Rakennusliike Lapti Oy

Asuntokauppa käy kiivaaseen tahtiin Oulun alueella pandemiasta huolimatta

Jaa

Uudisasuntojen kysyntä on jatkunut vahvana viimeiset kaksi vuotta huolimatta koronapandemiasta. Oulun alueella uusien asuntojen asuntomarkkina on vakaata ja kysynnässä ei ole ollut suuria heilahduksia viime keväästä lähtien.

Rakennusliike Lapti on lisännyt asuntotarjontaa merkittävästi Oulun alueella. Kontinkankaalle rakennetaan asuinkorttelia, johon tulee lähes 240 uutta asuntoa.
Rakennusliike Lapti on lisännyt asuntotarjontaa merkittävästi Oulun alueella. Kontinkankaalle rakennetaan asuinkorttelia, johon tulee lähes 240 uutta asuntoa.

Muuttunut tilanne vaati nopeaa reagointia

Vuosi sitten puhjennut koronapandemia hyydytti asuntokaupan muutamaksi viikoksi. Poikkeustilanne vaati kaikilta toimijoilta nopeaa reagointia ja muutoksia toimintatapoihin. Näin myös Rakennusliike Laptilla.

Alkuvuodesta 2020 alkanut koronapandemia vaikutti Oulun seudulla vain parisen kuukautta tehtyihin asuntokauppamääriin, kertoo aluejohtaja Mikko Lohi Rakennusliike Lapti Oy:stä. Reagoimme nopeasti muuttuneeseen tilanteeseen. Luovuimme avoimista asuntonäytöistä ja siirryimme asuntojen etänäyttöihin ja sähköiseen kaupankäyntiin. Koronatilanteen rauhoituttua aloitimme uudestaan asuntojen koronaturvalliset yksityisesittelyt.

Lapti lisännyt asuntotarjontaa merkittävästi Oulun alueella

Asuntojen kysyntä on jatkunut vilkkaana. Tilastokeskuksen julkaisema kuluttajien asunnon ostoaikomus on korkealla, ja viimeaikaiset positiiviset uutisen työllisyyden kehittymisestä ja alhaisesta korkotasosta suosivat asuntokauppaa. Kuluttajien luottamus omaan talouteensa on vahvistunut.

Meillä kysynnän vilkkaus näkyy ennakkomarkkinointivaiheessa olevien asuntokohteiden hyvänä varausasteena sekä myymättömien valmiiden asuntojen pienenä määränä. Tällä hetkellä meillä on muuttovalmiita koteja tarjolla enää Tuirassa ja Kontinkankaalla, toteaa Lohi.

Kuluneen vuoden aikana Lapti on käynnistänyt useita uusia kerrostalohankkeita Oulun alueella Välivainiolla, Tuirassa, Toppilansalmessa, Sairaalanrinteellä sekä Kempeleessä.

Laptilla on tällä hetkellä rakenteilla Oulun seudulla yhteensä 411 asuntoa, joista on myymättä alle neljännes. Laptin asuntohankkeille on tunnusomaista asuntotarjonnan monipuolisuus. Tarjolla on erikokoisia yksiöitä ja kaksioita sekä perheille tilavia kolmioita ja neliöitä.

Tällaiset asunnot kiinnostavat

Korona on vaikuttanut myös asuntoihin, joita haetaan. Uuteen kotiin kaivataan aiempaa enemmän lisäneliöitä. Erityisesti kolmen ja neljänhuoneen asunnot ovat olleet haluttuja, koska ne mahdollistavat paremmin etätyön tekemisen kotona myös pandemian jälkeen.

Korona myötä toiveet uudesta kodista ovat jonkin verran muuttuneet. Ostajat ovat valmiita panostamaan kodin varustukseen nyt enemmän, ja kiinnittävät huomiota asunnon pohjaratkaisun toimivuuteen myös etätyöskentelypaikkana, sanoo myyntipäällikkö Janne Karhumaa Laptin asuntomyynnistä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mikko Lohi
Aluejohtaja, Pohjois-Suomi
Rakennusliike Lapti Oy
045 631 2946
mikko.lohi@lapti.fi

Kuvat

Rakennusliike Lapti on lisännyt asuntotarjontaa merkittävästi Oulun alueella. Kontinkankaalle rakennetaan asuinkorttelia, johon tulee lähes 240 uutta asuntoa.
Rakennusliike Lapti on lisännyt asuntotarjontaa merkittävästi Oulun alueella. Kontinkankaalle rakennetaan asuinkorttelia, johon tulee lähes 240 uutta asuntoa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Rakennusliike Lapti Oy
Rakennusliike Lapti Oy
Äyritie 8 B
01510 VANTAA

020 785 5500http://www.lapti.fi

Lapti on vakavarainen rakentaja, joka keskittyy toiminnassaan kohtuuhintaisten asuntojen uudisrakentamiseen Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa. Laptin palveluvalikoimaan kuuluu lisäksi laadukkaiden liike- ja toimitilojen, koulujen ja terveydenhuoltokiinteistöjen sekä päivähoito- ja hoivakiinteistöjen rakentaminen maanlaajuisesti. Rakennusliike Lapti -konsernin palveluksessa oli tilikauden päättyessä noin 600 henkilöä. www.lapti.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliike Lapti Oy

Karjarantaan käynnistyy uuden kerrostalon rakentaminen - erikoisuutena muunneltavat asuntopohjat ja yhdistelmäasunnot20.8.2021 11:53:07 EEST | Tiedote

Rakennusliike Lapti Oy käynnistää 7-kerroksisen kerrostalon Asunto Oy Porin Sävelen rakentamisen Karjarannan kehittyvään kaupunginosaan. Porin Säveleen tulee monipuolinen valikoima laadukkaita kaupunkikoteja yksiöistä suurempiin yhdistelmäasuntoihin. Asuntopohjat muuntuvat eri elämäntilanteiden mukaan. Asunnoissa voidaan muuntaa esimerkiksi kolmio tilavaksi kaksioksi tai yhdistää kaksi pienempää asuntoa tilavaksi kolmioksi tai neljän huoneen perheasunnoksi. Porin Sävelen rakentaminen käynnistyy syyskuussa 2021, ja valmistuu syksyllä 2022.

Kuopion rautatieaseman länsipuolen pysäköintialue poistuu käytöstä 1.7.202130.6.2021 13:56:34 EEST | Tiedote

Kuopion rautatieaseman länsipuolen kulmauksessa oleva pysäköintialue suljetaan 1.7.2021 alkaen alueella käynnistyvän uudisrakentamisen vuoksi. Alueen pysäköintiä palvelevat jatkossa Haapaniemenkadun pysäköintilaitos ja P-Matkakeskus, johon on ajoyhteys Puutarhakadulta. Kuopion Portissa sijaitsevasta P-Matkakeskuksesta on jalankulkijoille tunneliyhteys suoraan rautatieasemalle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme