Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Danske Bank pitää osakkeet ylipainossa – toimialoista kiinnostavimpia teollisuus, perusteollisuus ja IT

Jaa

Koronarokotteiden jakelun edistyminen enteilee maailmantalouden asteittaista elpymistä ja tarjoaa hyvät edellytykset osakemarkkinoiden nousun jatkumiselle, vaikka osakekursseihin onkin jo hinnoiteltu sisään paljon myönteisiä odotuksia, arvio Danske Bankin tuore sijoitusnäkemys.

Koronasta toipuvat taloudet antavat tukea osakemarkkinoiden kehitykselle, arvioi Danske Bankin sijoitusnäkemys. Neljästi vuodessa ilmestyvä näkemys pitää osakkeet ylipainossa, vaikka osakkeiden arvostustasot ovat nousseet jo korkeiksi.

”Suurimmat kurssinousut voivat siis olla hyvin jo takana. Vaikka ylipainotammekin salkuissamme yhä osakkeita eli niiden osuus salkuissamme on pitkän ajan tavoitetta suurempi, ylipaino on vain maltillinen”, sanoo Danske Bankin senioristrategi Tuukka Kemppainen.

Danske Bankin arvion mukaan osakkeet tuottavat globaalisti 3-7 prosenttia. Osakkeissa Danske Bank ylipainottaa erityisesti kehittyviä markkinoita sekä teollisuus- ja IT-alan osakkeita.

”Osakkeissa pyrimme pitämään sykliset toimialat, kuten talouden noususuhdanteessa menestyvät teollisuuden ja perusteollisuuden, tasapainossa rakenteellisesti kasvavien eli taloussuhdanteista riippumattomien alojen kanssa. Rakenteellisesti kasvavien toimialojen parhaat tuottomahdollisuudet ovat mielestämme IT-alalla, jonka odotetaan hyötyvän myös yritysten investointihalukkuuden kasvusta maailman jälleen avautuessa.”

Taloutta tukee usea tekijä

Rahoitusmarkkinoiden optimismiin talouden kehityksen suhteen vaikuttaa usea tekijä. Koronan jäljiltä avautuvat yhteiskunnat lisäävät taloudellista toimeliaisuutta, korona-ajan patoutunut kysyntä odottaa purkautumistaan, työmarkkinat alkavat taas vetää, kun palvelut avautuvat, elvyttävä talouspolitiikka lisää investointeja ja suuret talouden apupaketit vauhdittavat talouskehitystä.

Danske Bankin arvioin mukaan osakkeiden tuottojen kannalta suurimmat riskit liittyvät koronaan ja rahapolitiikkaan.

”Maailmantalouden elpyminen voi viivästyä, jos rokotteiden jakelu ei edisty niin nopeasti kuin toivomme tai jos uudet mutaatiot tekevät joistakin nykyisistä rokotteista vähemmän tehokkaita. Silloin terveysviranomaiset voivat pahimmassa tapauksessa lopettaa niiden käytön.”

Keskuspankkien rooli koronakriisin torjumisessa on ollut suuri. Niiden päätökset tai pelkät vihjaukset vähentää elvyttävää rahapolitiikkaa voivat hermostuttaa sijoittajia ja heiluttaa siten kursseja.

Korkojen nousu ei Danske Bankin sijoitusnäkemyksen mukaan ole kuitenkaan merkittävä uhka osakkeiden tuotolle.

”Viime aikoina korkotason nousu on tuonut osakemarkkinoille heiluntaa. Emme pidä korkojen nousua kuitenkaan valtavana ongelmana, kunhan se tapahtuu oikeista syistä eli paranevasta kasvunäkymästä johtuen.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Senioristrategi Tuukka Kemppainen, Danske Bank, 050 3760596, tuukka.kemppainen@danskebank.fi

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme