Espoon kaupunki - Esbo stad

Coronavirusexponering i två daghem i Esbo

Dela

Inom verksamhetsområdet för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HUS) har nya coronavirusfall påträffats. Personer med coronavirussmitta har vistats i två daghem i Esbo vid månadsskiftet juni-juli. Enligt nuvarande uppgifter är det fråga om två skilda fall.

Vårdnadshavarna med barn i dessa daghem har informerats om exponeringen

Personerna med coronavirussmitta har förordnats i isolering. Esbo stads myndighet för smittsamma sjukdomar har förordnat circa 20 barn och några medlemmar i personalen i karantän i hemmet. Daghemmens namn publiceras inte på grund av barnens integritetsskydd, eftersom daghemmen är små.

Vårdnadshavarna för de barn som exponerats har informerats personligen. Även vårdnadshavarna för de barn som inte exponerats har fått information om situationen per e-post eller textmeddelande.

Verksamheten i det ena daghemmet fortsätter som normalt, eftersom andra barn och anställda inte anses ha utsatts för smitta.

Det andra daghemmet har för tillfället planenligt sommarstängt.

Fallen verkar inte ha någon koppling till Hagalunds plaskdamm. En person som vistats vid Hagalunds plaskdamm under vecka 26 konstaterades vara smittad med coronavirus (Esbos information 29.6.2020)

Om du har symtom på coronavirus ska du söka dig till coronavirustestning

Det är viktigt att var och en som har några som helst symtom på coronavirus söker sig till coronavirustestning oberoende om personen exponerats eller inte. Symtom som tyder på coronavirussmitta är bland annat feber, hosta, snuva, andnöd och förlust av lukt- eller smaksinne eller diarré eller magont utan uppenbar orsak.

  • Esbos coronarådgivning, tfn 09 816 34600 (mån–fre kl. 7–18).
  • Kontakta vid andra tidpunkter Jourhjälpen, tfn 116 117

Mer information: esbo.fi/coronaviruset

Kontakter

Matti Lyytikäinen, tf omsorgsdirektör, tfn 050 0796 810

Om

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Esbo är en ansvarsfull och human föregångare med fem stadscentrum och nätverksstruktur, där det är bra att bo, lära, arbeta och företaga för alla och där invånaren kan påverka på riktigt.

Facebook

Twitter

Följ Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

Planeringen av västra Nylands social- och hälsocentral kör igång, rekryteringen av projektdirektörer har inletts14.8.2020 14:36:50 EESTTiedote

Kommunerna i västra Nyland, det vill säga Esbo, Hangö, Ingå, Grankulla, Kyrkslätt, Lojo, Raseborg och Sjundeå, samt vård- och omsorgssamkommunen Karviainen (Högfors och Vichtis) inleder planeringen av en gemensam social- och hälsocentral som ska förse invånarna med högklassiga och lättillgängliga tjänster.Samtidigt förbereder kommunerna sig för inrättandet av ett social- och hälsovårdsområde i västra Nyland.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum