Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Danske Bankista Amos Rexin pääyhteistyökumppani: Digitaalisuus ja lapset ja nuoret yhteistyön ytimessä

Jaa

Danske Bankin ja Amos Rexin yhteistyössä pääosassa on digitaalisuuden hyödyntäminen ja taiteen tuominen kaikkien ulottuville, erityisesti lapset ja nuoret huomioiden. Yhteistyö konkretisoituu muun muassa Studio Rex -taidepajassa, joka moneen tarkoitukseen muuntautuvana työtilana pyrkii tekemään taiteesta helpommin lähestyttävää.

Danske Bank ja elokuun 30. päivä avautuva taidemuseo Amos Rex ovat solmineet sopimuksen pääyhteistyökumppanuudesta vuosille 2018–2020. Yhteistyön ytimessä ovat molemmille tärkeät teemat: Digitaalisuuden hyödyntäminen sisältöjen ja palveluiden käytettävyyden kehittämisessä ja elävöittämisessä, taide-elämysten mahdollistaminen erityisesti lapsille ja nuorille sekä pohjoismaisen yhteistyön hyödyntäminen.

Pääyhteistyökumppanina Danske Bank tekee mahdolliseksi taidemuseon Studio Rex -taidepajan, joka on yleisökäyttöön tarkoitettu muuntautuva työtila. Studiossa kävijät voivat uppoutua taiteeseen syvemmin taidepajojen kautta, viihtyä tapahtumissa ja oppia uutta keskustelutilaisuuksissa ja seminaareissa. Tilan sijainti museon ytimessä, sen vaikuttava arkkitehtuuri ja korkealaatuinen sisältö tekevät siitä keskeisen ja elävän osan museon toimintaa.

Jo Amos Rexin avajaisnäyttely heittäytyy kokeilevan, teknisiä innovaatioita soveltavan nykytaiteen ytimeen teamLab-ryhmän näyttelyllä. Taiteilijoista, koodareista, tietokoneanimaattoreista, matemaatikoista, arkkitehdeistä, graafisista suunnittelijoista sekä kirjailijoista koostuva ryhmä tekee digitaalisia installaatioita, joihin katsoja astuu sisään. Osa näyttelystä on kohdistettu erityisesti lapsille ja lapsenmielisille.

Jokaista näyttelyä varten Amos Rexin taidekasvattajat suunnittelevat Studio Rexiin oman taidepajakonseptin, joka kulkee käsi kädessä näyttelyn sisältöjen kanssa. Taidepajan tarkoituksena on antaa osallistujille mahdollisuus syventyä näyttelyvierailuun oman tekemisen kautta, mikä tuo myös taiteen tekemisen kaikkien ulottuville. teamLab-näyttelyn aikana Studio Rexissä tutustutaan maalaamisen rentouttavaan ulottuvuuteen ja pohditaan, millä tavalla taiteen äärellä voi virittäytyä ja teroittaa aistinsa.

”Uudistunut Amos Rex on edelläkävijä, joka tuo suomalaiseen taidekenttään jotain ihan uutta. Uskon, että uudistuneesta museosta tulee taidekeskittymä, joka houkuttelee kävijöitä paitsi ympäri Suomen myös kansainvälisesti. Amos Rexillä on vahvat pohjoismaiset juuret, jotka näkyvät museossa myös tulevaisuudessa. Näistä teemoista löytyi Danske Bankin ja Amos Rexin yhteinen sävel, sillä olemme Suomessa valtakunnallisesti toimiva pohjoismainen pankki, joka haluaa tarjota asiakkailleen aina vain parempia digitaalisia ratkaisuja”, yhteistyöstä iloitsee Danske Bank Suomen kaupallinen johtaja Ulla Koret.

Danske Bank haluaa tehdä taiteesta myös helpommin lähestyttävää ja madaltaa asiakkaidensa kynnystä taidemuseovierailuille tarjoamalla 20 prosentin alennuksen taidemuseon lipun hinnasta ostajalle ja tämän lähiperheelle Danske Bankin korteilla ja MobilePaylla maksettaessa.

Amos Rex on yksityinen taidemuseo, jonka rakentamisesta ja ylläpidosta vastaa suomalainen Föreningen Konstsamfundet. Uusi taidemuseo avautuu yleisölle 30.8.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ulla Koret, kaupallinen johtaja, Danske Bank Suomi, 040 528 6838, ulla.koret@danskebank.fi

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, ja haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Korkeakoulutetut aikovat sijoittaa myös vuonna 2019 - Danske Bankin ja Akavan yhteistyö avaa sadoilletuhansille edullisemmat sijoituspalvelut15.1.2019 08:00:00Tiedote

Danske Bank laajentaa yhteistyötä akavalaisten liittojen kanssa sijoituspalveluihin. Yhteistyö avaa sadoille- tuhansille suomalaisille helpon ja edullisen tavan sijoittaa riippumatta siitä, minkä pankin asiakkaita he ovat. Korkeakoulutetuista sijoittaa suurempi osa kuin kaikista suomalaisista. Aktiivisuus jatkuu myös vuonna 2019, kertoo tuore kyselytutkimus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme