vuoden kuntagradut palkitaan nyt tavallista suuremmilla palkintosummilla.

Kuntaliitto tiedottaa
23.11.2017
Julkaisuvapaa heti


Arkkitehtuurityöt vuoden parhaita kuntagraduja

Suomen Kuntasäätiö on palkinnut viime vuoden parhaana kunta-aiheisena pro gradu -tutkielmana arkkitehti Esko Härkösen työn "Ennakoiva suunnittelu- ja rakentamisprosessi julkisissa rakennushankkeissa”. Lisäksi annetaan kaksi kunniamainintaa. Suomen juhlavuoden kunniaksi vuoden kuntagradut palkitaan nyt tavallista suuremmilla palkintosummilla.

Esko Härkönen saa tutkielmastaan 2 500 euron tunnustuspalkinnon. Ensimmäisenä kunniamainintana arkkitehti Eevamaria Juuti saa 1 500 euron apurahan yhdyskuntasuunnittelun uusia työkaluja selvittäneestä työstään ja toisena kunniamainintana palkitaan yhteiskuntatieteiden kandidaatti Aapeli Leminen 1 000 euron apurahalla diabeteshoidon kehittämisen kustannusvaikutuksia käsitelleestä tutkielmastaan.

Oulun yliopiston arkkitehtuurin tiedekunnassa tehdyt Härkösen ja Juutin tutkielmat vakuuttivat Kuntaliiton asiantuntijat ajankohtaisuudellaan ja käyttökelpoisuudellaan erilaisten kuntien kehittämistyössä.

Härkösen opinnäytetyö keskittyy julkisten rakennushankkeiden alkuvaiheisiin ja tarjoaa aineksia käyttäjälähtöisyyden lisäämiseksi niin, että toiminnallisuus ja taloudellisuus paranevat.

Juuti on tarkastellut elinympäristön suunnittelun ympäristövaikutuksia ja suunnittelijan mahdollisuuksia hyödyntää digitalisaatiota ja paikkaperustaista massadataa terveyttä edistävien ympäristöjen suunnittelussa.

Lemisen Itä-Suomen yliopistoon tehdyssä opinnäytetyössä on selvitetty, miten tyypin 2 diabeteksen seurannan saavutettavuus ja potilaille aiheutuvat liikkumiskustannukset muodostuvat Pohjois-Karjalan alueella ja miten ne vaikuttavat seurannan kokonaiskustannuksiin.

Gradupalkintoja myönnetty vuodesta 1993

Suomen Kuntaliitto on vuodesta 1993 alkaen palkinnut vuosittain parhaan kunta-alaa käsitelleen pro gradu -tasoisen opinnäytetyön sekä jakanut yhdestä kahteen kunniamainintaa. Tänä vuonna tunnustusten jakaminen siirtyi Suomen Kuntasäätiölle.

Valinta tehdään yliopistojen ja korkeakoulujen ehdotusten pohjalta. Tänä vuonna saatiin 20 ehdotusta yhdeksästä yliopistosta ja korkeakoulusta.

Tunnustukset myönnetään tutkielmille, joiden aihepiiri on kuntakentän kannalta ajankohtainen ja hyödyllinen sekä tieteellisesti arvioiden ansiokas.

Lisätietoja:
Kuntaliiton tutkimuspäällikkö Marianne Pekola-Sjöblom, p. 050 337 5634
www.kuntasaatio.fi

Esko Härkönen, p. 040 546 7365, esko.harkonen@hotmail.fi
Eevamaria Juuti, p. 0400 928 938, eevi.juuti@hotmail.com
Aapeli Leminen, aapeli.leminen@gmail.com

Tutkielmat:
Esko Härkönen, Oulun yliopisto
http://jultika.oulu.fi/Record/nbnfioulu-201609292854.

Eevamaria Juuti, Oulun yliopisto
http://jultika.oulu.fi/Record/nbnfioulu-201602061133

Aapeli Leminen, Itä-Suomen yliopisto
http://epublications.uef.fi/pub/urn_nbn_fi_uef-20160917/

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund
Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund
Kuntatalo / Toinen linja 14
00530 HELSINKI

09 7711http://www.kuntaliitto.fi

Suomen Kuntaliitto on kaikkien maamme kuntien ja kaupunkien kaksikielinen etujärjestö, kunnallisten palvelujen asiantuntija ja kehittäjä. Kuntaliitto.fi on kuntatiedon keskus internetissä, johon on koottu keskeiset kunta-alan tiedot ja palvelut. Suomen kunnat ja kaupungit vastaavat noin 2/3 julkisista palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund

Kommunförbundets styrelse godkände förbundets mål för regeringsprogrammet 2019-2023: Det flerdimensionella kommunfältets verksamhetsförutsättningar och självstyrelse måste stärkas18.10.2018 15:14Tiedote

Kommunförbundets styrelse har på sitt möte 18.10.2018 godkänt förbundets mål för regeringsprogrammet för riksdagsperioden 2019–2013. Förbundet kommer att ompröva sina mål när landskaps- och vårdreformens framskridande avgjorts. I alla scenarier kommer kommunerna ännu under flera år att ansvara för kommuninvånarnas social- och hälsovårdstjänster.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme