Arvostettu Chaîne des Rôtisseurs-kilpi myönnettiin maaliskuussa kolmelle ravintolalle
Pitkään jatkuneiden pandemiarajoitusten jälkeen on jälleen voitu nostaa korkeatasoisia ravintoloita Suomessa esille ja kolme upeaa ravintola on saanut kuluneen kuukauden aikana kansainvälisesti arvostetun Chaîne des Rôtisseurs-kilven: OOBU (Turku), Arctic Light (Rovanimei) ja Kultá Kitchen & Bar (Helsinki)
OOBU -saaristoravintola 9.3.
Turkulaiselle ravintola ravintola OOBulle myönnettiin Rôtisseurs-kilpi 9.3. Ravintola tarjoaa raikkaita saaristolaisruokia, perinteikkäässä Bassin talossa. Kalaa, lammasta ja kasviksia tarjoillaan monessa muodossa, perinteitä kunnioittaen ja uusinta keittiöosaamista hyödyntäen. Ravintolan henkilökunnalla löytyy kokemusta maailmanmestaruuden voittamisesta Suomen kokkimaajoukkueessa sekä Michelin ravintolan menestyksekkäästä johtamisesta. Yksi ravintolan ruokatuotteen kantavista voimista on gluteenittomuus ja laktoosittomuus. Juomavalikoimassa on keskitytty vanhan mantereen laadukkaisiin viineihin sekä lähi- ja pienpanimoiden tuotteisiin. Ravintola tarjoaa korkeatasoisia herkkuja, jotka ravitsevat sielua ja ruumista. OOBu on Turun alueen 10:s Rôtisseurs-kilpiravintola. Turun seudulta löytyy myös kuusi kilven saanutta myymälää.
Arctic Light -ravintola 19.3.
Rovaniemeläiselle Arctic Light hotellin ravintolalle myönnettiin Rôtisseurs-kilpi 19.3. Arctic Light hotellin ravintolan ruokatuotteessa korostuvat pohjoiset uniikit raaka-aineet ja raaka-aineiden makua korostavat taidokkaat valmistusmenetelmät. Ravintola on kiinnittänyt suurta huomiota myös kattavaan ja laadukkaaseen juomatarjontaan. Rôtisseurs-kilpi nostaa esiin ennen kaikkea ravintolan korkean keittiö- ja palveluosaamisen pohjoisten raaka-aineiden parissa. Arctic Light on Lapin alueella 11:s Rôtisseur kilpiravintola. Lapista löytyy myös yksi kilpimyymälä.
KULTÁ Kitchen 6 Bar -ravintola 21.3.
Helsinkiläiselle Helsinkiläiselle KULTÁ Kitchen & Bar -ravintolalle myönnettiin Rôtisseur-kilpi 21.3. Kultá Kitchen & Bar -ravintolan korkea taso tulee esille laadukkailla raaka-aineilla, viinivalinnoilla ja upealla esillepanolla. Kultá Kitchen & Barissa luodaan elämyksiä, jossa ravintolan salihenkilökunta vahvistaa keittiön ainutlaatuisia makuja loistavalla palvelulla ja jättää asiakkaalle ravintolavierailusta miellyttävän muistijäljen. Kultá Kitchen & Bar tarjoaa Helsingin keskustassa pohjoisen jylhyyttä, kauneutta ja makuja. Ravintolassa arvostetaan pohjoisen juuria, puhtaita raaka-aineita ja luonnollisia makuja. Ravintola sijaitsee Lapland Hotels Bulevardin yhteydessä. Kultá Kitchen & Bar on Helsingin alueen 16:s Rôtisseurs-kilpiravintola. Lisäksi kilpi on myönnetty kahdelle laivaravintolalle ja Helsingin seudulta löytyy seitsemän kilven saanutta myymälää.
”Olemme iloisia, että vihdoinkin voimme ravintola-alaa kohtuuttomasti rasittaneen pahdemiarajoitusten jälkeen nostaa korkeatasoisia ravintoloita esille. Kaikki kolme uutta Chaîne de Rôtisseurs-kilpiravintolaa edustaa huippuosaamista. Rôtisseurs-kilpiyritykset tarkistetaan vuosittain. Ravintolan toiminnan on täytettävä Chaîne de Rôtisseursin tavoitteet, joita ovat kansallisen keittiön vaaliminen, gastronomian kehittäminen, alueellisten sekä kulinaaristen perinteiden säilyttäminen ja kehittäminen. Kilpi on ennen kaikkea merkki ravintolan korkeasta laadusta, joka mahdollistaa mieleenpainuvia makuelämyksiä erinomaisen ruoan ja ammattitaitoisen salihenkilökunnan myötä. ”, toteaa Chaîne des Rôtisseurs Finlanden valtavouti Johanna Hornborg-Ojala.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Johanna HornborgBailli Délégué Finlande, Suomen valtavouti
Chaîne des Rôtisseurs Finlanden puheenjohtaja
Niki MalmrosChargee de Presse, viestintä
Chaîne des Rôtisseurs Finlanden viestintävastaava
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Chaîne de Rôtisseurs on kansainvälinen gastronominen järjestö, jonka
toiminnan lähtökohtana on yhdistää alan harrastajat ja ammattilaiset.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande
K-Supermarket Tapiolalle Chaîne des Rôtisseurs-kilpitunnustus12.4.2022 08:35:06 EEST | Uutinen
Espoon Tapiolassa Kauppakeskus Ainoassa sijaitsevalle K-Supermarket Tapiolalle myönnetään ruoan, raaka-aineiden ja palvelun korkeasta tasosta arvostettu Chaîne des Rôtisseurs-kilpi tänään tiistaina 12.4.2022.
Otto Hietamies voitti nuorten kokkien Suomen mestaruuden 202213.3.2022 17:58:46 EET | Uutinen
Alle 27-vuotiaiden kokkien suomenmestaruuskilpailut käytiin viikonloppuna 12.3. Turussa. Chaîne des Rôtisseurs- järjestön kilpailu järjestettiin korikilpailuna, jossa kukin kilpailija sai korin, josta oli 30 minuuttia aikaa suunnitella ja 3,5h valmistella kolmen ruokalajin menu korin raaka-aineista. Kilpailun voittaja Otto Hietamies lähtee edustamaan Suomea kansainväliseen Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2022 -kilpailuun Meksikoon.
Alexanderplatsille arvostettu Chaîne de Rôtisseurs -kilpi: ”Korkea laatu ei synny ilman osaavaa henkilökuntaa”13.8.2021 15:33:00 EEST | Uutinen
Helsinkiläiselle ravintola Alexanderplatsille on myönnetty Chaîne de Rôtisseurs Finlande -yhdistyksen kilpi merkiksi ravintolan korkeasta tasosta. Tätä arvostettua tunnustusta juhli tuvantäysi joukko ruokaa rakastavia harrastajia ja ammattilaisia elokuun alussa.
Vilja Valliranta nappasi voiton nuorten kokkien SM-kilpailuissa15.5.2021 15:16:32 EEST | Uutinen
Alle 27-vuotiaiden kokkien suomenmestaruuskilpailuissa Jyväskylässä nuoret keittiöalan ammattilaiset ottivat mittaa toisistaan valmistamalla kolmen ruokalajin menun. Kilpailun voittaja Vilja Valliranta lähtee seuraavaksi taistelemaan voitosta kansainvälisiin kilpailuihin. Syyskuussa 2021 maailman parhaat nuoret kokit kilpailevat Ranskan Pariisin Cordon Bleu -koulussa.
Chaîne des Rôtisseurs Suomi vetoaa ravintola-alan puolesta29.4.2020 15:26:14 EEST | Tiedote
Chaîne des Rôtisseurs Suomi vetoaa hallitukseen ja eduskuntaan vaikeuksissa olevien ravintola- ja matkailuyritysten tukemiseksi, alan työpaikkojen säilyttämiseksi ja suomalaisen ruokakulttuurin suojelemiseksi.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme