Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Danske Bank: Talouden näkymät ovat parantuneet, mutta yksikin tviitti voi laukaista osakkeiden laskun kuten maanantaina nähtiin

Jaa

Danske Bankin tuore sijoitusnäkemys ennustaa osakkeille maailmanlaajuisesti 4-8 prosentin tuottoa seuraaville 12 kuukaudelle. Taloudessa ja politiikassa nähdyt edistysaskeleet eivät ole kuitenkaan poistaneet riskejä.

Maailmantalouden pahimpien uhkien hälveneminen puoltaa edelleen osakeylipainoa, arvioi Danske Bankin tuore sijoitusnäkemys. Näkemystä tukee poliittisten riskien pienentyminen ja talouden tunnuslukujen kehittyminen hyvään suuntaan.

”Emme odota ensi vuodelta vuoden 2019 kaltaista tuottojen ilotulitusta, mutta vähempikin riittää. Joukkolainoihin verrattuna osakkeiden tuotto-odotukset ovat edelleen hyvät. Poliittinen riski on pienentynyt, sillä Yhdysvallat ja Kiina ovat neuvottelemassa osasopimusta kauppasotaan. Euroopassa puolestaan on toistaiseksi vältetty sopimukseton brexit. Keskuspankit ovat viime kuukausina pyrkineet osaltaan tukemaan taloutta rahapoliittisen elvytyksen avulla. Taantuman pelko on laantunut, ja sijoittajien riskinottohalukkuus on jälleen kasvanut”, sanoo Danske Bankin senioristrategi Tuukka Kemppainen.

Danske Bankin arvion mukaan globaalisti osakkeiden tuotto-odotus on seuraavalle 12 kuukaudelle nyt 4-8 prosenttia. Pankki pitää suosituksessaan osakkeet ylipainossa, käteisen neutraalina ja korkosijoitukset alipainossa.

”Emme kuitenkaan heittäydy täysin optimismin vietäväksi, sillä todellisuudessa yksi Donald Trumpin kirjoittama kauppasotaan liittyvä negatiivinen tviitti tai parin talouden tunnusluvun huononeminen voivat laukaista markkinoiden epävakauden ja osakekurssien laskun uudestaan. Tämä nähtiin viimeksi tämän viikon maanantaina, kun Trump ilmoitti teräs- ja alumiinituotteiden tariffeista brasilialaisille ja argentiinalaisille tuotteille.”

Osakkeet eivät ole enää halpoja

Talouden ja politiikan vakautuminen on jo nostanut osakekursseja. Tämän takia osakkeet eivät ole enää halpoja, vaan maailmanlaajuisesti osakkeiden arvostustaso on nyt ylittänyt viimeisen viiden vuoden keskiarvon.

”Noussut hintataso lisää myös osakkeiden haavoittuvuutta maailmantalouden epäsuotuisissa tilanteissa. Sen vuoksi on entistä tärkeämpää valita osakkeet erittäin huolellisesti ja kiinnittää huomiota alueisiin ja toimialoihin sekä pitää joukkolainoja salkkua vakauttamassa.”

Danske Bankin arvion mukaan tuottoja kannattaa etsiä seuraavien kuukausien aikana muun muassa Yhdysvaltojen markkinoilta ja kuluttajatuotteista.

”Tällä hetkellä yhdysvaltalaisosakkeiden hinnoittelu on hiukan kallis kuluneiden viiden vuoden keskiarvoon verrattuna. Siitä huolimatta ne tarjoavat mielestämme houkuttelevimmat tuottomahdollisuudet, minkä vuoksi ylipainotamme niitä salkuissamme.”

Euroopan talous on osoittanut voimakasta hyytymistä vuonna 2019, mutta nyt suunta voi olla kääntymässä.

”Viime aikoina talousluvut ovat osoittaneet merkkejä Euroopan kasvun vakautumisesta. Etenkin eurooppalaiset osakkeet ovat houkuttelevasti hinnoiteltuja, ja jos teollisuussektorin vakautuminen jatkuu ja kauppasodassa nähdään edistysaskelia, Euroopan ja kehittyvien markkinoiden osakkeet voivat hyötyä siitä muita alueita enemmän.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Senioristrategi Tuukka Kemppainen, Danske Bank, 050 3760596, tuukka.kemppainen@danskebank.fi

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Joka kolmas suomalainen pienyrittäjä on viikoittain huolissaan taloudellisesta tilanteestaan - ilmassa on kuitenkin myös rahtunen optimismia15.9.2020 08:30:00 EESTTiedote

Koronapandemia vähensi liikevaihtoa kolmella viidestä yrittäjästä ja joka kolmas yrittäjä on viikoittain huolissaan omasta taloudellisesta tilanteestaan, kertoo Danske Bankin teettämä kyselytutkimus. Suomalaisen pienyrittäjän taloudellinen mielenrauha on kuitenkin säilynyt kohtuullisen vakaana ja myös uskoa tulevaan löytyy.

Oma talous huolettaa opiskelijaa aiempaa enemmän, mutta tulevaisuudenuskoa koronakriisi ei romuttanut19.8.2020 09:00:00 EESTTiedote

Suomalaisten opiskelijoiden luottamus omaan talouteen on hiipunut tasaisesti kolmen viimeisimmän vuoden ajan. Tällä hetkellä joka kuudes opiskelija on vahvasti luottavainen oman taloutensa suhteen. Opiskelijoiden usko tulevaisuuteen on edelleen vahvaa eikä edes koronakriisi ole sitä romuttanut, selviää Danske Bankin Taloudellinen mielenrauha -kyselytutkimuksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme